Belépés
Szép őszi napokat !
...
2018-10-21 15:13:52
Áprily Lajos: Őszi rigódalÁprily Lajos:
Őszi rigódal


Megeste már a dér a bokros oldalt,
fenn vadlúd-ék húz vadlúd-ék után.
Ragyog az ősz. És dalt hallok, rigódalt,
egy ritka lombú vadcseresznyefán. -
Ilyenkor cinke cserreg és ökörszem,
rég hallgat búbosbanka- s gerleszó...
2018-10-21 15:12:07
Szerencsés Tünde: Elsuhantak az évekSzerencsés Tünde:
Elsuhantak az évek


Fejem fölött suhannak az évek,
Volt benne édes és keserű,
Olykor vissza-visszanézek,
A pernye szirommal vegyült.

Jártam a rögös ösvényem,
Akkor az volt a természetes,
Szívemben levelek hulltak,
Hol meg a nap gyújtott tüzet.

Könnyet de sokat ejt...
2018-10-21 15:02:15
Szankciókat sürget az ukrán parlament két nagy nézettségű ellenzéki hírtévével szemben
...
Az erre vonatkozó, a hét végén hatályba lépett határozatot a parlament egy, a honlapján megjelent lakossági petícióra alapozva hozta, amely a két hírtévét Ukrajna-ellenes orosz propaganda terjesztésével vádolta meg, s amelyhez összegyűlt 25 ezer aláírás, így azt a törvényhozásnak napirendjére kellett tűznie.
A határozatban a törvényhozás felsorolja a javasolt büntetőint...
2018-10-21 15:02:08
Kellemes vasárnapot...Puszi mindenkinek!
...
2018-10-21 14:58:24
Mol-INA-ügy - Horvát lap: Horvátország 10 millió dollárt fizetett egy amerikai cégnek a döntőbírósági perekben
...
Az újság hosszan foglalkozik Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgatónak az Interpol listájáról való lekerülésével is. A cikk szerint az Interpol azért, hogy újra köröztesse Hernádit azt kérte a horvát kormánytól, hogy előre vállaljon kötelezettséget, hogy Zágráb kifizeti a perköltségeket, amennyiben a magyar üzletember perli az Interpolt.
A lap azt állította: ilyet még so...
2018-10-21 14:52:05
MSZP: az oktatás az ország gazdasági ereje és kulturális szintje alatt teljesít
...
Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, a párt választmányának elnöke vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a tudásválságon túl olyan mély morális válságot okozott az oktatásban az Orbán-kormány, amelyben "nem hogy tanítani és nevelni nem lehet, hanem már létezni is szinte lehetetlen".
Példaként egy budafoki gimnázium 12 tanárának felmondását és a budap...
2018-10-21 14:51:49
Gépészeti hiba miatt leállították a paksi atomerőmű 2. blokkját
...
Kovács Antal, az atomerőmű kommunikációs igazgatója vasárnap az MTI-nek elmondta: egy biztonsági dízelgenerátor hibásodott meg, amely tartalékként szolgál a villamosenergia-ellátáshoz.
A hiba nem érinti a nukleáris szigetet - tette hozzá.
Az OAH azt írta, hogy a 2. blokkon a javítás végrehajtásához szükséges leterhelést és lehűtést a személyzet az üzemeltetési felté...
2018-10-21 14:44:04
Halálos baleset Esztergomban
...
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója szerint a baleset körülményeit teljes útlezárás mellett vizsgálják. ...
2018-10-21 14:43:56
Birkafelvonulást rendeztek a vándorlegeltetésért Madridban
...
A Leonból érkezett merinói juhokból és kecskékből álló, kolompoló nyájat népviseletbe öltözött lovasok és hagyományőrző csoportok vezették fel.
A belváros legfőbb turista látványosságain, a Puerta del Solon, a Plaza de Cibelesen, a Puerta de Alcalán áthaladó menet útvonalát a rendőrség biztosította, azt helyenként szalagokkal, kordonnal kijelölve.
A felvonulást lel...
2018-10-21 14:43:47
1 2 3 ................54 55 ........81 82 ........108 109 
Címkék: Áprily Lajos, Szerencsés Tünde, Hernádi Zsolt Mol, Kunhalmi Ágnes, Kovács Antal, Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, ukrán parlament, amerikai cégnek, döntőbírósági perekben, ország gazdasági, paksi atomerőmű, bokros oldalt, ritka lombú, pernye szirommal, rögös ösvényem, erre vonatkozó, honlapján megjelent, törvényhozásnak napirendjére, törvényhozás felsorolja, javasolt büntetőint, újság hosszan, cikk szerint, horvát kormánytól, magyar üzletember, párt választmányának, budafoki gimnázium, atomerőmű kommunikációs, biztonsági dízelgenerátor, nukleáris szigetet, javítás végrehajtásához, üzemeltetési felté, baleset körülményeit, belváros legfőbb, rendőrség biztosította, vadcseresznyefán, birkafelvonulást, vezérigazgatónak, végrehajtásához, választmányának, villamosenergia, kötelezettséget, törvényhozásnak, látványosságain, perköltségeket, terjesztésével, dízelgenerátor, kommunikációs, hagyományőrző, tájékoztatója, döntőbírósági, főkapitányság, tudásválságon, lekerülésével, országgyűlési,
© 2013 TVN.HU Kft.