Belépés
Krumplis diós-kalács
... szétmorzsolt élesztőt és a kockacukrot, majd hagyom felfutni. Egy mély tálba beleöntöm a lisztet, a közepébe rakom a főtt, áttört burgonyát, a darabokra vágott zsírt, a tojást, a sót és a felfutott élesztős tejet hozzáöntve, sima tésztává dagasztom. A tetejét belisztezem, és tiszta konyharuhával letakarom. Langyos helyen jó fél órán keresztül hagyom kelni, ezután újra átgyúrom és ...
2010-10-13 05:11:28
Pizza: nagy tepsi házilag
... 400 g liszt, 1 dl tej, 2 kockacukor, 20 g élesztő, 2 ek olaj, 1 mk só
Elkészítése: Az élesztőt a cukorral langyos tejben kifuttatom, közben előkészítem a feltéteket. Ha az élesztő "felfutott" beleburítom egy mélyedésbe a liszt közepén, megszórom liszttel és hagyom még kb 10 percet. Paradicsomsürítményt kikeverek pici vízzel, só bors, apróra vágott hagyma, zúzott fokhagyma öss...
2010-10-11 19:43:42
Kitelepítés
A szombati kitelepítésekről is pár információ.
Szombaton fél 2 felé (hajnalban) kezdték mozgósítani a készenléti állományt. Tűzoltók, rendőrök, katasztrófavédelmisek, és mindenki aki szükséges. Senkinek nem árultak el semmit, csak készen kellett állni. Devecserben felfűtötték a vasúti kocsikat, beindították a mozdonyokat felkészülve a kitelepítésre. Ezek a vasúti szerelvények ...
2010-10-11 09:57:00
Magyaros foszlós lángos
... diónyi reszelt hagymával átsütött olaj,) 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors; olaj a sütéshez.
A langyos tejet simára keverjük a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral. A már felfutott élesztős tejet hozzáadjuk a liszthez, majd az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkü...
2010-10-08 06:19:04
Sajtos-túrós pogácsa
... élesztőt, belekeverem a cukrot, és felfuttatom. (Vagyis megvárom, amíg az élesztős tej a bögre tetejére fut, ez kb. 15 perc.) Közben a margarint szétmorzsolom a liszttel, hozzáadom a felfutott élesztőt, tojást, juhtúrót, tejfölt, a reszelt sajt felét, sót, és borsot, majd jól összegyúrom. Lisztezett, mély tálba teszem. A tetejét is belisztezem, tiszta konyharuhával letakarom, és d...
2010-10-02 19:44:39
Burgonyás kenyér
... kb. 5-6 dl víz, 50 dkg fehér liszt, 30 dkg áttört, főtt burgonya.
A teljes őrlés ú búzalisztből, élesztőből, sóból és vízből kovászt készítünk. Félretesszük kelni egy órán át. Ha felfutott, hozzáadjuk a fehér lisztet, át­tört burgonyát, és Ízlés szerint még sót. Jól össze­dolgozzuk. Minél tovább dagasztjuk, annál fino­mabb lesz a kenyér. Kiolajozott kenyérformákba téve, meleg...
2010-09-27 17:53:35
Tarkababos pogácsa
...
Elkészítése: A langyos tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, és felfuttatjuk. Gyúrótáblán a zsírral elmorzsoljuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést vájunk, amibe beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt és a szitán átnyomott főtt babot. A sót és a borsot is rászórjuk, majd jól összedolgozva, sima tésztává gyúrjuk. Langyos helyen, a tetejét belisztezve...
2010-09-26 18:13:29
Sajtos-túrós pogácsa
... tetejére: 1/2 dl tej.
Elkészítése: A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a margarint szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a curryport és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett, mély tálba tesszük. A tetejét is belisztezzük, tiszta konyharuhával...
2010-09-26 15:55:55
Tepertős pogácsa 1.
... törött fekete bors, a pogácsa tetejére 1 tojás
Elkészítése: A langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a ledarált tepertővel, a felfutott élesztővel, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval, a borssal, és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és négyrét hajtva 30 percig pihentetjük. A ...
2010-09-26 14:20:11
Libatepertős pogácsa 2.
... mokkáskanálnyi törött fekete bors; a tészta tetejére: 1 tojás.
A langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a ledarált tepertővel, a felfutott élesztővel, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval és a borssal. Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és négyrét hajtva 30 percig pihentetjük. ...
2010-09-26 14:17:14
1 2 3 ..............49 50 .......73 74 75 ........98 99 100 
Címkék: mély tálba, közepébe rakom, darabokra vágott, felfutott élesztős, tetejét belisztezem, cukorral langyos, liszt közepén, szombati kitelepítésekről, készenléti állományt, vasúti kocsikat, mozdonyokat felkészülve, vasúti szerelvények, langyos tejet, szétmorzsolt élesztővel, zúzott fokhagymával, bögre tetejére, margarint szétmorzsolom, felfutott élesztőt, reszelt sajt, teljes őrlés, fehér lisztet, langyos tejben, szétmorzsolt élesztőt, zsírral elmorzsoljuk, közepébe mélyedést, szitán átnyomott, tetejét belisztezve, margarint szétmorzsoljuk, sajt felét, pogácsa tetejére, langyos tejbe, lisztet összedolgozzuk, ledarált tepertővel, felfutott élesztővel, tészta tetejére, kitelepítésekről, összedolgozzuk, mokkáskanálnyi, tojássárgákkal, szétmorzsoljuk, kenyérformákba, konyharuhával, kitelepítésre, szétmorzsolom, összedolgozva, elmorzsoljuk, felfuttatjuk, szerelvények, belekeverjük, szétmorzsolt, félretesszük, búzalisztből, összegyúrjuk, fokhagymával, belisztezzük, beindították, libatepertős, kidolgozzuk, belekeverem,
© 2013 TVN.HU Kft.