Belépés
Sajtos-túrós pogácsa
... currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a margarint szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a curryport és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett, mély tálba tesszük. A tetejét is belisztezzük, tiszta konyharu...
2010-09-26 14:09:51
Sajtos pogácsa 3.
... dl tej
Elkészítése: A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, majd meleg helyen felfuttatjuk. Ezután a margarint szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a juhtúrót, a tejfölt, a sót, a fehér borsot, jól összegyúrjuk, és mély tálba tesszük. Tetejét belisztezzük, és tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Li...
2010-09-26 13:50:14
Márványpogácsa
... teáskanál só
Elkészítése: A tejet megmelegítjük, belekeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, majd langyos helyen felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, beledolgozzuk a felfutott élesztőt, a reszelt sajtot, a tojássárgáját, a sót és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható, rugalmas tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és felcsavarva egy órán át, pihente...
2010-09-26 13:46:29
Gombás krumpli pogácsa
... gyúrótáblára szórjuk az átszitált lisztet, közepébe mélyedést vájunk, amelybe beletesszük a kis darabokra vágott margarint. Hozzátesszük a tojásokat, a gombakrémlevesport, az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót és a borsot, majd apránként langyos vízzel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát kell kapjunk. Gyorsan dolgozzunk, nehogy a margarin túlságosan megolvadjon! Az ...
2010-09-26 12:15:31
Sonkás pogácsa 3.
Sonkás pogácsa 3.
2 dkg élesztőt kis cukorral langyos tejben felfuttatunk. 30 dkg lisztet 15 dkg főtt, áttört burgonyával, 1 tojással, 1 csapott kk. sóval, 1 csipet őrölt borssal, a felfutott élesztővel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Langyos helyen 15 percig kelesztve kinyújtjuk, olvasztott zsírral kenve, megszórjuk 4 dkg főtt, vagdalt, füstölt sonkával. Összehajtva, ...
2010-09-25 18:52:42
Tarkababos pogácsa
... tej.
A langyos tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, és felfuttatjuk. Gyúrótáblán a zsírral elmorzsoljuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést vájunk, amibe beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt és a szitán átnyomott főtt babot. A sót és a borsot is rászórjuk, majd jól összedolgozva, sima tésztává gyúrjuk. Langyos helyen, a tetejét belisztezve és tiszt...
2010-09-25 16:45:53
Gombás krumpli pogácsa
... gyúrótáblára szórjuk az átszitált lisztet, közepébe mélyedést vájunk, amelybe beletesszük a kis darabokra vágott margarint. Hozzátesszük a tojásokat, a gombakrémlevesport, az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót és a borsot, majd apránként langyos vízzel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát kell, hogy kapjunk. Gyorsan dolgozzunk, nehogy a margarin túlságosan megolvadjo...
2010-09-25 11:45:05
Sajtos-túrós pogácsa
... currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a margarint szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a curryport és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett, mély tálba tesszük. A tetejét is belisztezzük, tiszta konyharu...
2010-09-25 11:44:46
Márványpogácsa
... 1 mokkáskanál piros fűszerpaprika, kevés tejföl.
A langyos tejet az élesztővel és a cukorral simára keverve felfuttatjuk. A margarint a liszttel összemorzsoljuk, beledolgozzuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és szorosan felcsavarva, mint a rétest ...
2010-09-25 11:44:26
Tarkababos pogácsa
... tej.
A langyos tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, és felfuttatjuk. Gyúrótáblán a zsírral elmorzsoljuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést vájunk, amibe beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt és a szitán átnyomott főtt babot. A sót és a borsot is rászórjuk, majd jól összedolgozva, sima tésztává gyúrjuk. Langyos helyen, a tetejét belisztezve és tiszt...
2010-09-25 11:44:00
1 2 3 ..............49 50 ........74 75 76 .......98 99 100 
Címkék: tészta tetejére, langyos tejben, margarint szétmorzsoljuk, felfutott élesztőt, sajt felét, fehér borsot, tejet megmelegítjük, szétmorzsolt élesztőt, margarint elmorzsoljuk, reszelt sajtot, átszitált lisztet, áttört krumplit, margarin túlságosan, felfutott élesztővel, zsírral elmorzsoljuk, közepébe mélyedést, szitán átnyomott, tetejét belisztezve, langyos tejet, cukorral simára, liszttel összemorzsoljuk, összemorzsoljuk, szétmorzsoljuk, összedolgozzuk, márványpogácsa, összedolgozva, beledolgozzuk, konyharuhával, tojássárgáját, fűszerpaprika, megmelegítjük, belekeverjük, belisztezzük, elmorzsoljuk, felfuttatjuk, szétmorzsolt, gyúrótáblára, hozzátesszük, felfuttatunk, összegyúrjuk, elkészítése, beletesszük, összegyúrva, belisztezve, mokkáskanál, felcsavarva, gyúrótáblán, burgonyával, megolvadjon, összehajtva, hozzáadjuk, dolgozzunk, tarkababos, kelesztjük, kinyújtjuk, élesztővel, túlságosan, beleöntjük, keménységű, megolvadjo, lisztezett, olvasztott, megszórjuk, letakarva, margarint, tojásokat, darabokra, felfutott, duplájára,
© 2013 TVN.HU Kft.