Belépés
Krémek, mázak, öntetek
... vaníliás cukorral, verd kemény habbá, s tedd félre. A tojássárgáját, a cukrot és az aszút keverd össze, s forró vízfürdőn verd fel, amíg habos és sűrű nem lesz, keverd hozzá a hideg vízben feloldott zselatint, majd az egészet hagyd kihűlni. Ha már szobahőmérsékletű, akkor forgasd bele a tejszínhabot.

CANACHE KRÉM A canache (másképp ganache vagy párizsi krém) a cukrás...
2008-11-30 14:31:56
Édességek, desszertek
... só
szükség szerint kukoricaliszt
zsír (a tepsi kikenéséhez)
lekvár (a ragasztáshoz)

A burgonyát meghámozzuk, puhára főzzük és összetörjük. Hozzákeverjük a kevés tejben feloldott élesztőt, a többi hozzávalót, és annyi kukoricalisztet, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Kb. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kizsírozott tepsibe...
2008-11-30 12:48:30
Mártások
... levét csavard ki, szűrd le. Lassan melegítsd, majd hagyd visszahűlni, s az üledékmentes, tisztán zöld levet keverd a majonézmártáshoz. Ugyancsak dolgozd bele a mártásba a melegvízben feloldott (és visszahűlt) aszpikot.

ZSEMLEMÁRTÁS Négy-öt személyre végy 1,5 dkg fokhagymát, 2 dkg zsírt, 3 dkg lisztet, 1,5 dl tejfölt, 1 zsemlét, sót és 4 dl csontlét. A zsírral és a lisz...
2008-11-30 12:06:36
karacsonyi receptek
... ha az nincs, egy nagy porcelántortalapot; aztán 1-2 mélytányért, egy gömbölyűaljú
poharat, egy kanalat, 1-2 asztali kést és a gyümölcsesszenciákat, citrom- vagy narancslevet, vagy feloldott
citromsavat, vagy rumesszenciát, szóval, amivel ízesíteni akarjuk a szaloncukrot. Mikor 6-7 percig főtt a
cukor, akkor tegyük meg vele a következő próbát: tegyünk a tányérba egy ...
2008-11-29 21:57:24
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
2008-11-29 20:06:28
Levesek
... benne a körömnyi gyömbért, majd tedd bele a lecsorgatott kukoricát. Közben a pépesre vágott zellert, a sót és a fehérborsot keverd össze a vodkával, majd add hozzá a kevés hideg vízben feloldott kukoricalisztet. Ha a leves újra felforrt, keverd bele ezt a pépet, s forrald tovább, míg be nem sűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, dobd ki belőle a gyömbért, s a két összehabart tojást - ...
2008-11-29 17:16:12
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
2008-11-29 16:53:53
Tejfölös túrókocka
... a tejföllel, a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhabot.

A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk, ezután belekeverjük a túrókrémbe. Végül hozzáadjuk a tejben feloldott és langyosra melegített, folyékony zselatint. A krémet rásimítjuk a tepsiben lévő tésztalapra, majd a másik lapot ráborítva, kissé rá is nyomjuk. Befedjük alufóliával, és a hűtőszekrényben l...
2008-11-28 22:14:52
Krémek.
Orosz krém
4 dl tejszín, 4 ek cukor, 3 lap zselatin, 2 tojás sárgája.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verem (20 százalékát félreteszem a díszítéshez). A habot elkeverem a tojásos masszával, tálba töltöm és hidegre teszem.


Csokoládékrém
4 dl tejszín, 4 ek cukor, 8 dkg resze...
2008-11-28 18:58:03
Sok-sok recept amit e-mailben kaptam
... karimát pattintunk. A befőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A pudingport 2 dkg cukorral együtt 4 evőkanál vízben csomómentesre keverjük. A befőttlevet felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, felforraljuk, és beleforgatjuk a befőttet. A kompótot a tortalapra halmozzuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Hideg vízzel 12 g zselatint elkeverünk. Alacsony hőfokon feloldju...
2008-11-27 23:05:32
1 2 3 ..............................192 193 ...............288 289 ............365 366 367 ..383 384 385 
Címkék: CANACHE KRÉM, ZSEMLEMÁRTÁS Négy-öt, aszút keverd, hideg vízben, egészet hagyd, tepsi kikenéséhez, burgonyát meghámozzuk, kevés tejben, többi hozzávalót, melegvízben feloldott, következő próbát, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, körömnyi gyömbért, lecsorgatott kukoricát, pépesre vágott, fehérborsot keverd, kevés hideg, leves újra, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, gyümölcsöt megmossuk, tejben feloldott, krémet rásimítjuk, tepsiben lévő, másik lapot, cukorral habosra, feloldott zselatint, tejszínt kemény, habot elkeverem, tojásos masszával, befőttet lecsöpögtetjük, befőttlevet felforraljuk, feloldott pudingport, tortalapra halmozzuk, majonézmártáshoz, hűtőszekrényben, kukoricalisztet, lecsöpögtetjük, csirkemellfilé, tojássárgákat, rumesszenciát, csomómentesre, belevegyítjük, hozzákeverjük, cukrászmester, gyümölcseiket, csokoládékrém, kukoricaliszt, beleforgatjuk, tartósították, tojássárgáját, csirkefasírt,
© 2013 TVN.HU Kft.