Belépés
Körtés charlotte
... kivájjuk, és húsukat felkockázzuk. A cukorral és a vízzel szirupot főzünk, majd a körtéket ebben puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, citromlével meglocsoljuk. A szirupba keverjük a hideg vízben feloldott zselatint, végül a habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Charlotte-formát alufóliával kibélelünk, az alját meg a széleit babapiskótával kibéleljük, és váltakozva a közepére simítunk ...
2006-09-25 07:00:34
Gyümölcsös túrókrém
...
megreszelt csokoládéval, valamint tetszés szerint
ostyával is díszíthetjük.(Ha nem fogyasztjuk el rögtön a tejszínhabbal díszített ...
2006-09-17 21:55:24
A MAGYAR HÁZIASSZONY LEXIKONA
... fel, és feleannyi, nagyon finom porrátört tajtékkövet teszünk hozzá. Jól összekeverjük, és megfelelő formában hűlni hagyjuk. Ha nem 50%, hanem nagyobb menynyiségű tajtékkőport adunk a feloldott szappanhoz, és a virágillatot elhagyjuk, erős homokszappant nyerünk, amely a kézről a kátrány-, festék- és lakkfoltokat is leszedi, és az erősen kopott tárgyak számára pompás súrolóanyagkén...
2006-09-16 14:02:14
A fonott bútor
... is kibírják a telet, csupán a gyakori hőmérséklet-ingadozástól, nedvességtől kell óvni őket.
Mivel könnyen piszkolódnak, tisztítani kell őket. Elég egy kevés citromos víz (vízben feloldott citrompótló). Aki ebben a természetes anyagban nem bízik, kevés mosószer és kefe segítségével súrolja meg alaposan. Ezt követően tiszta vízzel öblítsük le, és hagyjuk megszáradni. A nehezen...
2006-09-14 19:39:19
Fűszeres keleti csemegék
... szórjuk, és hozzáöntjük a banános keverékhez. Még két percig együtt főzzük, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a vaníliaaromát és a 2 dl hideg vízbe áztatott, majd kislángon melegített, feloldott zselatint. Jól összekeverjük, és félretesszük. A hatodik banánt is felkarikázzuk, a szeleteket a maradék vajban átpirítjuk, és a folpackkal bélelt tálalótányérra, egymás mellé tesszük....
2006-09-14 06:54:13
Epres-mandulás charlotte
... díszítéshez:
tejszínhab



ELKÉSZÍTÉS

A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A sajtot, a cukrot és az őrölt mandulát habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mandulás krémbe forgatjuk. A feloldott zselatint is belekeverjük. Charlotte-formát alufóliával kibélelünk. A vízzel, a cukorral és a likőrrel szirupot főzünk. 8 bab...
2006-09-12 07:42:01
Csokis-narancsos fondü
... narancskrémhez a kukoricalisztet fél dl narancslében simára keverjük. A maradék narancslét a mézzel és a narancshéjjal összekeverjük, fondüedényben megmelegítjük, majd apránként hozzákeverjük a feloldott lisztet. A likőrt is beleöntjük, és ezt is melegen tartjuk. Hosszú nyelű fondüvillákra tűzünk egy-egy darab gyümölcsöt, kekszet vagy brióst, és ízlés szerint váltogatva, a fondükb...
2006-09-11 07:06:08
Mexikói piskótaszelet
... megkenjük baracklekvárral. A zselatint feloldjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. A camparit és a tequilát a citromhéjjal és a cukorral összekeverjük, majd mascarponéval vegyít...
2006-09-10 13:47:11
Csillagos tojás
... a formából, és hűlni hagyjuk. Közben a maradék tojássárgáját elkeverjük a vaníliáscukorral, hozzáadjuk a likőrt, a ricottát, 2 dl tejszínt és a hideg vízbe áztatott, és takaréklángon feloldott zselatint. A keveréket a kihűlt tojástésztára kenjük, fél tojást formázunk belőle, és 4-5 órára hűtőbe tesszük. Sodrófával kinyújtjuk a marcipánt, derelyevágóval csíkot vágunk, szalagot, mas...
2006-09-08 07:40:05
Almazselé málnával
... málna
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd takaréklángon feloldjuk. A citromok levét egy lábosban összekeverjük az almalével, a mézzel, a feloldott zselatinnal, és forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről. A formák aljára mentalevelet és málnát teszük, majd lassan ráfolyatjuk a kissé kihűlt zselét, és amikor teljes...
2006-09-05 09:05:27
1 2 3 .............................182 183 ...............273 274 ...............364 365 366 
Címkék: MAGYAR HÁZIASSZONY LEXIKONA, fonott bútor, vízzel szirupot, körtéket ebben, szirupba keverjük, hideg vízben, habbá vert, széleit babapiskótával, közepére simítunk, tejszínhabbal díszített, feloldott szappanhoz, virágillatot elhagyjuk, erősen kopott, kevés citromos, természetes anyagban, banános keverékhez, hatodik banánt, maradék vajban, folpackkal bélelt, őrölt mandulát, tejszínt kemény, mandulás krémbe, feloldott zselatint, likőrrel szirupot, maradék narancslét, narancshéjjal összekeverjük, feloldott lisztet, zselatint feloldjuk, cukorral összekeverjük, maradék tojássárgáját, hideg vízbe, kihűlt tojástésztára, zselatint hideg, citromok levét, lábosban összekeverjük, feloldott zselatinnal, formák aljára, kissé kihűlt, vaníliáscukorral, kukoricalisztet, baracklekvárral, súrolóanyagkén, tálalótányérra, lecsöpögtetjük, babapiskótával, derelyevágóval, narancskrémhez, összekeverjük, homokszappant, beleforgatjuk, tejszínhabbal, narancshéjjal, vaníliaaromát, megmelegítjük, takaréklángon, tojássárgáját,
© 2013 TVN.HU Kft.