|
|
|
... mellékhatása is lehet a jódtartalma miatt.
Naponta fogyaszthatjuk főve vagy nyersen salátának, de mindennapi fő eledelünk nem lehet. Ha kúraszerűen szeretnénk fogyasztani, legjobb ha keverjük zellerrel, sárgarépával, mely hasonló hatással van a szervezetünkre.
A savanyú káposzta fokozza a gyomorsav termelődését, ezért gyomor és nyombélfekély, vesebaj, valami... |
2024-02-17 21:36:45 |
|
|
|
|
|
|
... helyettesíthetjük vele a cukrot.
A mazsola egyetlen hátránya, hogy mivel szárított, a cukortartalom magasabb benne. Ha nem a kedvencünk és nehezünkre esik magában fogyasztani, keverjük a szárított gyümölcsöt a reggeli müzlinkbe, joghurtba, kefirbe, együtt könnyebben elfogyasztjuk. Jótékony hatásait ugyanis kár lenne mellőznünk az életünkből!
Az aszalt szőlő,... |
|
2024-02-17 20:58:01 |
|
|
|
|
|
|
... arra, hogy elnyomjuk a zöldség nem kívánatos ízét, ha mézzel fogyasztjuk. A méz kihozza a fekete retek igazi ízét.
Így is nagyon finom: Hámozd meg a fekete retket, reszeld le és keverj hozzá néhány kanál tejfölt, vagy natúr joghurtot. Ízlésednek megfelelően ízesítheted mézzel.
Intelmek a fekete retek fogyasztásával kapcsolatban
Sajnos az érzékeny gyomr... |
2024-02-12 21:13:01 |
|
|
|
|
|
|
... memóriát és az agy működését.
Hozzávalók: 125 gramm torma, 3 citrom, 3 evőkanál méz
Elkészítés: A tormát hámozzuk meg és reszeljük le, majd pépesítsük turmixgéppel, közben keverjük hozzá a citromot és a mézet is. A keletkezett massza pépes állagú kell legyen. Tároljuk a hűtőszekrényben, és naponta kétszer étkezések előtt együnk belőle egy-egy teáskanállal. Há... |
|
2024-02-12 04:54:06 |
|
|
|
|
|
|
... csészével.
Emésztés segítésére vagy hasmenés ellen készítsük el a következő igencsak hatásos szert: egy befőttes üvegbe tegyünk egy marék szárított tárkonyt, majd öntsünk rá almaecetet. Keverjük össze, hagyjuk egy-két napot állni, majd minden étkezés előtt fogyasszunk el belőle egy-egy evőkanállal.
Ha hosszabb ideje makacsul visszatérő csuklással küzdünk, r... |
|
2024-02-10 23:45:24 |
|
|
|
|
|
|
... mk. őrölt fahéj
1 ek. chiamag
2 db tojásfehérje (nagy tojásból)
1 db citrom reszelt héja
ELKÉSZÍTÉS
1 Az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, alaposan keverjük el, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Szükség esetén egy pici vizet keverhetünk hozzá, hogy formázható legyen a massza.)
2 Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat, hely... |
2024-02-10 22:05:33 |
|
|
|
|
|
|
... nyújtáshoz
ELKÉSZÍTÉS
1 Egy edénybe kimérjük a liszteket és hozzáadjuk a sütőport.
2 mogyorót durva darabokra vágjuk, és a lisztkeverékhez adjuk. Ugyanezt tesszük a csokoládéval is, majd enyhén összekeverjük a száraz összetevőket.
3 Amikor ez kész, veszünk egy másik edényt, amelybe az édesítőt, a tojást és a felolvasztott zsiradékot tesszük. Gépi habverőv... |
2024-02-10 22:01:32 |
|
|
|
|
|
|
... és az agy működését.
Hozzávalók: 125 gramm torma, 3 citrom, 3 evőkanál méz
Elkészítés: A tormát hámozzuk meg és reszeljük le, majd pépesítsük turmixgéppel, közben keverjük hozzá a citromot és a mézet is. A keletkezett massza pépes állagú kell legyen. Tároljuk a hűtőszekrényben, és naponta kétszer étkezések előtt együnk belőle egy-egy teáskanállal. Három héti... |
2024-02-09 21:21:10 |
|
|
|
|
|
|
... só,
egy teáskanál méz.
Elkészítése:
Mossuk meg a rukkolát és csepegtessük le, tépkedjük a leveleit egy salátástálba. Adjuk hozzá a meghámozott és kockákra vágott almákat. Keverjük össze az olívaolajat a citrom levével, a tengeri sóval és a mézzel, és ezt is keverjük a salátánkhoz, majd szórjuk meg a tetejét főtt gesztenyedarabkákkal.
Forrás : https... |
2024-02-09 20:34:48 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt torma
késhegynyi só és őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
1 A retket megtisztítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2 A túrót áttörjük, és a joghurttal habosra keverjük.
3 A petrezselymet finomra vágjuk.
4 Mindezeket összekeverjük, sóval, borssal és tormával ízesítjük. Ezt a krémet lehetőleg barna vagy rozskenyérre kenve kínáljuk.
Ki... |
2024-02-09 20:21:20 |
|
|
|
|