Belépés
Főzelékek sűrítése
... (hűvelyesekhez, káposztához). A megfelelő szín elérése után a rántást a tűzről lehúzva hideg vízzel, a főzelék főzőlevével, alaplevessel, esetleg tejjel vagy tejszínnel felengedjük, csomómentesre keverjük és a főzelékhez adjuk. A főzelékkel átmelegítjük és (néhány perc alatt) kívánt sűrűségűre főzzük, közben kevergetjük. Általában annyi lisztet használunk fel a rántás készítéséhez...
2010-09-07 23:08:05
Kezdő szakácsoknak
... kihalászás után azonnal lefagyasztják. Fontos, hogy mindig kiterítve és lassan olvasszuk ki a hűtőszekrényben. Garnélarák kapható nyersen és egyenként fagyasztva, ritkán tömbbe fagyasztva is. Ne keverjük össze: A scampi vagy császárgarnéla és a garnéla tisztítva nagyon hasonlít egymáshoz, zoológiailag azonban semmi közük sincs egymáshoz. A scampi sokkal drágább, mint a garnéla, és...
2010-09-07 22:37:55
Mindennapi kenyerünk Magyarors
... (legjobb/egészségesebb fele-fele arányban teljes kiőrlésűt és BL80-as fehérlisztet vegyíteni), 4 dl víz, 1,5 teáskanál só, 1/3 teáskanál szárított élesztő (nem elírás: egyharmad teáskanál!)
1. Alaposan keverjük el a liszteket a sóval és az élesztővel!
2. Keverjük hozzá a vizet is! Nem kell kézzel belenyúlni. Kanállal nagyjából keverjük el, az állaga olyan legyen, mint eg...
2010-09-07 22:20:59
Narancsos szív és csillag
...
4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Rácsra szedv...
2010-09-07 21:41:36
Kéksajtos körtesaláta
... * kevés durvára őrölt bors
* 4 db körte
* 15 dkg márványsajt
* 1 jégsaláta

elkészítés

1. Először elkészítjük az öntetet. A mustárt elkeverjük kevés sóval, majd lassan hozzácsurgatjuk az olívaolajat, és habosra keverjük. (Kézi habverővel a legegyszerűbb.)
2. Hozzáadjuk a mézet, majd a balzsamecetet. Hűtőbe tesszük, míg a...
2010-09-07 21:29:07
Garden saláta
... apró darabokra, a többit pedig vágjuk csíkokra. Tegyük a zöldségeket eg...
2010-09-07 19:01:41
Grillezett mézes-mustáros csir
Hozzávalók: 4 csirkemell filé, 1/3 bögre Dijon mustár, 1/4 bögre méz, 2 evőkanál majonéz, 1 teáskanál steak szósz.
Elkészítése: Keverjük össze a mustárt, a mézet, a majonézt és a szószt. Tegyük a megmosott filéket egy tálba, és fedjük be a massza felével. Hagyjuk egy kis ideig a hűtőben állni. Előmelegített, olajozott grill-lapon süssük meg a filéket - mindkét oldalukat kb....
2010-09-07 19:01:17
Grillezett csirkeszeletek
... a paradicsomot kockázzuk fel, az uborkát szeleteljük fel, a salátát tépkedjük kis darabokra, (ne vágjuk), a paprikát és a retket is kockázzuk, a sárgarépát pedig vágjuk hosszú csíkokra. Keverjük jól össze a zöldségeket egy tálban és öntsük rá a joghurtot, amit előzőleg összekevertünk apróra vágott kaporral. Zsiradék nélkül egy serpenyőben pirítsuk meg kissé a szezámmagot, és szórj...
2010-09-07 19:00:39
Palacsinta tekercs
... dkg mazsola, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez: 5 tojás, 8 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl

A töltelékhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd összedolgozzuk az áttört túróval és az apróra vágott aszalt gyümölccsel és mazsolával. Végül a felvert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. A palac...
2010-09-07 18:58:59
Mézes pogácsa
... liszt, 3 dkg szalagáré, szegfűszeg, fahéj.

25 dkg cukrot megpirítunk és hozzáadunk 3 dl vizet. 25 dkg porcukrot 20 dkg zsírral, 4 evőkanál mézzel és 5 tojássárgájával habosra keverjük. Az elkészített masszához hozzáadunk másfél kg lisztet, 3 dkg szalagárét, 3 dl tejet, szegfűszeget, fahéjat és összegyúrjuk. Az elkészített tésztát hűtőbe tesszük és másnap kisütjük.
...
2010-09-07 18:55:22
1 2 3 .................1784 1785 .......2458 2459 2460 ..2677 2678 .........3568 3569 3570 
Címkék: megfelelő szín, tűzről lehúzva, főzelék főzőlevével, főzelékhez adjuk, főzelékkel átmelegítjük, rántás készítéséhez, scampi vagy, garnéla tisztítva, scampi sokkal, állaga olyan, mustárt elkeverjük, többit pedig, megmosott filéket, massza felével, hűtőben állni, paradicsomot kockázzuk, uborkát szeleteljük, salátát tépkedjük, sárgarépát pedig, serpenyőben pirítsuk, tojások sárgáját, vaníliás cukorral, áttört túróval, apróra vágott, felvert tojásfehérjét, elkészített masszához, elkészített tésztát, tojássárgájával, hozzácsurgatjuk, hűtőszekrényben, csirkeszeletek, császárgarnéla, összedolgozzuk, összekevertünk, egészségesebb, előmelegített, balzsamecetet, legegyszerűbb, csomómentesre, hűvelyesekhez, lefagyasztják, beleforgatjuk, tojásfehérjét, szakácsoknak, készítéséhez, zoológiailag, paradicsomot, alaplevessel, összegyúrjuk, átmelegítjük, szegfűszeget, sütőpapírral, fehérlisztet, főzőlevével, olívaolajat, káposztához, gyümölccsel, körtesaláta, márványsajt, szezámmagot, zöldségeket, elkészítjük, megpirítunk, elkészített,
© 2013 TVN.HU Kft.