|
|
|
... (hűvelyesekhez, káposztához). A megfelelő szín elérése után a rántást a tűzről lehúzva hideg vízzel, a főzelék főzőlevével, alaplevessel, esetleg tejjel vagy tejszínnel felengedjük, csomómentesre keverjük és a főzelékhez adjuk. A főzelékkel átmelegítjük és (néhány perc alatt) kívánt sűrűségűre főzzük, közben kevergetjük. Általában annyi lisztet használunk fel a rántás készítéséhez... |
2010-09-07 23:08:05 |
|
|
|
|
|
|
... kihalászás után azonnal lefagyasztják. Fontos, hogy mindig kiterítve és lassan olvasszuk ki a hűtőszekrényben. Garnélarák kapható nyersen és egyenként fagyasztva, ritkán tömbbe fagyasztva is. Ne keverjük össze: A scampi vagy császárgarnéla és a garnéla tisztítva nagyon hasonlít egymáshoz, zoológiailag azonban semmi közük sincs egymáshoz. A scampi sokkal drágább, mint a garnéla, és... |
|
2010-09-07 22:37:55 |
|
|
|
|
|
|
... (legjobb/egészségesebb fele-fele arányban teljes kiőrlésűt és BL80-as fehérlisztet vegyíteni), 4 dl víz, 1,5 teáskanál só, 1/3 teáskanál szárított élesztő (nem elírás: egyharmad teáskanál!)
1. Alaposan keverjük el a liszteket a sóval és az élesztővel!
2. Keverjük hozzá a vizet is! Nem kell kézzel belenyúlni. Kanállal nagyjából keverjük el, az állaga olyan legyen, mint eg... |
2010-09-07 22:20:59 |
|
|
|
|
|
|
...
4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Rácsra szedv... |
|
2010-09-07 21:41:36 |
|
|
|
|
|
|
... * kevés durvára őrölt bors
* 4 db körte
* 15 dkg márványsajt
* 1 jégsaláta
elkészítés
1. Először elkészítjük az öntetet. A mustárt elkeverjük kevés sóval, majd lassan hozzácsurgatjuk az olívaolajat, és habosra keverjük. (Kézi habverővel a legegyszerűbb.)
2. Hozzáadjuk a mézet, majd a balzsamecetet. Hűtőbe tesszük, míg a... |
|
2010-09-07 21:29:07 |
|
|
|
|
|
|
... apró darabokra, a többit pedig vágjuk csíkokra. Tegyük a zöldségeket eg... |
2010-09-07 19:01:41 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 4 csirkemell filé, 1/3 bögre Dijon mustár, 1/4 bögre méz, 2 evőkanál majonéz, 1 teáskanál steak szósz.
Elkészítése: Keverjük össze a mustárt, a mézet, a majonézt és a szószt. Tegyük a megmosott filéket egy tálba, és fedjük be a massza felével. Hagyjuk egy kis ideig a hűtőben állni. Előmelegített, olajozott grill-lapon süssük meg a filéket - mindkét oldalukat kb.... |
2010-09-07 19:01:17 |
|
|
|
|
|
|
... a paradicsomot kockázzuk fel, az uborkát szeleteljük fel, a salátát tépkedjük kis darabokra, (ne vágjuk), a paprikát és a retket is kockázzuk, a sárgarépát pedig vágjuk hosszú csíkokra. Keverjük jól össze a zöldségeket egy tálban és öntsük rá a joghurtot, amit előzőleg összekevertünk apróra vágott kaporral. Zsiradék nélkül egy serpenyőben pirítsuk meg kissé a szezámmagot, és szórj... |
2010-09-07 19:00:39 |
|
|
|
|
|
|
... dkg mazsola, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez: 5 tojás, 8 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl
A töltelékhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd összedolgozzuk az áttört túróval és az apróra vágott aszalt gyümölccsel és mazsolával. Végül a felvert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. A palac... |
2010-09-07 18:58:59 |
|
|
|
|
|
|
... liszt, 3 dkg szalagáré, szegfűszeg, fahéj.
25 dkg cukrot megpirítunk és hozzáadunk 3 dl vizet. 25 dkg porcukrot 20 dkg zsírral, 4 evőkanál mézzel és 5 tojássárgájával habosra keverjük. Az elkészített masszához hozzáadunk másfél kg lisztet, 3 dkg szalagárét, 3 dl tejet, szegfűszeget, fahéjat és összegyúrjuk. Az elkészített tésztát hűtőbe tesszük és másnap kisütjük.
... |
2010-09-07 18:55:22 |
|
|
|
|