Regisztráció  Belépés
Betiltották a Sztálin halála című brit-francia filmszatírát Oroszországban
... sztálingrádi győzelem 75. évfordulóján való kibocsátása "arcul köpése mindazoknak, akik ott elestek, és azoknak is, akik még életben maradtak".
A filmben, amely a Sztálin halála után kibontakozott hatalmi harc szatírája, más ismert színészek mellett szerepel Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jason Isaacs, Michael Palin, Andrea Riseborough és Jeffrey Tambor.
Az Oroszor...
2018-01-23 16:43:25
Karácsony szentignáci tekintettel
... domonkos elöljáróknak is, akik nem engedték tanítani, hiszen nem volt teológiai végzettsége és nem is volt klerikus sem. Tanulni kezdett tehát Párizsban, melynek során csírájában kibontakozott körülötte a Jézus Társasága, majd velük szerette volna az eredeti tervét megvalósítani: együtt élni imádságban és szolgálatban a mi Urunk Jézus Krisztus földjén.

Szent Ignác első...
2017-12-26 17:38:02
Meg kell védenünk a keresztény kultúrát
... amik és akik vagyunk. Önmagunkat szeretni azt jelenti, hogy szeretjük hazánkat, nemzetünket, családunkat, a magyar kultúrát és az euró­pai civi­lizációt. Ezek között a keretek között kibontakozott és bontakozhat ki újra és újra a mi szabadságunk, a magyar szabadság.

Évszázadokon át úgy éltünk, hogy tudtuk: a magyar szabadság egyben Európa szabadságának is záloga. Ezzel ...
2017-12-23 17:30:08
A kárpátaljai magyar oktatásról tárgyaltak a kárpátaljai magyar tanárok
... szintjén" - húzta alá.
A szeptember 5-én elfogadott új ukrán oktatási törvénynek az oktatás nyelvét szabályozó, a kisebbségi jogokat erősen szűkítő 7. cikkelyének módosítása ellen kibontakozott küzdelmet értékelve köszönetet mondott a kárpátaljai magyar pedagógustársadalomnak, a történelmi egyházaknak és az érdekvédelmi szervezeteknek.
A szakember azt mondta, hogy három...
2017-12-16 13:52:20
Európai Filmdíjak - Borbély Alexandra a legjobb női főszereplő, A négyzet a legjobb európai film 2017-ben
... európai Oscar-díjként is emlegetett elismeréseket.
Az EFA elnöke, Wim Wenders német filmrendező a harmincadik évforduló alkalmából elmondott ünnepi beszédében a díj alapítása óta kibontakozott európai fejleményekkel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy visszatért a már meghaladottnak tűnt nacionalizmus, amely "meggyilkolja legszebb álmainkat".
Wim Wenders felszólította az eu...
2017-12-09 22:53:38
Külföldi sajtó Magyarországról - A Politico és a Financial Times a Jobbik elleni vizsgálatról, német lapok a kö
... Varsóban, Prágában és Budapesten", hiszen nemrég szerezték vissza függetlenségüket, amely nem is áll még biztos alapokon, mert mindhárom állam "frontországgá" lett az Oroszországgal kibontakozott új konfliktusban.
Azonban tudomásul kell venniük, hogy a közös döntések mindenkire érvényesek, így a menekültek szétosztásáról szóló döntés is, amelyet megerősített az Európai Bírósá...
2017-12-08 19:45:16
Kovács Zoltán Berlinben: a tagállamok egyetértésére kell építeni az EU jövőjét
... birkózhat meg a kihívásokkal, mint az uniós intézmények, "a távoli, arctalan bürokrácia" - emelte ki Kovács Zoltán.
Mint mondta, a Baltikumtól a Nyugat-Balkánig húzódó övezetben kibontakozott folyamatok fontos tanulsága, hogy csupán intézményi átalakításokkal és szabályok átvételével nem oldható meg minden gond, tudomásul kell venni, hogy a régió más örökséggel érkezett az E...
2017-12-07 16:29:13
A kínai jegybank elnöke kapta a Lámfalussy-díjat
... jegybankelnökként elért kiváló eredményeit és a renminbi (jüan) nemzetközivé tétele érdekében végzett fáradhatatlan erőfeszítéseit kívánta elismerni.
Csou Hsziao-csuan az 1990-es végén kibontakozott ázsiai pénzügyi válságban - mint a People's Bank of China alelnöke - nagyban hozzájárult a kínai valuta, a jüan stabilitásának fenntartásához. Jegybankelnöki megbízatása 15 évvel ...
2017-11-29 12:12:34
Melescanu: nem merül fel Románia csatlakozása a visegrádi négyekhez
... melyek lennének a közös érdekek, tekintettel a V4-eknek az európai közvitában képviselt álláspontjára, Melescanu megjegyezte: a témában (Románia állítólagos közeledése a V4-ekhez) kibontakozott bukaresti sajtóvita hamis híresztelésen alapul. Romániát a Nyugat-Balkánról folytatott tanácskozásra hívták meg, márpedig ez a térség mind a V4-ek, mind Románia és Bulgária számára kiemelt ...
2017-11-01 19:13:52
Szakértő: Schulz szerepelt jobban a német kancellárjelöltek vitáján, de pártja elveszíti a választást
... szavazni. Az SPD esetleg néhány százaléknyi bizonytalan szavazó támogatását szerezheti meg az utolsó három héten. A kancellárjelölti viták eddig sem hoztak trendfordulót, legfeljebb a már kibontakozott trendeket erősítették, vagy gyengítették kissé.
A kampányban szeptember 24-ig várhatóan "nem történik semmi", a politikusok egyre fáradtabban mennek egyik gyűlésről a másikra, ...
2017-09-04 18:53:59
1 2 3 .........29 30 .....44 45 ....58 59 60 
Címkék: Európai Filmdíjak, Borbély Alexandra, Financial Times, Kovács Zoltán Berlinben, Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jason Isaacs, Michael Palin, Andrea Riseborough, Jeffrey Tambor, Jézus Társasága, Urunk Jézus Krisztus, Szent Ignác, Európai Bírósá, Kovács Zoltán, Csou Hsziao-csuan, keresztény kultúrát, kárpátaljai magyar, legjobb európai, tagállamok egyetértésére, kínai jegybank, visegrádi négyekhez, német kancellárjelöltek, eredeti tervét, magyar kultúrát, euró­pai civi­lizációt, keretek között, magyar szabadság, szeptember 5-én, oktatás nyelvét, kisebbségi jogokat, történelmi egyházaknak, érdekvédelmi szervezeteknek, harmincadik évforduló, közös döntések, menekültek szétosztásáról, uniós intézmények, 1990-es végén, kínai valuta, jüan stabilitásának, közös érdekek, európai közvitában, térség mind, utolsó három, kancellárjelölti viták, kampányban szeptember, politikusok egyre, függetlenségüket, kancellárjelölti, átalakításokkal, magyarországról, szervezeteknek, erőfeszítéseit, meghaladottnak,
© 2013 TVN.HU Kft.