Regisztráció  Belépés
139 éve született Móricz Zsigmond író, újságíró, szerkesztő
... elismerni.

Móricz belülről ismerte a szegényparasztot is, a gazdagodó parasztot is, a vidéki értelmiséget is, a vidéken maradt dzsentrit is. Regényeiből és novelláiból lassanként kibontakozott a falusi és kisvárosi Magyarország mindaddig fel nem tárt, hiteles képe, mozgalmasan, izgalmas helyzetekben, hiteles típusok áradatában.

Az egyének feledhetetlen emlék...
2018-06-29 22:08:14
Donald Trump: az illegális bevándorlás "szörnyű dolog", a határon kialakult válságot meg kell oldani
...
Az amerikai elnök a kisvállalkozók országos szövetségének washingtoni tanácskozásán fejtette ki álláspontját, reagálva az Egyesült Államokban kibontakozott heves vitákra is.
Kifejtette: Mexikó "semmit sem tesz", hogy segítsen az Egyesült Államoknak a menekültprobléma megoldásában, és a nem állítja meg a dokumentumok nélkül az amerikai határ felé tartó migránsokat. Az il...
2018-06-19 21:43:13
Az olasz miniszterelnök mégse mondja le párizsi látogatását
... olasz sajtóban olyan értesülések láttak napvilágot, hogy Giuseppe Conte a párizsi látogatás lemondását mérlegelte a migránsokat szállító Aquarius mentőhajó miatt Róma és Párizs között kibontakozott vita miatt.
Olaszország vasárnap megtagadta a francia Sos Mediterranée és az Orvosok határok nélkül (MSF) civil szervezetek által működtetett, 629 migráns szállító mentőhajó kiköté...
2018-06-14 11:01:22
Hogy a mennyei Atya tetszésére tegyen
... Biblia Isten végzéséről és kegyelméről, ,,amelyet még az idők kezdete előtt Krisztus Jézusban adott nekünk" (2Timóteus 1,9).
Ez a terv már a zsidó Szentírásban is kibontakozott. Ézsaiás próféta megjövendölte a Messiás szenvedéseit, akinek el kellett foglalnia a bűnösök helyét. Azt mondta, hogy Krisztust mi helyettünk ,,érte Isten csapása".
...
2018-06-08 10:35:27
Illegális bevándorlás - Szijjártó: sok közös pont van Magyarország és Németország között a migrációs válság meg
... végeznie az államháztartás szerkezetét érintő "házi feladatait". Hangsúlyozta, hogy Magyarország elvégezte ezeket a feladatokat, de nem támogatja a tagállamok között az adózás területén kibontakozott versenyt az egységesítés révén felszámoló törekvéseket és az államadósság törlesztése iránti felelősség közösségi szintre emelését.
Mint mondta, Magyarország nem tartja felelőtl...
2018-06-06 09:18:48
A Csillagnemzetségek Galaktikus Tanácsának üzenete
... mennyei szépség, tisztaság, bölcsesség és szent erő sugárzott, amely több volt mindennél, mint amit valaha is megtapasztaltunk. Majd lassanként a 13 fénytest sejtelmes kontúrjai mögött kibontakozott 13 különböző mitikus lény alakja. Olyan volt, mint egy szent reveláció felnyílásának maghatóan gyönyörű pillanata, amelyben szinte lélegzetvisszafojtva figyeltünk és oldódtunk bele az ...
2018-06-05 07:42:08
Razziát tartottak négy országban a hamburgi G20-csúcson történt zavargásokkal kapcsolatban
... elfogatóparanccsal keresnek egy embert.
A hamburgi hatóságok szerint a gyanúsítottak részt vettek a tavaly július 7-én és 8-án tartott G20-csúcs ellen szervezett tüntetéseken kibontakozott zavargásokban, amelyeken megsebesült több száz rendőr és demonstráló.
Az összecsapások feltárásán a hamburgi ügyészség és a tartományi bűnügyi hivatal egy 180 fős nyomozócsoportja dolg...
2018-05-29 13:12:24
Miért kell ilyen vállalhatatlan hülyeségeket beszélni?
... értékesebb tevékenység és produktum, mint csupán lányokat nemzeni. (Remélem mindenki emlékszik még a fideszes kereszténység és családbarátság nem oly régen, a választási kampány hevében kibontakozott eme evidenciájára.)

Meglehetősen nagy csalódás, hogy Böjte Csaba, aki példamutató keresztényként élte le az életét (már amennyiben én felteszem és meg is engedem, hogy a ke...
2018-05-13 19:38:27
Különleges családi síregyüttesre bukkantak régészek Derecske
... helyezkedtek el. Ennek a sírrészletnek a dokumentálását követően az ásatáson dolgozó Balogh Réka Villő régésztechnikus folytatta a kérdéses terület feltárását, melynek köszönhetően kibontakozott a kutatók előtt egy nem mindennapi leletegyüttes. Hamarosan napvilágra került egy második eltemetett felnőtt (egy férfi) koponyája, egy ezüstfibula és a római ezüstdénárokból álló éremegyü...
2018-05-03 16:48:51
Illegális bevándorlás - Nagyszabású razziát tartottak egy németországi menekültszálláson egy kitoloncolás megak
... felelőseinek elfogása és 18 olyan menedékkérő elköltöztetése volt, akik korábban többször nyugtalanságot keltettek a szálláson.
A közleményben hang...
2018-05-03 11:11:26
1 2 3 ........30 31 ....45 46 ....59 60 61 
Címkék: Móricz Zsigmond, Donald Trump, Csillagnemzetségek Galaktikus Tanácsának, Egyesült Államokban, Egyesült Államoknak, Giuseppe Conte, Biblia Isten, Krisztus Jézusban, Böjte Csaba, Balogh Réka Villő, illegális bevándorlás, határon kialakult, olasz miniszterelnök, mennyei Atya, migrációs válság, hamburgi G20-csúcson, németországi menekültszálláson, kitoloncolás megak, gazdagodó parasztot, vidéki értelmiséget, vidéken maradt, egyének feledhetetlen, amerikai elnök, kisvállalkozók országos, menekültprobléma megoldásában, dokumentumok nélkül, amerikai határ, párizsi látogatás, migránsokat szállító, idők kezdete, zsidó Szentírásban, bűnösök helyét, államháztartás szerkezetét, tagállamok között, adózás területén, egységesítés révén, államadósság törlesztése, szent reveláció, hamburgi hatóságok, gyanúsítottak részt, tavaly július, összecsapások feltárásán, hamburgi ügyészség, tartományi bűnügyi, fideszes kereszténység, választási kampány, dokumentálását követően, ásatáson dolgozó, kérdéses terület,
© 2013 TVN.HU Kft.