Regisztráció  Belépés
Berlin keményebb fellépést ígér Ankarával szemben
... Törökországgal a vámunió kiterjesztéséről, miközben a török hatóságok ok nélkül fogva tartanak uniós állampolgárokat - mondta Sigmar Gabriel.
A tavalyi törökországi puccskísérlet óta kibontakozott fejleményekről kijelentette, hogy "vissza akarja forgatni a történelem kerekét és le akarja bontani a jogállamiság és a demokrácia alapjait", aki elbocsátja állami alkalmazottak, ka...
2017-07-20 14:23:01
Székely Bertalan
... Ugyancsak itt készült első jelentős történelmi kompozíciója, a II. Lajoskirály holttestének megtalálása. 1861-ben festette Dobozy és hitvese c. történelmi képét. Ettől kezdve mind jobban kibontakozott egyéni stílusa, amelyet az akadémikus komponálás, pszichikai jellemzés és a naturalisztikus anyagábrázolás jellemzett.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3% A9kely_Ber...
2017-07-13 17:11:55
Az Ónodi vár.
... négyszögletű kővárat a palánkot szétrombolták. A romokat ezután Lorántffy Zsuzsanna 2000 forintos hozzájárulásával Keglovich Miklós kapitány építette újjá.

A XVII. század végén kibontakozott kuruc felkelésben többször is gazdát cserélt a katonai szempontból már gyengének számító végvár.

Végzetét 1688-ban a kurucokkal szövetséges, de egyébként mindenfelé rabl...
2017-07-09 07:05:15
VéNégy Fesztivál - Rétvári: a visegrádi négyekben tudunk igazi partnereket találni
... Találkozót ötödik éve rendezik meg Vácon, az idei programokat is a Duna-parton és a Dunakanyar Színház épületében tartják meg. A visegrádi országok színházi társulatainak együttműködéséből kibontakozott fesztivál programjában a színpadi produkciók mellett könnyűzenei koncertek is szerepelnek.
A színházi előadások a nyitónapon Ingmar Bergman Az utolsó sikoly című monodrámájáva...
2017-07-06 12:12:24
138 éve született Móricz Zsigmond író, újságíró
... elismerni.

Móricz belülről ismerte a szegényparasztot is, a gazdagodó parasztot is, a vidéki értelmiséget is, a vidéken maradt dzsentrit is. Regényeiből és novelláiból lassanként kibontakozott a falusi és kisvárosi Magyarország mindaddig fel nem tárt, hiteles képe, mozgalmasan, izgalmas helyzetekben, hiteles típusok áradatában.

Az egyének feledhetetlen emlék...
2017-06-29 20:43:06
Maruzsa Zoltán: eredményes volt a Klik decentralizációja
... meghallgatták Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnökének a szervezet első félévéről és az új tankerületi központok munkájáról szóló beszámolóját. Az átalakulás tapasztalatairól azután kibontakozott "egy rendkívül hasznos beszélgetés", ezalatt Solti Péter megválaszolta a felvetéseket, visszajelzéseket. A beszélgetés végkicsengése az volt, hogy a vártnál is eredményesebben sikerül...
2017-06-07 17:13:58
Nemzetközi konferencia lesz a Táncház napjához kapcsolódva
... előadók a saját hazájukban lévő táncházmozgalomról számolnak be. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött - közölték a szervezők az MTI-vel.
Az 1970-es években Budapesten kibontakozott táncházmozgalom a szellemi kulturális örökséget, azaz népzenét, néptáncot, népköltészetet, kézművességet, szokásokat komplexen és szórakozási-közösségi alkalomként kínálja a ma embere ...
2017-05-10 07:05:29
NGM: a konvergenciaprogram szerint Magyarország felzárkózása folytatódik
... javították Magyarország kockázati besorolását, 2016-ban mindhárom nagy hitelminősítő befektetésre ajánlott kategóriába emelte Magyarországot.
A foglalkoztatottak száma a munkapiacon kibontakozott kedvező fordulat miatt a 2010-es 3,7 millióhoz képest 4,4 millió közelébe emelkedett. A munkanélküliségi ráta éves alapon 56 hónapnyi folyamatos csökkenést követően 4,5 százalékra mé...
2017-05-03 14:32:58
Török népszavazás - Németországban 440 ezer török szavazta meg az alkotmánymódosítást
... tulajdonítható, hogy "nagyon sok németországi török valójában nem is Németországban él". A közösség meghatározó része a hatvanas években érkezett vendégmunkások után, a családegyesítés révén kibontakozott második bevándorlási hullámmal telepedett le Németországban, és a kevéssé fejlett közép- és kelet-törökországi térségekből származik. Ők "törökök akarnak maradni" - mondta a szak...
2017-04-18 11:31:53
Hidegháború után hibrid háború
... lehetőségét legalább egy titkosszolgálat rendkívül jól kihasználhatta szakmai-politikai céljai, feladatai végrehajtása érdekében.

Most pedig nézzük meg az elmúlt néhány évben kibontakozott kommunikációs háborút az Egyesült Államok és Oroszország között!

A Varsói Szerződés, majd a Szovjetunió szétesését követően Kelet-Közép-Európa országai kiszabadultak a szov...
2017-04-12 20:40:53
1 2 3 4 ........29 30 .....44 45 ....58 59 60 
Címkék: Székely Bertalan, VéNégy Fesztivál, Móricz Zsigmond, Maruzsa Zoltán, Sigmar Gabriel, Lorántffy Zsuzsanna, Keglovich Miklós, Dunakanyar Színház, Ingmar Bergman Az, Solti Péter, Klebelsberg Központ, Egyesült Államok, Varsói Szerződés, visegrádi négyekben, vámunió kiterjesztéséről, török hatóságok, tavalyi törökországi, történelem kerekét, demokrácia alapjait, akadémikus komponálás, naturalisztikus anyagábrázolás, palánkot szétrombolták, romokat ezután, katonai szempontból, kurucokkal szövetséges, idei programokat, visegrádi országok, színpadi produkciók, színházi előadások, nyitónapon Ingmar, utolsó sikoly, gazdagodó parasztot, vidéki értelmiséget, vidéken maradt, egyének feledhetetlen, szervezet első, átalakulás tapasztalatairól, rendkívül hasznos, beszélgetés végkicsengése, saját hazájukban, rendezvény ingyenes, 1970-es években, szellemi kulturális, foglalkoztatottak száma, munkapiacon kibontakozott, munkanélküliségi ráta, közösség meghatározó, hatvanas években, családegyesítés révén,
© 2013 TVN.HU Kft.