Regisztráció  Belépés
Déri Múzeum: különleges családi sírt tártak fel Derecske határában
... anatómiai rendben helyezkedtek el.
Ennek a sírrészletnek a dokumentálását követően az ásatáson dolgozó egyik munkatársuk folytatta a kérdéses terület feltárását, aminek köszönhetően kibontakozott a kutatók előtt egy nem mindennapi leletegyüttes: hamarosan napvilágra került egy második eltemetett felnőtt, egy férfi koponyája, egy ezüstfibula és a római ezüstdénárokból álló ér...
2018-05-02 12:24:10
Esti biztatás
... hosszú, rögös út
vége felé halad.
Bajos volt, de bent az erő
egyre nőtt azalatt.
Örömmel láthatod:
öregszik kezed-lábad,
de közben lelki szárnyad
már kibontakozott.

S ha nem is vitt még mennybe fel,
emel, amerre jársz:
hogy talpadat ne sértse kő,
hűségesen vigyáz.
Könnyít terheiden,
ha mozdítod kezed,
vagy...
2018-03-22 17:57:49
Illegális bevándorlás - Merkel: megosztotta a német társadalmat a menekültválság
... őket, így a második világháború óta a legmagasabbra emelkedett a menekültek száma.
Hozzátette, hogy Németország is túl későn kezdett el foglalkozni az EU közvetlen környezetében kibontakozott válságokkal, de 2015-ben az önkéntesek és az állami intézmények erőfeszítései révén derekasan helytállt, amire az egész ország büszke lehet.
Azonban a 2015-ös helyzet nem ismétlődhe...
2018-03-21 15:30:30
Egy olasz maffiózó vallomása: A migráció jobban fizet, mint
... korábban, azonban később felmondták a bérleti jogot és menekülttábor lett belőle. Ez azonban alkalmatlannak bizonyult ekkora migránstömeg kezeléséhez, amely a migrációs válsággal kibontakozott.

A központ bűnbarlanggá vált az elmúlt években, ahol az emberek könnyű zsákmányt jelentenek a bűnözői csoportok számára. Az olasz állam ezeket a központokat pénzeszközökkel finans...
2018-03-18 10:19:51
Moszkva egy etiópiai külügyminiszteri találkozót javasolt Washingtonnak
... Mint mondta, az orosz külügyminisztérium szisztematikusan gyűjti az adatokat az orosz belügyekbe való amerikai beavatkozásról.
Rjabkov úgy vélekedett, hogy a tájékoztatás terén kibontakozott küzdelem csak élesedni fog. A Kremlhez közeli orosz üzletemberek amerikai listázásáról kijelentette, hogy azzal Washington bizonytalanságot akar kelteni a gazdaságban. Elmondta, hogy a 42...
2018-03-05 19:52:52
Betiltották a Sztálin halála című brit-francia filmszatírát Oroszországban
... sztálingrádi győzelem 75. évfordulóján való kibocsátása "arcul köpése mindazoknak, akik ott elestek, és azoknak is, akik még életben maradtak".
A filmben, amely a Sztálin halála után kibontakozott hatalmi harc szatírája, más ismert színészek mellett szerepel Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jason Isaacs, Michael Palin, Andrea Riseborough és Jeffrey Tambor.
Az Oroszor...
2018-01-23 16:43:25
Karácsony szentignáci tekintettel
... domonkos elöljáróknak is, akik nem engedték tanítani, hiszen nem volt teológiai végzettsége és nem is volt klerikus sem. Tanulni kezdett tehát Párizsban, melynek során csírájában kibontakozott körülötte a Jézus Társasága, majd velük szerette volna az eredeti tervét megvalósítani: együtt élni imádságban és szolgálatban a mi Urunk Jézus Krisztus földjén.

Szent Ignác első...
2017-12-26 17:38:02
Meg kell védenünk a keresztény kultúrát
... amik és akik vagyunk. Önmagunkat szeretni azt jelenti, hogy szeretjük hazánkat, nemzetünket, családunkat, a magyar kultúrát és az euró­pai civi­lizációt. Ezek között a keretek között kibontakozott és bontakozhat ki újra és újra a mi szabadságunk, a magyar szabadság.

Évszázadokon át úgy éltünk, hogy tudtuk: a magyar szabadság egyben Európa szabadságának is záloga. Ezzel ...
2017-12-23 17:30:08
A kárpátaljai magyar oktatásról tárgyaltak a kárpátaljai magyar tanárok
... szintjén" - húzta alá.
A szeptember 5-én elfogadott új ukrán oktatási törvénynek az oktatás nyelvét szabályozó, a kisebbségi jogokat erősen szűkítő 7. cikkelyének módosítása ellen kibontakozott küzdelmet értékelve köszönetet mondott a kárpátaljai magyar pedagógustársadalomnak, a történelmi egyházaknak és az érdekvédelmi szervezeteknek.
A szakember azt mondta, hogy három...
2017-12-16 13:52:20
Európai Filmdíjak - Borbély Alexandra a legjobb női főszereplő, A négyzet a legjobb európai film 2017-ben
... európai Oscar-díjként is emlegetett elismeréseket.
Az EFA elnöke, Wim Wenders német filmrendező a harmincadik évforduló alkalmából elmondott ünnepi beszédében a díj alapítása óta kibontakozott európai fejleményekkel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy visszatért a már meghaladottnak tűnt nacionalizmus, amely "meggyilkolja legszebb álmainkat".
Wim Wenders felszólította az eu...
2017-12-09 22:53:38
1 2 3 4 .......30 31 ....45 46 ....59 60 61 
Címkék: Déri Múzeum, Európai Filmdíjak, Borbély Alexandra, Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jason Isaacs, Michael Palin, Andrea Riseborough, Jeffrey Tambor, Jézus Társasága, Urunk Jézus Krisztus, Szent Ignác, német társadalmat, olasz maffiózó, migráció jobban, etiópiai külügyminiszteri, keresztény kultúrát, kárpátaljai magyar, legjobb európai, dokumentálását követően, ásatáson dolgozó, kérdéses terület, kutatók előtt, második eltemetett, férfi koponyája, római ezüstdénárokból, második világháború, legmagasabbra emelkedett, menekültek száma, állami intézmények, egész ország, 2015-ös helyzet, bérleti jogot, migrációs válsággal, központ bűnbarlanggá, elmúlt években, emberek könnyű, bűnözői csoportok, olasz állam, központokat pénzeszközökkel, orosz belügyekbe, tájékoztatás terén, eredeti tervét, magyar kultúrát, euró­pai civi­lizációt, keretek között, magyar szabadság, szeptember 5-én, oktatás nyelvét, kisebbségi jogokat, történelmi egyházaknak, érdekvédelmi szervezeteknek, harmincadik évforduló,
© 2013 TVN.HU Kft.