|
|
|
... g vörös hagyma
½ dl olaj
20 g cukor
15 g kömény
50 g mazsola
1 dl fehérbor
csombor
só
borecet
borsika.
Kacsa mellett sült krumplihoz:
500 g burgonya
rozmaringág
só
őrölt bors
Savanyú szilvához:
300 g kékszilva
2 dl vörösbor
borecet
50 g méz.
Elkészítés:
|... |
2010-10-08 17:50:54 |
|
|
|
|
|
|
... káposzta
50 g vörös hagyma
½ dl olaj
20 g cukor
15 g kömény
50 g mazsola
1 dl fehérbor
csombor
só
borecet
borsika
Kacsa mellett sült krumplihoz:
500 g burgonya
rozmaringág
só
őrölt bors
Savanyú szilvához:
300 g kékszilva
2 dl vörösbor
borecet
50 g méz
A pecsenyekacsá... |
|
2010-10-07 17:46:46 |
|
|
|
|
|
|
... hagymát, tehet alá fóliát, hogy a darabkák ne essenek a tűzbe). A padlizsánt süsse mindkét oldalán kb. 3 percig, a hagymát pedig kb. 4 percig. Miután megpirította, öntse a hagymát a tört krumplihoz, adja hozzá a sajtot, a fokhagymát, bazsalikomot és szerecsendiót. Tetszés szerint ízesítse sóval, borssal!
Tegyen minden egyes padlizsánszeletre egy púpozott evőkanálnyit a burgon... |
2010-09-29 05:18:58 |
|
|
|
|
|
|
... vagy paradicsomsaláta, vagy a ,,saláta" saláta, ami ecetes, fűszeres vízben áztatott salátalevelekből áll, és egyszerűségében nagyszerű, kiváló köret lehet nehezebb húsokhoz, krumplihoz. A saláták elkészítése egyáltalán nem nagy tudomány, és sokszor csak 10 percet igényel, épp ezért fontos volna, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk ezek fogyasztására. Arra is érdemes oda... |
|
2010-09-25 17:26:01 |
|
|
|
|
|
|
... összeállítjuk a masszát: a főtt krumplit meghámozzuk, lereszeljük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, nagyon kevés olajon kiolvasztjuk a zsírját, majd szépen meg is pirítjuk. A főtt krumplihoz adjuk a többi hozzávalóval együtt, és jól összekeverjük.
Jól formázható masszát kell kapnunk, amelyből egy önként jelentkező gyerekkel is meggyúrathatjuk a gombócokat; jól fog szór... |
|
2010-09-22 16:47:38 |
|
|
|
|
|
|
... érdemes levesek és szószok ízesítésére is használni. Mint nálunk használatos társát, a római köményt is lehet prököltekhez, ragukhoz adni. Zöldségek közül a cukkinihez, a padlizsánhoz és a krumplihoz illik a legjobban. Páclevekhez is nagyon jó, főleg a citromos pácokhoz. Erős illata és íze miatt mértékkel használjuk, és több forrás szerint is érdemes kerülni a terhesség alatt.... |
2010-09-13 11:35:55 |
|
|
|
|
|
|
... hozzá az apróra vágott gombát és pirítsuk így néhány percig. Zárjuk el alatta a gázt és keverjük bele az apróra vágott koriandert vagy petrezselymet. Ezt az egészet keverjük hozzá a krumplihoz, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával.
4. Vegyük elő a tésztát: lisztezett kézzel csípjünk belőle diónyi darabokat és liszetezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, kb. 10 cm átm... |
2010-09-04 09:42:09 |
|
|
|
|
|
|
... tejjel kikeverjük. Sóval, borssal és kevés ecettel ízesítjük. A vegy... |
2010-08-20 10:48:44 |
|
|
|
|
|
|
...
1. A padlizsánokat felkarikázzuk, kb. 4-5 mm-es vastagságú karikákra. Besózzuk őket, és félrerakjuk 20 percre.
2. A krumplikat héjastul megfőzzük, mint a rakott krumplihoz, és amikor megfőtt, lehámozzuk a héját, felkarikázzuk kb. 3-4 mm vastagságú karikákra.
3. A padlizsánkarikákat kinyomkodjuk a levétől, és egy serpenyőben adagonként megsütjük, mind... |
2010-08-16 20:06:59 |
|
|
|
|
|
|
...
1. A padlizsánokat felkarikázzuk, kb. 4-5 mm-es vastagságú karikákra. Besózzuk őket, és félrerakjuk 20 percre.
2. A krumplikat héjastul megfőzzük, mint a rakott krumplihoz, és amikor megfőtt, lehámozzuk a héját, felkarikázzuk kb. 3-4 mm vastagságú karikákra.
3. A padlizsánkarikákat kinyomkodjuk a levétől, és egy serpenyőben adagonként megsütjük, mind... |
2010-08-15 15:10:05 |
|
|
|
|