Belépés
Mária-napi sült kacsa
... g vörös hagyma
½ dl olaj
20 g cukor
15 g kömény
50 g mazsola
1 dl fehérbor
csombor

borecet
borsika.

Kacsa mellett sült krumplihoz:
500 g burgonya
rozmaringág

őrölt bors

Savanyú szilvához:
300 g kékszilva
2 dl vörösbor
borecet
50 g méz.

Elkészítés:
|...
2010-10-08 17:50:54
Mária-napi sült kacsa
... káposzta
50 g vörös hagyma
½ dl olaj
20 g cukor
15 g kömény
50 g mazsola
1 dl fehérbor
csombor

borecet
borsika
Kacsa mellett sült krumplihoz:
500 g burgonya
rozmaringág

őrölt bors
Savanyú szilvához:
300 g kékszilva
2 dl vörösbor
borecet
50 g méz

A pecsenyekacsá...
2010-10-07 17:46:46
Grillezett padlizsános burgony
... hagymát, tehet alá fóliát, hogy a darabkák ne essenek a tűzbe). A padlizsánt süsse mindkét oldalán kb. 3 percig, a hagymát pedig kb. 4 percig. Miután megpirította, öntse a hagymát a tört krumplihoz, adja hozzá a sajtot, a fokhagymát, bazsalikomot és szerecsendiót. Tetszés szerint ízesítse sóval, borssal!
Tegyen minden egyes padlizsánszeletre egy púpozott evőkanálnyit a burgon...
2010-09-29 05:18:58
]Frissítő egészséges falatok
... vagy paradicsomsaláta, vagy a ,,saláta" saláta, ami ecetes, fűszeres vízben áztatott salátalevelekből áll, és egyszerűségében nagyszerű, kiváló köret lehet nehezebb húsokhoz, krumplihoz. A saláták elkészítése egyáltalán nem nagy tudomány, és sokszor csak 10 percet igényel, épp ezért fontos volna, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk ezek fogyasztására. Arra is érdemes oda...
2010-09-25 17:26:01
Szalonnás burgonyagombóc
... összeállítjuk a masszát: a főtt krumplit meghámozzuk, lereszeljük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, nagyon kevés olajon kiolvasztjuk a zsírját, majd szépen meg is pirítjuk. A főtt krumplihoz adjuk a többi hozzávalóval együtt, és jól összekeverjük.
Jól formázható masszát kell kapnunk, amelyből egy önként jelentkező gyerekkel is meggyúrathatjuk a gombócokat; jól fog szór...
2010-09-22 16:47:38
Római kömény...
... érdemes levesek és szószok ízesítésére is használni. Mint nálunk használatos társát, a római köményt is lehet prököltekhez, ragukhoz adni. Zöldségek közül a cukkinihez, a padlizsánhoz és a krumplihoz illik a legjobban. Páclevekhez is nagyon jó, főleg a citromos pácokhoz. Erős illata és íze miatt mértékkel használjuk, és több forrás szerint is érdemes kerülni a terhesség alatt....
2010-09-13 11:35:55
Tibeti gőzölt batyuk
... hozzá az apróra vágott gombát és pirítsuk így néhány percig. Zárjuk el alatta a gázt és keverjük bele az apróra vágott koriandert vagy petrezselymet. Ezt az egészet keverjük hozzá a krumplihoz, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával.
4. Vegyük elő a tésztát: lisztezett kézzel csípjünk belőle diónyi darabokat és liszetezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, kb. 10 cm átm...
2010-09-04 09:42:09
Zöld mascorpone szósz
... tejjel kikeverjük. Sóval, borssal és kevés ecettel ízesítjük. A vegy...
2010-08-20 10:48:44
Muszaka
...

1. A padlizsánokat felkarikázzuk, kb. 4-5 mm-es vastagságú karikákra. Besózzuk őket, és félrerakjuk 20 percre.
2. A krumplikat héjastul megfőzzük, mint a rakott krumplihoz, és amikor megfőtt, lehámozzuk a héját, felkarikázzuk kb. 3-4 mm vastagságú karikákra.
3. A padlizsánkarikákat kinyomkodjuk a levétől, és egy serpenyőben adagonként megsütjük, mind...
2010-08-16 20:06:59
Muszaka
...

1. A padlizsánokat felkarikázzuk, kb. 4-5 mm-es vastagságú karikákra. Besózzuk őket, és félrerakjuk 20 percre.
2. A krumplikat héjastul megfőzzük, mint a rakott krumplihoz, és amikor megfőtt, lehámozzuk a héját, felkarikázzuk kb. 3-4 mm vastagságú karikákra.
3. A padlizsánkarikákat kinyomkodjuk a levétől, és egy serpenyőben adagonként megsütjük, mind...
2010-08-15 15:10:05
1 2 3 .....21 22 ..31 32 33 34 ..41 42 43 
Címkék: padlizsánt süsse, hagymát pedig, tört krumplihoz, púpozott evőkanálnyit, saláták elkészítése, főtt krumplit, szalonnát apró, főtt krumplihoz, többi hozzávalóval, önként jelentkező, római köményt, krumplihoz illik, citromos pácokhoz, terhesség alatt, apróra vágott, egészet keverjük, padlizsánokat felkarikázzuk, krumplikat héjastul, rakott krumplihoz, serpenyőben adagonként, paradicsomsaláta, salátalevelekből, egyszerűségében, pirospaprikával, meggyúrathatjuk, burgonyagombóc, felkarikázzuk, petrezselymet, összeállítjuk, szerecsendiót, pecsenyekacsá, padlizsánokat, összekeverjük, fogyasztására, hozzávalóval, kinyomkodjuk, bazsalikomot, evőkanálnyit, prököltekhez, padlizsánhoz, kiolvasztjuk, megpirította, ízesítésére, használatos, rozmaringág, páclevekhez, meghámozzuk, lereszeljük, liszetezett, fűszerezzük, szenteljünk, padlizsános, elkészítése, félrerakjuk, serpenyőben, krumplihoz, jelentkező, egészséges, használjuk, egyáltalán, padlizsánt, gombócokat, adagonként, vastagságú, grillezett, elkészítés, cukkinihez, lehámozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.