|
|
|
CSIRKE VELE SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL
Hozzávalók (4 személyre):
4 egész csirkecomb, fél kiló megtisztított, negyedelt vöröshagyma, fél kiló megtisztított, negyedelt gomba, egy kiló tisztított, összevágott krumpli, két fej tisztított fokhagyma, só, bors, pirospaprika.
Elkészítés:
A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerekkel és jókora távolságra egymá... |
2010-12-11 18:32:52 |
|
|
|
|
|
|
... l-es fazékba öntsünk 2,5 l vizet, forraljuk fel, tegyük bele a borsot és a szalonnát.
Ha ismét felforr, adjuk hozzá a babot, a nagy darabokra vágott burgonyát, a hosszában negyedelt répát, gyökeret, a vastagra karikázott pórét, fokhagymát. Lefedve, csendes tűzön főzzük 20 percig.
Szórjuk bele a csíkokra vágott káposztát, fedjük le és főzzük 1 órán át.
... |
|
2010-12-10 18:50:31 |
|
|
|
|
|
|
...1 kiló oldalas feldarabolva, 1 kiló csont nélküli tarja egy-másfél centi vastag szeletekre vágva, 3-4 nagy fej megtisztított, negyedelt vöröshagyma, fél kiló megtisztított, felezett-negyedelt gomba, egy kiló tisztított, hasábokra vágott krumpli, 1-2 szeletekre vágott paradicsom, esetleg 1 csípős paprika szeletekre vágva (annak, aki szereti a csípőset), két fej tisztított fokhagyma... |
2010-12-09 21:15:06 |
|
|
|
|
|
|
... 10 dkg kristálycukor, 1 db tojás, őrölt fahéj.
Elkészítés:
A megmosott szilvát magozza ki, vágja négybe. A diót durvára, a piskótát kisebb darabokra aprítsa. Keverje össze a negyedelt szilvával. Ízesítse a tölteléket cukros fahéjjal. A kiengedett vajastésztát nyújtsa, alakítson ki belőle két téglalapot. Az egyik lapra terítse a tölteléket. A tészta szélét kenje végig a f... |
|
2010-12-06 20:04:01 |
|
|
|
|
|
|
... 10 dkg kristálycukor, 1 db tojás, őrölt fahéj.
Elkészítés:
A megmosott szilvát magozza ki, vágja négybe. A diót durvára, a piskótát kisebb darabokra aprítsa. Keverje össze a negyedelt szilvával. Ízesítse a tölteléket cukros fahéjjal. A kiengedett vajastésztát nyújtsa, alakítson ki belőle két téglalapot. Az egyik lapra terítse a tölteléket. A tészta szélét kenje végig a f... |
2010-11-19 19:29:46 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát, és lassú tűzön félpuhára főzzük. Felengedjük 1,5 liter vízzel, majd a negyedre vágott répát és a kockára vágott burgonyát is hozzátesszük, mikor majdnem kész beletesszük a negyedelt paradicsomot és a karikára vágott paprikát, és puhára főzzük. A csipetkét külön főzzük.
Nyári bográcsgulyáshoz 10-15 főre: 3,5 kg marha leveshús, 25 dkg kolbász,
5 evőkanál z... |
2010-11-15 18:52:49 |
|
|
|
|
|
|
... csirke, 5 dkg vaj, só, törött bors, babérlevél, 1/2 dl konyak, fokhagyma, dió, 3 evőkanál liszt, 3 dl tejszín, 1/2 dl fehérbors, petrezselyem, rizs
Elkészítése: A megtisztított, negyedelt csirkét, a vajban kevés vízzel, sóval, törött borssal, babérlevéllel, konyakkal, fokhagymával fűszerezve megpároljuk. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a léből, amit ezután leszűrünk, majd ... |
2010-11-10 18:05:27 |
|
|
|
|
|
|
...
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Dobostorta
Hozzávalók:
A piskótához:
15 tojás,
15 evőkanál cukor,
15 evőkanál liszt.
A krémhez:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
2 Rama,
pici kakaó
A tetejére kb 20 dkg cukor.
Elkészítés:
Kerek tortaformában 5 lap... |
2010-11-10 16:58:59 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított, megnyúzott angolnát 7 cm-es darabokra vágjuk.
Lehetőleg cserépfazékba (vagy zománcosba) olajat öntünk, beleszórjuk az apróra vágott hagymát, a meghámozott, kimagozott, negyedelt paradicsomot, az ujjnyi csíkokra vágott paprikát, a fokhagymagerezdeket. Hozzáadjuk a fűszereket, sót.
Közepes tűzön 20-25 percig pároljuk, beletesszük a halat, és 5 percig erős lá... |
2010-11-09 06:18:34 |
|
|
|
|