|
|
|
... rozskenyér.
Legalább 4 l-es fazékba öntsünk 2,5 l vizet, forraljuk fel, tegyük bele a borsot és a szalonnát.
Ha ismét felforr, adjuk hozzá a babot, a nagy darabokra vágott burgonyát, a hosszában negyedelt répát, gyökeret, a vastagra karikázott pórét, fokhagymát. Lefedve, csendes tűzön főzzük 20 percig.
Szórjuk bele a csíkokra vágott káposztát, fedjük le és főzzük 1... |
2010-11-09 04:40:08 |
|
|
|
|
|
|
... készülhet ürühússal és szalon... |
|
2010-11-08 05:00:32 |
|
|
|
|
|
|
... köréhalmozzuk - koszorú formában - a húsmasszát, lenyomkodjuk, közepéről kivesszük a befőttesüveget, a helyére púpozzuk a brokkolit. A hús tetejét dúsan megrakjuk a meghámozott, negyedelt paradicsomokkal (a magokat eltávolítjuk), sózzuk, borsozzuk, rátördeljük a maradék vajat. A tejszint elkeverjük a reszelt sajttal és egy kevés sóval, egyenletesen leöntjük vele a rakottasun... |
2010-10-17 12:26:52 |
|
|
|
|
|
|
... méz
* 2 ek csípős ketchup
* 2 ek olaj
* 1/2 dl sangría
* 1 ek só
elkészítés
1. A szeletelt filéket a páclébe tesszük, és míg a negyedelt krumplikat félig megfőzzük, pácoljuk.
2. A félig megfőtt krumplit leszűrjük, hagyjuk, hogy egy keveset szikkadjon.
3. Közben egy serpenyőben 1-2 ek olajat felhevítünk,... |
|
2010-10-10 11:00:21 |
|
|
|
|
|
|
... fazékba olajat öntünk, majd a sózott vöröshagymát és a fokhagymát fedő alatt, közepes lángon üvegesre pároljuk.
2. Rádobjuk a pirospaprikát, elkeverjük, hozzáadjuk a lecsót, a negyedelt burgonyát, és felöntjük bőven vízzel, hogy ellepje.
3. Ízlés szerint sózzuk (vagy ételízesítőt adunk hozzá), frissen őrölt borsot teszünk bele, majd finomra vágott petrezselymezöldj... |
|
2010-10-09 08:18:43 |
|
|
|
|
|
|
... szétesik!) Ha már az összes levét elfőtte, de még nem elég puha, akkor ugyancsak apránként öntök hozzá egy-egy evőkanálnyi forró vizet. Legvégül belekarikázom a kicsumázott zöldpaprikát és a negyedelt paradicsomot, közben nem felejtem el megsózni. A liszttel simára kevert tejföllel besűrítem, azaz éppen csak egy pillanatra felforralom. Galuskával és kovászos uborkával a legfinomab... |
2010-10-09 07:38:08 |
|
|
|
|
|
|
... köréhalmozzuk - koszorú formában - a húsmasszát, lenyomkodjuk, közepéről kivesszük a befőttesüveget, a helyére púpozzuk a brokkolit. A hús tetejét dúsan megrakjuk a meghámozott, negyedelt paradicsomokkal (a magokat eltávolítjuk), sózzuk, borsozzuk, rátördeljük a maradék vajat. A tejszint elkeverjük a reszelt sajttal és egy kevés sóval, egyenletesen leöntjük vele a rakottasun... |
2010-10-09 05:40:04 |
|
|
|
|
|
|
... vizben megfözöm és leszürüm utána.A hasábokra szeletelt burgonyár kevés olajon megsütöm,félre teszem.A padlizsánt kisebb kckákra vágom és azt is kevés olajon megsütöm.
A mártáshoz a negyedelt paradicsomot,bazsalikomot,fokhagymát mozsárban alaposan megtöröm,oliva olajat és sót,borst keverek még hozzá.Pépesnek kell lennie.
Az egészet összekeverem,majd egy nagyobb tálba tes... |
2010-09-10 10:27:44 |
|
|
|
|
|
|
... szeleteljük.
A húsdarabokat a pácból kiemelve letöröljük, fűszerezzük sóval, borssal. Forró olívaolajban pirosra sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott füstölt császárszalonnát, a negyedelt vöröshagymát, majd kakukkfűvel, rozmaringgal, babérlevéllel ízesítve a borral felöntjük, és sütőbe tesszük. 190 fokon 60 percig sütjük, időnként megforgatva.
A sütőszaftot átsz... |
2010-09-02 13:06:49 |
|
|
|
|
|
|
... dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 csokor kapor, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, fél citrom, 3 dkg cukor, só
A combokat vékony karikákra vágott sárgarépával, fehérrépával, zellerrel és a negyedelt vöröshagymával feltesszük főni annyi vízzel, hogy a húst ellepje.
Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük, és a levét átszűrjük. A vajból és a lisztből világ... |
2010-08-26 20:29:57 |
|
|
|
|