|
|
|
... leveleiket lehúztam a fás szárról, és finomra vágtam 8 bazsalikomlevél kivételével, plusz egy bóbitát, amit díszítésnek szántam is félretettem. A paradicsomokat leforráztam, meghámoztam és negyedeltem.
A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
A karajt klopfolni szükséges, míg a szűzpecsenye-szeleteket tenyérrel kissé ellapítani, melyeket sóztam és durvára őrölt borssal hintett... |
2015-04-21 16:19:35 |
|
|
|
|
|
|
... (kb. 10 dkg)
só ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítottam, megmostam. A brokkolit rózsákra bontottam, a sárgarépát felszeleteltem, a gombákat negyedeltem, a cukkinit előbb hosszában félbevágtam, majd a sárgarépával megegyező, nagyjából 1/2 cm vastag félkarikákra vagdostam, a paprikát csumázást követően 1 cm-esre kockáztam.
Eg... |
|
2015-03-16 21:40:58 |
|
|
|
|
|
|
... hústűvel összefogom. A húst kívülről megsozom, borsozom, és a gyömbérporral bekenem.
A hőálló edénybe olajat és vajat teszek, erre rakom a hámozott és félbevágott burgonyát, a negyedelt paradicsomot, a csíkokra vágott paprikát, ráhelyezem a dagadót, amit a szalonnaszeletekkel borítok. Felöntöm a borral, fóliával jól letakarom.
Előmelegített sütőbe teszem, a t... |
2015-01-23 22:32:09 |
|
|
|
|
|
|
... pain perdu francia találmány, amely szó szerint "elveszett kenyeret" jelent. Az amerikaiak francia szósszal tósztnak, az angolok szegény lovagnak nevezik.
75 g sótlan vaj, 450 g negyedelt kajszibarack, 115 g finom kristálycukor, 150 ml habtejszín, 2 ek. barackpárlat vagy brandy,
pain perdu: 600 ml tej, 1 vaníliarúd, 50 g finom kristálycukor, 4 nagy tojás felverve, 115 g ... |
|
2014-11-13 12:18:50 |
|
|
|
|
|
|
... tele.
Fűszerezés: alapfűszerek a só és frissen tört bors, ha ennél kifinomultabb ízekre vágyunk, a kakukkfű vagy a rozmaring jöhet számításba. Még finomabb a végeredmény, ha egy negyedelt vöröshagymát és egy félbevágott egész fokhagymát is teszünk a hús mellé.
Sütőbe téve az első 15-20 percben magasabb hőfokon süssük (220 fok), majd mérsékeljük a hőt (180 fokra).... |
|
2014-11-11 13:41:13 |
|
|
|
|
|
|
... "röhögőgörcsöt kapott", amikor meghallotta, hogy csökkentik a szarvasmarha, a kecske és a juh áfakulcsát öt százalékra. "Ez egy vicc!" - mondta, azzal indokolt, hogy ezek a termékek - a negyedelt marhán kívül - nincsenek kereskedelmi forgalomban, ráadásul szinte az összes exportra megy.
Közölte, reméli, hogy a kormány nem akar az áfacsalásos történetbe "beleégni", és belátja,... |
2014-10-26 13:17:04 |
|
|
|
|
|
|
... hogy a pórusokat összehúzzam, így a lényeg a hús belsejében maradjon.
Majd egy jénai aljára szedem. A fennmaradt zsiradékhoz és adtam egy kevés vajat, majd bele a cukrot és a negyedelt körtéket.
Rövid ideig karamellizáltam, majd hozzáadtam a lényeget... a pálinkát. Épp hogy csak felforralom, hogy az alkohol erejét kicsit gyengítsem. Majd ráteszem a húsok ... |
2014-10-10 19:07:44 |
|
|
|
|
|
|
... bazsalikom
só
bors
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, összeforgatjuk a felezett vagy negyedelt koktélparadicsomokkal. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a parmezánt, a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, átfotgatjuk, majd tálaljuk.
... |
2014-08-30 20:23:16 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, citromhéjat és a keményre vert tojásfehérjét. A tölteléket a tésztán elsimítjuk.
A barackokat megmossuk, és félbevágjuk vagy negyedeljük (én negyedeltem), és lefordítva a túrós töltelékre tesszük.
A baracklekvárt egy kevés vízzel kikeverjük, és ecsettel a barackokat lekenjük.
180-200 fokos sütőben megsütjük. Amikor ... |
2014-08-21 12:46:19 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál tejföl
80 dkg ringló
Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrok. 2 részre szedem. Az egyik felét nyújtom, kikent, lisztezett tepsibe fektetem. Erre helyezem a negyedelt ringlót, amit utána alaposan megszórok fahéjas cukorral. A tészta másik felét is nyújtom, majd a cukros ringlóra fektetem. Felvert tojással megkenem, villával megszurkálom a tésztát. 190 ... |
2014-08-20 22:47:43 |
|
|
|
|