Belépés
Bögrés fokhagymás lepény.
... tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére.

Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit.

Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.

...
2019-03-28 17:10:12
Táncoló szem
... KERINGÉS FOKOZÁSA

Vegyünk elő két kisméretű tálat, az egyikbe engedjünk kellemesen meleg vizet, a másikba, pedig hűvöset. Fogjunk két vattát, tegyük elsőként a meleg vízbe, nyomkodjuk ki kissé, majd helyezzük a szemünkre fél percre. Ezt követően tegyük ugyanezt a hideg vízzel is. A folyamatot ismételjük meg háromszor. A hideg-meleg vizes borogatás felfrissíti a szemkörn...
2019-03-17 06:56:12
Rumos gesztenyetorta sütés nélkül
... dl tejszín
2 dkg étkezési zselatin

Elkészítés:

A kekszet, a vajat, a kakaóport, a cukrot és a kávét összegyúrjuk,
és egy kivajazott tortaforma aljába nyomkodjuk.

Lereszeljük a gesztenyemasszát, majd összekeverjük a rummal.
A tejszínt felverjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a
többit a gesztenyéhez keverjük. A zselat...
2018-12-23 17:05:12
Különleges bejgli karácsonyra
... tésztát ezután 20-25 cm-es téglalapra nyújtsuk. Mehet rá a töltelék, egyenletesen oszlassuk el. Annyi tölteléket használjunk, amennyi a tészta súlya. Tekerjük fel a tésztát, a végeit pedig nyomkodjuk be. 1 tojást keverjünk el, ezzel kenjük le a bejgli tetejét, majd hagyjuk még 15 percig kelni. Ha a tojás rászárad a tésztára, kenjük le újra. Villával szúrjunk néhány lyukat a tésztá...
2018-12-16 08:51:10
Sajttorta
... őszibarack befőtt
1,5 dl őszibarack lé
3 tk. zselatin por
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk.
Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, vanília aromát, baracklekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.
Az egészet a tortaformába töltjük, els...
2018-12-13 16:39:11
Stefánia sajttal és baconnel
... meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen.

A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a sze...
2018-11-29 10:11:45
Mákosguba-torta fehércsokoládé-krémes diógrillázzsal
... verjük, és lazán a kiflikkel egybekeverjük.

3, Egy 26 cm-es tortaformát margarinozzunk ki, és szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Öntsük bele a mákos kifliket, egy kicsit nyomkodjuk meg.

4, 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percet. Mikor teljesen kihűlt, kenjük meg a fehércsokoládés-krémmel, és szórjunk kis diógrillázst a tetejére. Tegyük hidegre...
2018-11-26 15:20:34
Kacsamell parajos burgonyatortával és gránátalma szósszal
... melegítsük elő 180 fokra. A burgonyákat nagy lyukú reszelővel reszeljük egy tálba, dobjuk rá a szétzúzott fokhagymát, borsozzuk és sózzuk jól meg, hogy levet eresszen, majd 5-6 perc múlva nyomkodjuk ki a mosogató felett és öntsük le róla a felesleges levet, végül hempergessük meg a kukoricaliszttel.

2,Egy kerámia vagy más hőálló formát (ami ne legyen túl nagy, két ember...
2018-11-26 15:14:09
Pudingos gesztenyekocka
... habtejszín
1 csomag habfixáló
1 teáskanál rum


elkészítés

A gesztenyét, a kekszet, a margarint, a cukrot, a rumot dolgozzuk össze, és nyomkodjuk A/4-es lap nagyságúra. (Kb. 1-2 cm vastag.)
A csokoládé és vaníliapudingokat 6-6 dl tejben főzzük sűrűre, majd tegyük félre hűlni.
A margarint a porcukorral habosra keverj...
2018-11-20 18:25:51
Őszi szüret erdőn-mezőn
... felhasználásukról.

Szeder (Rubus fruticosus)

Szedres joghurt: egy főre számolva keverjünk össze egy tálban 2 dl joghurtot 5 dkg szederrel és ízlés szerint mézzel vagy barna cukorral. Alaposan nyomkodjuk szét villával a szedret. Reggelire és desszertnek is kiváló.

Erdők szélén, erdei utak mentén gyakori kúszócserje. Finom teának elkészíthető levele ...
2018-11-17 15:07:09
1 2 3 4 5 ....................125 126 ...........188 189 ..........250 251 252 
Címkék: KERINGÉS FOKOZÁSA, vékony körformát, tölteléket pedig, másik felével, serpenyőbe olajat, lepények mindkét, egyikbe engedjünk, meleg vízbe, hideg vízzel, folyamatot ismételjük, hideg-meleg vizes, kávét összegyúrjuk, kivajazott tortaforma, tejszínt felverjük, keveset félreteszünk, gesztenyéhez keverjük, tészta súlya, végeit pedig, bejgli tetejét, tojás rászárad, margarint felolvasztjuk, darált keksszel, tálban géppel, kevés vízben, tortaformába töltjük, evőkanál olajon, zsemlét öntsük, darált húshoz, kinyomkodott zsemlét, összepréselt fokhagymát, kiflikkel egybekeverjük, mákos kifliket, kicsit nyomkodjuk, burgonyákat nagy, szétzúzott fokhagymát, mosogató felett, felesleges levet, kerámia vagy, rumot dolgozzuk, porcukorral habosra, főre számolva, kukoricaliszttel, burgonyatortával, gesztenyemasszát, fehércsokoládés, zsemlemorzsával, gesztenyekocka, fehércsokoládé, diógrillázzsal, margarinozzunk, ételízesítővel, gesztenyetorta, összekeverjük, előmelegített, felolvasztjuk, baracklekvárt, egybekeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.