|
|
|
... élelmiszert.
Mitesszerek az állon: rossz emésztés
A csúnya, foltos áll gyakran az emésztés zavaráról tanúskodik. Fontos: igyunk sok folyadékot. A lenmagos joghurt is segíthet. Soha ne nyomkodjuk a pattanásokat, így csak elfertőzhetjük a bőrt! Forduljunk inkább kozmetikushoz.
Piros foltok: mérjük a vérnyomást!
Gyakran minden ok nélkül kipirosodik az ... |
2007-10-30 09:55:01 |
|
|
|
|
|
|
... hagyjuk kihűlni. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk 4, kb. 10 cm átmérőjű, cakkos szélű kosárkaformát. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a formákba nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, és lefedjük alufóliával. Rászórunk kb. 5 dkg babot, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel (ez a vakon sütés). A sütőben kb. 20 percig sütjük. A babot és az alufó... |
|
2007-10-27 00:23:27 |
|
|
|
|
|
|
... (pl. burgonya, hagyma) leggyakrabban színes hálóban (Rachel zsák) árulják, ami kevésbé teszi lehetővé a vizsgálatot. A kereskedő sem szereti, ha a zsákot bontogatjuk, a gumót, hagymát nyomkodjuk. Ennek ellenére ajánlatos szemrevételezni a zsákban levő terméket, nem látunk-e túl sok sérült gumót, gyanús foltot (más színű, besüllyedő), ha kézzel megnyomjuk, érzékeljük, hogy az árú f... |
2007-10-25 00:24:29 |
|
|
|
|
|
|
... összedolgozzuk, belekeverjük a többi hozzávalót.
A tészta állagát a zabpehely , vagy a búzadara hozzáadásával szabályozhatjuk.
Alaposan összekeverjük, majd kiolajozott, magasfalu tepsibe nyomkodjuk a tésztát.
Tetejét almaszeletekkel borítjuk.
Szép, aranybarnára sütjük.
------------------------------------ ------------------------------------ ----------... |
|
2007-09-16 13:15:22 |
|
|
|
|
|
|
... voltak, Így a növényt friss hajtások képzésére késztetjük. A szemzés helye minden esetben a föld felszíne alá (kb 3-5 cm mélyre) kerüljön. A telepítés után a tövek körül a földet jól nyomkodjuk le és alaposan öntözzük be, hogy a föld jól odatapadjon a gyökerekhez. A futórózsát a támasztórácshoz képest kissé ferdén ültessük, így tud majd a növekedéssel együtemben megfelelően támasz... |
|
2007-09-12 20:32:15 |
|
|
|
|
|
|
... oldalára daráljuk borsot, tépkedjünk rá kakukkfűleveleket és kenjük be olívaolajjal. A szétnyitott hús egyik felére tegyünk egy szelet sajtot, majd borítsuk rá a másik felét. Kezünkkel jól nyomkodjuk össze. Tegyük egy tálba a megmosott koktélparadicsomokat, adjuk hozzá a kis darabokra összevágott cukkínit. Daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá kakukkfüvet és csorgassuk meg 3-4 evőkan... |
2007-09-08 02:47:59 |
|
|
|
|
|
|
... forgatjuk, és letakarva, hűtőszekrényben legalább fél órán át érleljük.
3. Utána kissé lecsöpögtetjük, megforgatjuk a szezámmaggal öszszekever... |
2007-08-19 01:31:18 |
|
|
|
|
|
|
... függően hol gyorsabban, hol lassabban elkezdődik az érés. Erre külső jelekből következtethetünk: a zöld alapszín halványulni kezd, pirosas fedőszínt kap, a gyümölcshús puhul (persze ne nyomkodjuk össze a termést, mert nem tesz jót neki), s végül kialakul a fajtára jellemző illat-, sav- és aromaösszetétel. Viszont nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy az érett állapot nem tart ... |
2007-08-17 00:25:34 |
|
|
|
|
|
|
... összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.
5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizzasz... |
2007-08-12 19:27:55 |
|
|
|
|
|
|
... megpuhuljon.
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A kekszet összedolgozzuk a dióval, a barnacukorral, 7 dkg vajjal, és a keveréket egy kb. 24 cm átmérőjű tűzálló lapos tálba nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson. A sütőben 8 percig sütjük, hagyjuk kihűlni. A vaníliafagylaltot széles lapos késsel a tésztára kenjük, majd másfél órára bete... |
2007-08-09 15:54:04 |
|
|
|
|