Belépés
Árulkodó szemünk,arcunk börünk
... élelmiszert.

Mitesszerek az állon: rossz emésztés
A csúnya, foltos áll gyakran az emésztés zavaráról tanúskodik. Fontos: igyunk sok folyadékot. A lenmagos joghurt is segíthet. Soha ne nyomkodjuk a pattanásokat, így csak elfertőzhetjük a bőrt! Forduljunk inkább kozmetikushoz.

Piros foltok: mérjük a vérnyomást!
Gyakran minden ok nélkül kipirosodik az ...
2007-10-30 09:55:01
Kishajó
... hagyjuk kihűlni. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk 4, kb. 10 cm átmérőjű, cakkos szélű kosárkaformát. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a formákba nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk, és lefedjük alufóliával. Rászórunk kb. 5 dkg babot, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel (ez a vakon sütés). A sütőben kb. 20 percig sütjük. A babot és az alufó...
2007-10-27 00:23:27
A téli tárolás titka
... (pl. burgonya, hagyma) leggyakrabban színes hálóban (Rachel zsák) árulják, ami kevésbé teszi lehetővé a vizsgálatot. A kereskedő sem szereti, ha a zsákot bontogatjuk, a gumót, hagymát nyomkodjuk. Ennek ellenére ajánlatos szemrevételezni a zsákban levő terméket, nem látunk-e túl sok sérült gumót, gyanús foltot (más színű, besüllyedő), ha kézzel megnyomjuk, érzékeljük, hogy az árú f...
2007-10-25 00:24:29
Almás receptek
... összedolgozzuk, belekeverjük a többi hozzávalót.
A tészta állagát a zabpehely , vagy a búzadara hozzáadásával szabályozhatjuk.
Alaposan összekeverjük, majd kiolajozott, magasfalu tepsibe nyomkodjuk a tésztát.
Tetejét almaszeletekkel borítjuk.
Szép, aranybarnára sütjük.

------------------------------------ ------------------------------------ ----------...
2007-09-16 13:15:22
Rózsa
... voltak, Így a növényt friss hajtások képzésére késztetjük. A szemzés helye minden esetben a föld felszíne alá (kb 3-5 cm mélyre) kerüljön. A telepítés után a tövek körül a földet jól nyomkodjuk le és alaposan öntözzük be, hogy a föld jól odatapadjon a gyökerekhez. A futórózsát a támasztórácshoz képest kissé ferdén ültessük, így tud majd a növekedéssel együtemben megfelelően támasz...
2007-09-12 20:32:15
Töltött csirkemell
... oldalára daráljuk borsot, tépkedjünk rá kakukkfűleveleket és kenjük be olívaolajjal. A szétnyitott hús egyik felére tegyünk egy szelet sajtot, majd borítsuk rá a másik felét. Kezünkkel jól nyomkodjuk össze. Tegyük egy tálba a megmosott koktélparadicsomokat, adjuk hozzá a kis darabokra összevágott cukkínit. Daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá kakukkfüvet és csorgassuk meg 3-4 evőkan...
2007-09-08 02:47:59
Duplán magos pulykamell
... forgatjuk, és letakarva, hűtőszekrényben legalább fél órán át érleljük.
3. Utána kissé lecsöpögtetjük, megforgatjuk a szezámmaggal öszszekever...
2007-08-19 01:31:18
Mikor a legjobb ?
... függően hol gyorsabban, hol lassabban elkezdődik az érés. Erre külső jelekből következtethetünk: a zöld alapszín halványulni kezd, pirosas fedőszínt kap, a gyümölcshús puhul (persze ne nyomkodjuk össze a termést, mert nem tesz jót neki), s végül kialakul a fajtára jellemző illat-, sav- és aromaösszetétel. Viszont nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy az érett állapot nem tart ...
2007-08-17 00:25:34
Pizza
... összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.
5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizzasz...
2007-08-12 19:27:55
fagyis meglepetés
... megpuhuljon.

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A kekszet összedolgozzuk a dióval, a barnacukorral, 7 dkg vajjal, és a keveréket egy kb. 24 cm átmérőjű tűzálló lapos tálba nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson. A sütőben 8 percig sütjük, hagyjuk kihűlni. A vaníliafagylaltot széles lapos késsel a tésztára kenjük, majd másfél órára bete...
2007-08-09 15:54:04
1 2 3 ....................125 126 ...........188 189 .........245 246 247 250 251 252 
Címkék: téli tárolás, emésztés zavaráról, lenmagos joghurt, tésztát lisztezett, formákba nyomkodjuk, vakon sütés, zsákot bontogatjuk, zsákban levő, többi hozzávalót, tészta állagát, búzadara hozzáadásával, növényt friss, szemzés helye, föld felszíne, telepítés után, tövek körül, támasztórácshoz képest, növekedéssel együtemben, szelet sajtot, másik felét, szezámmaggal öszszekever, zöld alapszín, gyümölcshús puhul, fajtára jellemző, érett állapot, kívánt nagyságra, közepén vékonyabb, peremén pedig, peremét villával, sütőt előmelegítjük, kekszet összedolgozzuk, vaníliafagylaltot széles, tésztára kenjük, szabályozhatjuk, hűtőszekrényben, szemrevételezni, almaszeletekkel, támasztórácshoz, aromaösszetétel, összedolgozzuk, elfertőzhetjük, lecsöpögtetjük, barnacukorral, megszurkáljuk, kosárkaformát, előmelegítjük, kozmetikushoz, hozzáadásával, összekeverjük, leggyakrabban, hólyagosodjon, belefektetjük, szezámmaggal, növekedéssel, belekeverjük, pattanásokat, megforgatjuk, tenyerünkkel, aranybarnára, olívaolajjal, tésztalapot,
© 2013 TVN.HU Kft.