Belépés
5 kedvenc menzás étel
... készíts ünnepi, többfogásos ebédet, vagy megfelelő bort szeretnél választani a főételhez, érdemes szakemberhez fordulni, de akkor is, ha az alapfogásokban is bizonytalan vagy.

Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:

* 1 l paradicsomlé
* 50 dkg darált hús
* 10 dkg rizs
* 5 dkg liszt
* 1 tojás
* 1 evőkanál pirosp...
2010-06-26 16:15:39
Bab körtében
... vöröshagyma
* 4 db + 40 dkg körte
* 1 evőkanál olaj
* 3 evőkanál mazsola
* 1 kávéskanál curry
* 2 kávéskanál barnacukor
* 40 dkg paradicsomos fehérbab (konzerv)

Elkészítés:



A lencsét a babérlevéllel addig főzzük, amíg a lencse megpuhul, majd lecsepegtetjük, és állni hagyjuk. A hagymát megtisztí...
2010-06-26 09:58:38
Paradicsomos csilidzsem


* 500 g érett paradicsom
* 2 hüvelykujjnyi friss gyömbér
* 4 gerezd fokhagyma
* 4 db friss csilipaprika
* 3 ek halszósz
* 300 g cukor
* 100 ml bor- vagy almaecet (én elfelejtettem beletenni, most jutott eszembe a recept írása közben)...
2010-06-25 23:47:27
Recept
... megmossuk, lecsöpögtetjük, és kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, amíg a csumájához nem érünk, a többit pedig körben levágjuk a szárról. Közben ne feledjük néhányszor megkeverni a hagymás-paradicsomos alapot, oda ne kapjon, mire beleszórjuk a paprikát. Miután ez megtörtént, közepes lángon, fedetlenül, kevergetve kb. 25 percig pároljuk. Akkor jó, ha a paprika már nem kemény, de a hé...
2010-06-25 20:39:28
Paradicsomos krumpli
... hozzávalók 2 főre

* 2-3 db burgonya
* 1 ek liszt
* 1 kis doboz sűrített paradicsom
* só
* étolaj

elkészítés

1. A burgonyát felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
2. Ha a burgonya megfőtt, világos rántást készítünk, és berántjuk vel...
2010-06-23 17:27:50
x
... még egyszer felforraljuk.
#934
2010. június 11. 22:22
Válaszolj!






Hagymásiné Berei Joli Jol...


Paradicsomos bab kolbásszal
Hozzávalók (2 személyre): 1 doboz (400 g) fehérbab-konzerv, 1 szál (kb. 20 dkg) füstölt kolbász (pl. csabai), 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 ek. hámozott-darabolt...
2010-06-23 05:53:18
Padlizsános sült spagettitorta
... felszeleteljük és besózzuk, majd szűrőben állni hagyjuk legalább fél órát.
2. Közben a tésztát kifőzzük, bő vízben, 1 tk olaj hozzáadásával.
3. Míg fő a tészta, elkészítünk egy paradicsomos szószt: a 2 paradicsomot forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héját, majd kisebb cikkekre vágjuk és egy lábasban "összerottyantjuk". Hozzáadjuk a paradicsompürét, 2 gerezd fokhagy...
2010-06-22 22:29:36
Babér
... található meg.
Felhasználása
Lehetőleg a jellegzetesen aromás, szármentes, zöldes színű leveleket vegyük meg. Használják levesek, burgonya-, tojás-, bab-, halételek, paradicsomos étkek, főzelékek, szószok, mártások, kolbászáruk, sültek, aszpik és kocsonya készítéséhez, uborka, tök, zöldparadicsom és káposzta eltevésénél, halhúsok marinálásánál, sertés és marhahúso...
2010-06-21 21:43:32
még egyszer, paradicsomról..
... tanulmányai.

A paradicsom színanyaga és domináns karotinoidja, a likopin manapság intenzív kutatás tárgya. Egyre több tanulmány eredménye utal arra, hogy a paradicsomból és a paradicsomos készítményekből nyert likopin pozitív hatást gyakorol a krónikussá váló degeneratív betegségekre.

Szívvédő karotinoid

Az említett karotinoid mérsékli az LDL- (aza...
2010-06-21 14:03:30
Tisztázzuk: milyen hatása van
... tanulmányai.

A paradicsom színanyaga és domináns karotinoidja, a likopin manapság intenzív kutatás tárgya. Egyre több tanulmány eredménye utal arra, hogy a paradicsomból és a paradicsomos készítményekből nyert likopin pozitív hatást gyakorol a krónikussá váló degeneratív betegségekre.

Szívvédő karotinoid

Az említett karotinoid mérsékli az LDL- (aza...
2010-06-18 16:36:15
1 2 3 ....................124 125 ..........186 187 189 190 191 .........247 248 249 
Címkék: Hagymásiné Berei Joli Jol, babérlevéllel addig, lencse megpuhul, hagymát megtisztí, recept írása, többit pedig, burgonyát felkockázzuk, burgonya megfőtt, tésztát kifőzzük, paradicsomos szószt, jellegzetesen aromás, paradicsom színanyaga, likopin manapság, paradicsomos készítményekből, krónikussá váló, említett karotinoid, összerottyantjuk, készítményekből, paradicsompürét, fölszeleteljük, lecsepegtetjük, lecsöpögtetjük, alapfogásokban, zöldparadicsom, felszeleteljük, paradicsomról, elfelejtettem, hozzáadásával, felhasználása, spagettitorta, paradicsomból, hüvelykujjnyi, marinálásánál, babérlevéllel, jellegzetesen, szakemberhez, paradicsomos, paradicsomlé, paradicsomot, betegségekre, csilipaprika, felkockázzuk, felforraljuk, karotinoidja, készítéséhez, tanulmányai, vöröshagyma, beleszórjuk, eltevésénél, kolbászáruk, degeneratív, padlizsános, elkészítünk, többfogásos, bizonytalan, megtörtént, paradicsom, krónikussá, karotinoid, csumájához, csilidzsem, szármentes, hozzávalók, színanyaga, választani, hozzáadjuk, használják,
© 2013 TVN.HU Kft.