|
|
|
... készíts ünnepi, többfogásos ebédet, vagy megfelelő bort szeretnél választani a főételhez, érdemes szakemberhez fordulni, de akkor is, ha az alapfogásokban is bizonytalan vagy.
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:
* 1 l paradicsomlé
* 50 dkg darált hús
* 10 dkg rizs
* 5 dkg liszt
* 1 tojás
* 1 evőkanál pirosp... |
2010-06-26 16:15:39 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
* 4 db + 40 dkg körte
* 1 evőkanál olaj
* 3 evőkanál mazsola
* 1 kávéskanál curry
* 2 kávéskanál barnacukor
* 40 dkg paradicsomos fehérbab (konzerv)
Elkészítés:
A lencsét a babérlevéllel addig főzzük, amíg a lencse megpuhul, majd lecsepegtetjük, és állni hagyjuk. A hagymát megtisztí... |
|
2010-06-26 09:58:38 |
|
|
|
|
|
|
* 500 g érett paradicsom
* 2 hüvelykujjnyi friss gyömbér
* 4 gerezd fokhagyma
* 4 db friss csilipaprika
* 3 ek halszósz
* 300 g cukor
* 100 ml bor- vagy almaecet (én elfelejtettem beletenni, most jutott eszembe a recept írása közben)... |
2010-06-25 23:47:27 |
|
|
|
|
|
|
... megmossuk, lecsöpögtetjük, és kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, amíg a csumájához nem érünk, a többit pedig körben levágjuk a szárról. Közben ne feledjük néhányszor megkeverni a hagymás-paradicsomos alapot, oda ne kapjon, mire beleszórjuk a paprikát. Miután ez megtörtént, közepes lángon, fedetlenül, kevergetve kb. 25 percig pároljuk. Akkor jó, ha a paprika már nem kemény, de a hé... |
|
2010-06-25 20:39:28 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 2 főre
* 2-3 db burgonya
* 1 ek liszt
* 1 kis doboz sűrített paradicsom
* só
* étolaj
elkészítés
1. A burgonyát felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
2. Ha a burgonya megfőtt, világos rántást készítünk, és berántjuk vel... |
|
2010-06-23 17:27:50 |
|
|
|
|
|
|
... még egyszer felforraljuk.
#934
2010. június 11. 22:22
Válaszolj!
Hagymásiné Berei Joli Jol...
Paradicsomos bab kolbásszal
Hozzávalók (2 személyre): 1 doboz (400 g) fehérbab-konzerv, 1 szál (kb. 20 dkg) füstölt kolbász (pl. csabai), 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 ek. hámozott-darabolt... |
2010-06-23 05:53:18 |
|
|
|
|
|
|
... felszeleteljük és besózzuk, majd szűrőben állni hagyjuk legalább fél órát.
2. Közben a tésztát kifőzzük, bő vízben, 1 tk olaj hozzáadásával.
3. Míg fő a tészta, elkészítünk egy paradicsomos szószt: a 2 paradicsomot forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héját, majd kisebb cikkekre vágjuk és egy lábasban "összerottyantjuk". Hozzáadjuk a paradicsompürét, 2 gerezd fokhagy... |
2010-06-22 22:29:36 |
|
|
|
|
|
|
... található meg.
Felhasználása
Lehetőleg a jellegzetesen aromás, szármentes, zöldes színű leveleket vegyük meg. Használják levesek, burgonya-, tojás-, bab-, halételek, paradicsomos étkek, főzelékek, szószok, mártások, kolbászáruk, sültek, aszpik és kocsonya készítéséhez, uborka, tök, zöldparadicsom és káposzta eltevésénél, halhúsok marinálásánál, sertés és marhahúso... |
2010-06-21 21:43:32 |
|
|
|
|
|
|
... tanulmányai.
A paradicsom színanyaga és domináns karotinoidja, a likopin manapság intenzív kutatás tárgya. Egyre több tanulmány eredménye utal arra, hogy a paradicsomból és a paradicsomos készítményekből nyert likopin pozitív hatást gyakorol a krónikussá váló degeneratív betegségekre.
Szívvédő karotinoid
Az említett karotinoid mérsékli az LDL- (aza... |
2010-06-21 14:03:30 |
|
|
|
|
|
|
... tanulmányai.
A paradicsom színanyaga és domináns karotinoidja, a likopin manapság intenzív kutatás tárgya. Egyre több tanulmány eredménye utal arra, hogy a paradicsomból és a paradicsomos készítményekből nyert likopin pozitív hatást gyakorol a krónikussá váló degeneratív betegségekre.
Szívvédő karotinoid
Az említett karotinoid mérsékli az LDL- (aza... |
2010-06-18 16:36:15 |
|
|
|
|