Belépés
Zöldségleves zellergombóccal
Hozzávalók:

25 dkg vegyes leveszöldség, 1 nagy zellergumó, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 púpozott evőkanál búzadara, 2-3 evőkanál liszt, 1 evőkanál ételízesítő, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyem- vagy zeller zöldje.

Elkészítése:

A zöldséget megtisztítjuk, és vékonyka hasábokra vágjuk. A zellert tisztít...
2007-11-21 00:19:32
Zellerpüré
Hozzávalók:

1 nagy zellergumó (35-40 dkg), 2 dl tej, 3 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 púpozott teáskanál Vegeta, 1 teáskanálnyi citromlé, 1/2 mokkáskanál törött fehér bors, késhegynyi cukor.

Elkészítése:

A zellert nagyon gondosan meghámozzuk és alaposan megmossuk. Leszárítjuk, majd kis darabokra aprítjuk. Fazékba rakjuk, és anny...
2007-11-20 00:32:28
Pikáns zellerleves
Hozzávalók:

50 dkg füstölt sertéscsont, 1 közepes zellergumó, 2 dl sovány tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál finomliszt, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 csokor friss zellerlevél (vagy szárított), 1 evőkanál citromlé, 1 babérlevél, kevés cukor, ízlés szerint só.

Elkészítése:

A csontot megmossuk, és fazékba teszszük. Ráöntünk két...
2007-11-20 00:29:55
ĺnyenc bableves
Hozzávalók:

1 db kisebb füstölt csülök, 2 pár debreceni kolbász, 20 dkg szárazbab, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 db zellergumó, 15 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál édes fűszerpaprika, 3 dkg liszt, 1,5 dl étolaj, 10 dkg házi csipetke, tejföl, vegeta.

Elkészítése:

A főzést megelőző napon a megmosott babot vegetás vízbe ...
2007-11-17 12:06:59
Pikáns zellerleves
Hozzávalók:
4 személyre
1 liter füstölthús-lé,1 közepes nagyságú zellergumó, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanálnyi margarin, 1-1 evőkanál liszt és piros fûszerpaprika, 1 babérlevél, kevés citromlé, csipetnyi cukor, só ízlés szerint.

Elkészítés:
A zellert megtisztítom, lehámozom, és az almareszelő durva fokán csíkokra reszelem. A...
2007-11-16 22:23:10
Libaleves
Hozzávalók:

2 libaszárny, 2 libanyak, 2 libazúza esetleg farhát, 1 csomó vegyes zöldség, egy-egy kisebb darabka zellergumó és karalábé, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, néhány szem fekete bors, egy-egy csipetnyi őrölt szegfűbors és majoránna, a tálaláshoz: 10 dkg lúdgége tészta.

Elkészítése:

A libahúst megmossuk, majd a bőrét lefejtjük (f...
2007-11-10 01:13:38
hideg gyors etelek
...nyers zellersalata
Egy kis zellergumot es egy almat lereszelunk,citromlevel meglocsoljuk es egy tojasbol majonezt keverunk ,bele keverjuk a lereszelt zellert es almat ,sozzuk borsozzuk.Nagyon finom piritossal vagy friss kenyerre kenve ....
2007-11-04 20:17:42
Zsírt éget csökken az étvágy
... kis olajjal! 12 deka füstölt filézett halat tegyünk a tálra, ízesítsük borssal, kaporral és reszelt tormával!

Vacsora: Rizs-alma saláta

Egy paradicsomot, 1 kisebb zellergumót és egy almát szeleteljünk fel. Keverjünk össze két teáskanál olajat, egy evőkanál vizet, kevés citromlét, borsot, és öntsük a zöldségekre. Főzzünk meg 3 deka főtt rizst, és keverjük hozz...
2007-10-25 00:36:19
Sonkaleves
Hozzávalók:

margarin, egy gerezd fokhagyma, zellergumó, gomba, sárgarépa, 1-2 evőkanál liszt, burgonya, negyed fej kelkáposzta, főtt sonka, őrölt bors, szerecsendió, tejföl.

Elkészítése:

Egy fazékba tegyünk margarint, fonnyasszunk meg benne egy gerezd összezúzott fokhagymát. Adjunk hozzá kockára vágott zellergumót, gombát, sárgarépát. Pároljuk...
2007-10-23 00:42:57
A cékla mint gyógyitó
A cékla mint mindent gyógyító zöldség

A cékla (Beta vulgaris var. Rubra Doell.) a répafélék családjába tartozó kétéves növény. Mindenki ismeri, de azt kevesen tudják, hogy gyógyító hatása van. Különlegesen telített bioaktív anyagokkal. A legértékesebb hatóanyaga az antocian festékanyag, amelynek rákellenes hatása van. Nagyon sok káliumot tartalmaz, kb. 350 mg-ot, ami azt...
2007-10-14 00:32:57
1 2 3 ..................60 61 .........90 91 ........118 119 120 121 
Címkék: Rubra Doell, cékla mint, zöldséget megtisztítjuk, zellert tisztít, zellert nagyon, csontot megmossuk, főzést megelőző, megmosott babot, zellert megtisztítom, libahúst megmossuk, bőrét lefejtjük, almat lereszelunk, tojasbol majonezt, lereszelt zellert, almát szeleteljünk, evőkanál vizet, gerezd fokhagyma, fazékba tegyünk, gerezd összezúzott, répafélék családjába, legértékesebb hatóanyaga, antocian festékanyag, petrezselyemzöld, zellergombóccal, megtisztítjuk, legértékesebb, fűszerpaprika, paradicsomot, fonnyasszunk, zöldségleves, szerecsendió, szeleteljünk, teáskanálnyi, megtisztítom, leveszöldség, petrezselyem, zellersalata, meglocsoljuk, különlegesen, zellerleves, elkészítése, zöldségekre, meghámozzuk, leszárítjuk, ételízesítő, vöröshagyma, zellerlevél, lereszelunk, kelkáposzta, sertéscsont, mokkáskanál, citromlevel, zellergumót, zellergumot, szerpaprika, festékanyag, összezúzott, libaszárny, zellergumó, sonkaleves, családjába, hozzávalók, szegfűbors, piritossal, tálaláshoz, rákellenes, füstölthús, hatóanyaga, zellerpüré,
© 2013 TVN.HU Kft.