Belépés
Zelleres ráksaláta
Hozzávalók:

1 nagyobb zellergumó, 30 dkg főtt rákhús, 2 teáskanál mustár, fél citrom leve, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 teáskanál tárkony, 4 evőkanál majonéz, 4 evőkanál tejföl, só, darált bors.

Elkészítése:

Hámozzuk meg a zellergumót, majd egy erős reszelőn reszeljük le gyufaszál vastagságúra. Ha van konyhai gyorsvágó gépünk, annak vékony reszelőj...
2007-10-08 00:34:54
Legyen neked is ..............
Legyen neked is fűszernövénykerted

Elég egy icipici ablakpárkány vagy néhány virágcserép, és máris friss bazsalikomot csippenthetsz a spagettidre. Tippek, fortélyok fűszerek termesztéséhez, szárításához, tárolásához.

Hogyan termesszünk fűszernövényeket?

Hazai, szubtropikus, sőt egyes trópusi fűszernövények is termeszthetők a legegyszerűbb körü...
2007-10-03 11:39:49
Zellerleves
Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 1 zellergumó, 1 nagyobb szem burgonya, 1 zöldségleves-kocka, 1 ág friss kakukkfű, só, darált bors.

Elkészítése:

Forrósítsuk fel a vajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a kakukkfűlevelet, majd pároljuk pár percig, míg puha nem lesz. Tegyük bele a felszeletelt zellergumó...
2007-10-02 00:35:06
Erős-savanyú leves
Erős-savanyú leves


1 l erőleves, 5 dkg bambuszrügy, 4 fej gomba, csíkokra vágva, 2 kis zellergumó, vékony szeletekben,
15 dkg rákhús (halhús, konzervszardínia), 5 dkg csalamádé, 1 kis uborka szeletelve, 2 kanál cherry,
2 kanál szójamártás, 1 kanál ecet, 2 és fél dkg sonka, kockára vágva, 1 zöldhagyma fölaprítva

Főzés: fölforraljuk az erőlev...
2007-09-30 10:56:07
A hathetes (42 nap) építkezés
...

Hozzávalók (kb. 5 liternyi leveshez): 2,5 liter víz, 50 dkg. pulykamell-filé (esetleg csirkemell-filé), 50-60 dkg. sárgarépa, 40 dkg. petrezselyemgyökér, 1 db. paszternák, kb. 15-20 dkg. zellergumó, 15 dkg. karfiol, 1,5 kg. burgonya, olaj, nyers vegeta, pici só, ízlés szerint néhány szem egész bors.

Előkészítése: a húst apró (kb. 1 cm-es) kockákra vágjuk, h...
2007-08-02 06:02:23
Mindenféle nyári praktikák
... nyárra.

Házi vegeta

Hozzávalók:

1-1 kg sárgarépa, petrezselyemgyökér, kimagozott paprika (piros, fehér), 20-20 dkg karfiol, paradicsom, vöröshagyma, karalábé, 40 dkg zellergumó, 2 nagyobb fej fokhagyma, egy csomó petrezselyemzöld, 1 csomó zellerzöld, fél kg só. Ez kb. 6 db 7 dl-es üvegre való mennyiség. A zöldségeket alapos tisztítás után a zöld le...
2007-06-22 00:34:45
Zelleres-zsályás püré
Zelleres-zsályás püré endíviasalátával

Hozzávalók:

75 dkg zellergumó, fél deci zöldségleves, endíviasaláta, só, bors, zsálya, barnakenyér-szeletek, balzsamecet

Elkészítése:

A zellert felkockázzuk, olajon megpároljuk, hozzáöntjük a levest, és tíz percig főzzük. Ezután pürésítjük, sóval, borssal, egy kis apróra vágott zsályával ízesítjük. A...
2007-06-15 00:27:59
Kelkáposztás zellerleves
Hozzávalók:

40 dkg kelkáposzta, 20 dkg zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál olívaolaj, só, darált bors, 1 zöldségleves kocka, 3 közepes méretű burgonya, őrölt szerecsendió, 1 dl tejszín.

Elkészítése:

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy fazékban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Tegyük hozzá a kis darabokr...
2007-06-07 00:34:35
Májusi vitaminleves
... puhára, ropogósan fogyasztjuk. A pikáns ízek kedvelői egy kis chilit adhatnak hozzá.

Tavaszi kínai saláta

Hozzávalók:

póréhagyma, kígyóuborka, retek, zellergumó, friss sárgarépa. Az öntethez: kb. 5 cm friss gyömbér (vagy egy kávéskanál szárított gyömbérpor), 1 narancs leve, 1 citrom leve, 1 evőkanál méz, egycsipetnyi fehérbors. A díszítéshez: 2-3 ...
2007-05-09 01:05:48
Borjúragu leves
BORJÚRAGU LEVES

Hozzávalók: 25 dkg borjúhús, 25 dkg borjúcsont, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 1 kis fej kelkáposzta, 4-5 goma, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, só, bors, olaj, citromlé

A csontot főni tesszük a hagymával, zöldpaprikával és pár szem borssal. A borjúhúst apróra vágjuk, a megtisztított zöldséget és a gombát, a kelkáposzta sá...
2007-05-05 09:07:21
1 2 3 ..................60 61 .........90 91 .........119 120 121 
Címkék: BORJÚRAGU LEVES, erős reszelőn, icipici ablakpárkány, legegyszerűbb körü, nagy lábasban, finomra összevágott, felszeletelt zellergumó, húst apró, csomó petrezselyemzöld, zöldségeket alapos, zellert felkockázzuk, nagy fazékban, pikáns ízek, kávéskanál szárított, csontot főni, borjúhúst apróra, megtisztított zöldséget, konzervszardínia, fűszernövényeket, petrezselyemzöld, endíviasalátával, kakukkfűlevelet, termesztéséhez, zöldpaprikával, fűszernövények, termeszthetők, csippenthetsz, legegyszerűbb, megtisztított, endíviasaláta, zöldségleves, szerecsendió, petrezselyem, vöröshagymát, szubtropikus, bazsalikomot, szárításához, ablakpárkány, egycsipetnyi, vitaminleves, vastagságúra, előkészítése, felszeletelt, kelkáposztás, felkockázzuk, fölforraljuk, forrósítsuk, elkészítése, tárolásához, zöldségeket, fogyasztjuk, összevágott, spagettidre, díszítéshez, vöröshagyma, virágcserép, zellerleves, termesszünk, megpároljuk, kígyóuborka, hozzáöntjük, kelkáposzta, barnakenyér, olívaolajat, zöldpaprika, szójamártás, balzsamecet, zellergumót,
© 2013 TVN.HU Kft.