|
|
|
Hozzávalók:
1 nagyobb zellergumó, 30 dkg főtt rákhús, 2 teáskanál mustár, fél citrom leve, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 teáskanál tárkony, 4 evőkanál majonéz, 4 evőkanál tejföl, só, darált bors.
Elkészítése:
Hámozzuk meg a zellergumót, majd egy erős reszelőn reszeljük le gyufaszál vastagságúra. Ha van konyhai gyorsvágó gépünk, annak vékony reszelőj... |
2007-10-08 00:34:54 |
|
|
|
|
|
|
Legyen neked is fűszernövénykerted
Elég egy icipici ablakpárkány vagy néhány virágcserép, és máris friss bazsalikomot csippenthetsz a spagettidre. Tippek, fortélyok fűszerek termesztéséhez, szárításához, tárolásához.
Hogyan termesszünk fűszernövényeket?
Hazai, szubtropikus, sőt egyes trópusi fűszernövények is termeszthetők a legegyszerűbb körü... |
2007-10-03 11:39:49 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 1 zellergumó, 1 nagyobb szem burgonya, 1 zöldségleves-kocka, 1 ág friss kakukkfű, só, darált bors.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a vajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a kakukkfűlevelet, majd pároljuk pár percig, míg puha nem lesz. Tegyük bele a felszeletelt zellergumó... |
2007-10-02 00:35:06 |
|
|
|
|
|
|
Erős-savanyú leves
1 l erőleves, 5 dkg bambuszrügy, 4 fej gomba, csíkokra vágva, 2 kis zellergumó, vékony szeletekben,
15 dkg rákhús (halhús, konzervszardínia), 5 dkg csalamádé, 1 kis uborka szeletelve, 2 kanál cherry,
2 kanál szójamártás, 1 kanál ecet, 2 és fél dkg sonka, kockára vágva, 1 zöldhagyma fölaprítva
Főzés: fölforraljuk az erőlev... |
2007-09-30 10:56:07 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók (kb. 5 liternyi leveshez): 2,5 liter víz, 50 dkg. pulykamell-filé (esetleg csirkemell-filé), 50-60 dkg. sárgarépa, 40 dkg. petrezselyemgyökér, 1 db. paszternák, kb. 15-20 dkg. zellergumó, 15 dkg. karfiol, 1,5 kg. burgonya, olaj, nyers vegeta, pici só, ízlés szerint néhány szem egész bors.
Előkészítése: a húst apró (kb. 1 cm-es) kockákra vágjuk, h... |
2007-08-02 06:02:23 |
|
|
|
|
|
|
... nyárra.
Házi vegeta
Hozzávalók:
1-1 kg sárgarépa, petrezselyemgyökér, kimagozott paprika (piros, fehér), 20-20 dkg karfiol, paradicsom, vöröshagyma, karalábé, 40 dkg zellergumó, 2 nagyobb fej fokhagyma, egy csomó petrezselyemzöld, 1 csomó zellerzöld, fél kg só. Ez kb. 6 db 7 dl-es üvegre való mennyiség. A zöldségeket alapos tisztítás után a zöld le... |
2007-06-22 00:34:45 |
|
|
|
|
|
|
Zelleres-zsályás püré endíviasalátával
Hozzávalók:
75 dkg zellergumó, fél deci zöldségleves, endíviasaláta, só, bors, zsálya, barnakenyér-szeletek, balzsamecet
Elkészítése:
A zellert felkockázzuk, olajon megpároljuk, hozzáöntjük a levest, és tíz percig főzzük. Ezután pürésítjük, sóval, borssal, egy kis apróra vágott zsályával ízesítjük. A... |
2007-06-15 00:27:59 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta, 20 dkg zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál olívaolaj, só, darált bors, 1 zöldségleves kocka, 3 közepes méretű burgonya, őrölt szerecsendió, 1 dl tejszín.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy fazékban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Tegyük hozzá a kis darabokr... |
2007-06-07 00:34:35 |
|
|
|
|
|
|
... puhára, ropogósan fogyasztjuk. A pikáns ízek kedvelői egy kis chilit adhatnak hozzá.
Tavaszi kínai saláta
Hozzávalók:
póréhagyma, kígyóuborka, retek, zellergumó, friss sárgarépa. Az öntethez: kb. 5 cm friss gyömbér (vagy egy kávéskanál szárított gyömbérpor), 1 narancs leve, 1 citrom leve, 1 evőkanál méz, egycsipetnyi fehérbors. A díszítéshez: 2-3 ... |
2007-05-09 01:05:48 |
|
|
|
|
|
|
BORJÚRAGU LEVES
Hozzávalók: 25 dkg borjúhús, 25 dkg borjúcsont, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 1 kis fej kelkáposzta, 4-5 goma, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, só, bors, olaj, citromlé
A csontot főni tesszük a hagymával, zöldpaprikával és pár szem borssal. A borjúhúst apróra vágjuk, a megtisztított zöldséget és a gombát, a kelkáposzta sá... |
2007-05-05 09:07:21 |
|
|
|
|