Belépés
Zelleres mártogatós
Hozzávalók:
1 zellergumó
1 tömlős krémsajt
1 fej vöröshagyma
1 kis pohár tejföl

bors

Elkészítés:
Egészben megfőzzük a zellert, ha kihűlt, meghámozzuk, pürésítjük, a sajttal, apróra kockázott hagymával, tejföllel, sóval, borssal összekeverjük. Töb féle fűszerrel is lehet kísérletezni. Pirítóssal, sós keksszel, abonettel mártogatjuk....
2011-03-14 06:27:03
Céklaleves
Céklaleves

részletes recept

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagyobb cékla kis kockára vágva
1 közepes zellergumó kis kockára vágva
2 közepes sárgarépa kis kockára vágva
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
2 cikk fokhagyma össze zúzva
3 dkg vaj
1 kávéskanál őrölt köménymag
só szájíz szerint
1 kis csokor petrezsely...
2011-03-11 16:42:18
x
...


Becsinált jérce
Hány személyre: 8-10
» 1,8 kg tisztított, bontott jérce
» 10 dkg sárgarépa
» 8 dkg gyökér
» 6 dkg zellergumó
» 1 dkg só
» 5 dkg zöldborsó
» 5 dkg gomba
» 5 dkg kelvirág
» 6 dkg vaj
» 6,5 dkg liszt
» 1 citrom
» ...
2011-03-09 07:20:31
x
...
1 fej vöröshagyma
20 dkg darált hús

bors
köménymag (őrölt)
fokhagyma
fűszerpaprika
babérlevél
sárgarépa
fehérrépa
zellergumó
zöldborsó
1,5 l csontlé
20 dkg savanyú aprókáposzta
10 dkg rizs
2 dl tejföl
Elkészítés: A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékban lepi...
2011-03-05 07:26:14
Téli levesböjt
... paradicsompürét is adhatsz hozzá.

Krémes burgonyaleves

Hozzávalók (4 adaghoz):
1 liter víz, 25 dkg burgonya, 2 sárgarépa, 1/2 póréhagyma, 1 szál petrezselyemgyökér, 1/4 zellergumó, 1/2 teáskanál kömény és majoránna, csipetnyi só és őrölt szerecsendió, 2 teáskanál élesztőpehely, ízlés szerint kapor, bazsalikom vagy lestyán, 4 teáskanál frissen vágott petr...
2011-03-04 09:28:55
Finom ételek......
SAJTOS ZÖLDSÉGLEVES

Hozzávalók: 2-2 szál sárga- és fehérrépa, 1 kisebb zellergumó, 1 fej közepes nagyságú vöröshagyma, 1 póréhagyma, olaj, só, bors, szerecsendió, 2 ek. liszt, 1 leveskocka, 2 ek. reszelt sajt, 1 pár virsli.

Elkészítése: Az olajból, az apróra vágott hagymából és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük vízzel, sózzuk...
2011-03-03 17:00:24
ludaskása
... fog a család csalódni. Második fogásként mazsolás túróst ajánlunk.

Ludaskása

Hozzávalók:

1 egész tyúk
4 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
3 kg rizs
1 csokor petrezselyem
5 db tyúkhúsleveskocka

vegeta
bors
1 fej vöröshagyma
1 dl olaj

Elkészítés:

Egy fazékba hid...
2011-03-01 06:16:10
A gumós növények titkai.......
... betartása mellett - változatosan beépíthető az étrendbe. Készíthető belőle többek között leves, főzelék, köret, rakott vagy töltött étel, de fogyasztható nyersen is, salátaként.
A zellergumó gazdag élelmirost-forrás, fogyasztása hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez. Összetételének köszönhetően jó hatással van az étvágyra, az emésztőnedvek termelődésére, elősegíti az ...
2011-02-28 09:51:34
Segesvári egresleves


Hozzávalók:

1 kg marhahús,
2 szál petrezselyemgyökér,
1 kis zellergumó,
1 fej vöröshagyma,
1 kg egres,
3 evőkanál liszt,
2 dl tejföl (vagy tejszín),
só,
cukor,
1 csokor petrezselyemzöld....
2011-02-24 12:36:10
Zellermártás
Zellermártás

Hozzávalók:

1 zellergumó
1 tojássárgája
2 dl tej
5 dkg sütőmargarin
2 evőkanál liszt
fél csokor zeller zöld

bors

Elkészítés:

A megtisztított zellergumót kockára vágjuk és kevés sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, villával összetörjük. Megforrósított margarinon...
2011-02-22 09:30:10
1 2 3 ..................60 61 62 63 .........90 91 .........119 120 121 
Címkék: SAJTOS ZÖLDSÉGLEVES, gumós növények, vöröshagymát finomra, apróra vágott, lisztből rántást, család csalódni, zellergumó gazdag, emésztőnedvek termelődésére, megtisztított zellergumót, petrezselyemzöld, paradicsompürét, összetételének, megforrósított, burgonyaleves, fűszerpaprika, megtisztított, termelődésére, hozzájárulhat, emésztőnedvek, összekeverjük, élesztőpehely, változatosan, sütőmargarin, szerecsendió, kísérletezni, zellermártás, zöldségleves, fogyasztható, vöröshagymát, köszönhetően, magyarvagyok, megőrzéséhez, tojássárgája, aprókáposzta, petrezselyem, mártogatjuk, vöröshagyma, egészségünk, fogyasztása, elkészítése, összetörjük, zellergumót, meghámozzuk, zsiradékban, salátaként, kávéskanál, élelmirost, zellergumó, egresleves, hozzávalók, elkészítés, póréhagyma, petrezsely, leveskocka, babérlevél, bazsalikom, tisztított, beépíthető, készíthető, céklaleves, pirítóssal, pürésítjük, mártogatós, margarinon, fehérrépa, ludaskása, készítünk, zöldborsó, hagymából, hagymával, fogásként,
© 2013 TVN.HU Kft.