Regisztráció  Belépés
Felújítják a fenékpusztai majort, új helyet keresnek az eddigi lakóknak
... fenntartásában működő majorság felújítása hosszú évek óta tervben van, a közeljövőben másfél milliárd forintos pályázatot kívánnak benyújtani a renoválásra. A fenékpusztai kiskastély az állagmegóvási munkálatok hiánya miatt mára lakhatatlan állapotba került, nem lehetett tovább halogatni a felújítást, ami a kulturális örökség megőrzését, a Festetics-örökség bemutathatóságát egyará...
2017-04-21 16:11:20
Fővárosi Közgyűlés - Ötven pályázót támogatnak a műemléki keretből
... teljes földszinti sávjának rendbetételéhez vagy közterületről látható arculatot, utcaképet meghatározó épületrészek helyreállításához kértek támogatást.
A testület döntött az állagmegóvási pályázat nyerteseinek támogatásáról is. A főváros - mint az elfogadott előterjesztésben olvasható - jelentős épületállományát jelentik az olyan leromlott állapotú lakóépületek, amelyek váro...
2017-04-05 14:13:45
Petőfi Irodalmi Múzeum - Arany János, Szabó Magda és Kassák Lajos a kiállítási naptárban
... fontos a működés folyamatos fenntartása mellett átgondolt ütemezéssel javítani a gyűjteményezés feltételeit, a rendezvényterek minőségét, valamint elvégezni a szükséges felújítási és állagmegóvási munkálatokat a PIM-hez tartozó szinte mindegyik épületben. Ezeknek a beruházásoknak a forrásigényét március 31-ig kell jelezni a minisztérium felé.
Balog Zoltán miniszter a január 1...
2017-01-21 10:11:42
Új óvoda alapkövét helyezték el Zalaegerszegen
... megszervezését.
Zalaegerszeg andráshidai városrészében több mint 130 éve épült a jelenlegi óvoda épülete, amely hosszú ideig iskolaként működött. Óvodaként 1962-től használatos az épület, amely a többszöri állagmegóvási munkálatok ellenére is rendkívül rossz állapotban van.
A Zala folyó vízgyűjtő területén, vizenyős területen épült, megfelelő épületszigetelés hiányában f...
2017-01-09 14:22:11
ÁSZ: lezárult a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. ellenőrzése
... rendszert.
Az ÁSZ közölte, a társaság a bevételeit szabályszerűen számolta el, de a költségek, ráfordítások elszámolása nem teljes körűen felelt meg az előírásoknak. A társaság az állagmegóvási, karbantartási kötelezettségét teljesítette.
Az ellenőrzés továbbá megállapította, hogy a kft. nem készítette el a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének r...
2016-10-19 12:15:55
Kutatók éjszakája - Állatok álma és steakvizsgálat Somogyban
... erre akár egy óra is elég, ugyanis azt vallják: programozni bárki tud.
A Kutatók éjszakája programjai hivatalosan pénteken lesznek, a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum Gyűjteményi és Állagmegóvási Központja azonban csütörtökön nyitja meg kapuit, hogy elárulja néhány titkát.
A közönségnek nem csak azt mutatják meg, mi található a madár- és emlősgyűjteményükben, hanem azt is, h...
2016-09-28 16:12:45
Lázár: helyre kell állítani a Radetzky-laktanyát
... döntése alapján a beruházás jogerős és végrehajtható engedéllyel nem rendelkezik, a folyamatban lévő bontási és építési munkákat azonnali hatállyal le kell állítani. Ez nem akadálya az állagmegóvási és az eredeti állapot helyreállítására irányuló munkák elvégzésének - hangsúlyozta.
Korábban több internetes portál is beszámolt arról, hogy a kormányhivatal honlapján közleménybe...
2016-06-23 19:15:18
Leállítja az Radetzky-laktanya bontását a fővárosi kormányhivatal
... jogszerűen meg sem kezdhette volna a bontást és az építést.
Közölték: a határozat értelmében a kormányhivatal azonnali hatállyal leállította a bontási és építési munkákat az állagmegóvási, és az eredeti állapot helyreállítására vonatkozó munkák kivételével.
A HB Reavis csoport az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Bem Palace projektet áprilisban vásárolták az ...
2016-06-08 20:43:03
Hóvári János: nem épül minaret Szigetváron
... a múzeumként üzemelő Andrássy-kastély külső felújítása csak egyben lehetséges, és kizárólag műemlékvédelmi szakmai kérdés az, hogy a meglévő 400 éves minaretcsonk esetében milyen állagmegóvási megoldást találnak.

Az emlékbizottság elnöke arról is beszélt, hogy a szigetvári vár az évekkel ezelőtt megkezdett felújítási munkálatok ellenére is rendkívül romos állapotban va...
2016-03-02 17:43:49
10 legizgalmasabb elhagyatott hely Magyaroroszágon
... állítottuk sorrendbe "legjobb" és "kevésbé jobb" értékelés szerint. Természetesen a felsorolás közt több olyan objektum is van, amit jelenleg is szigorúan őriznek, de akad olyan is, aminek állagmegóvási okokból nem áruljuk el a helyét, illetve azért sem, mert nem kaptunk rá engedélyt.

...
2015-11-19 16:33:38
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Fővárosi Közgyűlés, Petőfi Irodalmi Múzeum, Arany János, Szabó Magda, Kassák Lajos, Magyar Légimentő Nonprofit Kft, Hóvári János, Balog Zoltán, Rippl-Rónai Múzeum Gyűjteményi, Állagmegóvási Központja, fenékpusztai majort, eddigi lakóknak, műemléki keretből, kiállítási naptárban, fővárosi kormányhivatal, közeljövőben másfél, fenékpusztai kiskastély, állagmegóvási munkálatok, kulturális örökség, testület döntött, állagmegóvási pályázat, elfogadott előterjesztésben, olyan leromlott, működés folyamatos, gyűjteményezés feltételeit, rendezvényterek minőségét, szükséges felújítási, forrásigényét március, minisztérium felé, jelenlegi óvoda, többszöri állagmegóvási, bevételeit szabályszerűen, ellenőrzés továbbá, közérdekű adatok, kaposvári Rippl-Rónai, beruházás jogerős, folyamatban lévő, eredeti állapot, kormányhivatal honlapján, határozat értelmében, kormányhivatal azonnali, múzeumként üzemelő, emlékbizottság elnöke, évekkel ezelőtt, felsorolás közt, bemutathatóságát, épületállományát,
© 2013 TVN.HU Kft.