Regisztráció  Belépés
Költségvetés - A jövő évi büdzsé 70,3 százalékos államadóssággal tervez
... javaslatban.
A forintpiac továbbfejlesztésében a tervek szerint növelik a lakossági állampapír-állomány futamidejét. A központi kormányzat hiányának és a lejáró forintadósságnak a finanszírozását piaci és lakossági forintkötvény-kibocsátások biztosítják a tervek szerint.
A finanszírozási terv szerint 2019-ben 1,406 milliárd euró nemzetközi devizakötvény, 640 millió euró ...
2018-06-13 19:52:20
Költségvetés - Varga: a forint árfolyama stabilizálódni fog
... bemutatott ez évi finanszírozási terv szerint egymilliárd euró értékben megvan a lehetőség. Ameddig van rá mód, továbbra is a forintkötvényeken keresztül tervezik az államadósság finanszírozását, ettől abban az esetben térnek el, ha korábbi, drágább devizakötvényt olcsóbbra tudnak cserélni - tette hozzá.
Az Egyesült Államok és az Európai Unió között kibontakozó kereskedelmi h...
2018-06-13 18:53:10
Határozatképtelenség miatt elmaradt a költségvetési bizottság ülése
... volna arra, lobbizott-e Varga Mihály vagy Seszták Miklós minisztereknél. Ennél a nagy összegnél az is kérdés, hogy mennyire és milyen formában tudná befolyásolni az államadósság finanszírozását és a forint árfolyamának alakulását - emelte ki Mesterházy Attila.
Szakács László (MSZP) a 13. havi nyugdíj-kiegészítésről szóló javaslattal kapcsolatban elmondta, hogy Magyarországon...
2018-03-20 16:15:57
Rablóhadjárat: pénzt parlagon Orbán kormányai nem hagynak
... költségvetési törvény mellett átláthatatlan mellékkasszákat hozott létre. Ilyen volt például a Magyar Fejlesztési Bank, amely a start idején 600 milliárd forintosra becsült sztrádaprogram finanszírozását érdemelte ki; ehhez persze törvényt kellett módosítani. Így az akkori hazai össztermék cirka 4 százalékának elköltése vált ellenőrizhetetlenné. Ezt azért szervezte ki a központi k...
2018-01-07 10:51:25
NGM: fenntartható és kiegyensúlyozott pályán a magyar gazdaság és költségvetés
... pénzügyi egyensúlyi folyamatok is kedvezőek.
Az államháztartás gazdálkodása kiegyensúlyozott, az államadósság is évről évre csökkenő pályán van. Szintén kedvező, hogy az állam finanszírozását tekintve a külföldiek szerepe, valamint ezzel párhuzamosan az adósság devizaaránya is jelentősen mérséklődik.
A tartósan fegyelmezett költségvetési politikának és a gazdasági telj...
2017-12-27 17:32:27
ÁKK: jövőre 20 százalék alá eshet a külföldi tulajdon aránya az államadósságban
... juthat belföldi hitelezőkhöz - magánszemélyekhez vagy intézményi befektetőkhöz - újbóli befektetéseket vagy fogyasztást fedezve. A magasabb belföldi arány a fennmaradó államadósság finanszírozását is biztonságosabbá teszi, mivel így kisebb mértékben hat rá a nemzetközi piacok hangulata és megítélése - hangsúlyozta.
Barcza György szerint a 2010-ben még 82 százalékon álló GDP-...
2017-12-21 14:32:29
Varga Mihály: jövőre új belföldi eurókötvényt bocsát ki az ÁKK
... tudja finanszírozni, előtörlesztésben is gondolkodnak. Jövőre 180 millió euró lehívására lehet szükség az Oroszorsz...
2017-12-19 13:53:02
MNB: a vállalatok betéteiket növelték, a háztartások devizabetéteiket vették fel szeptemberben
... államadósság volt a bankok kezén. A közp...
2017-11-03 11:01:35
Közgazdász: a lakosság állampapír vásárlásai megkönnyítik az államadósság finanszírozását
...
Az elmúlt időszakban a lakossági állampapír kereslete nagyon megerősödött, a háztartások az alapkamat csökkenése miatt fordultak az állampapírok felé.
A lakossági állampapíroknál a hozam a futamidőtől függően 2 és 3,5 százalék között mozog - tette hozzá.
A szakértő azonban arra is rámutatott, hogy a magyarok jelentős része még mindig látraszóló bankszámlán, illetve ...
2017-08-18 10:31:39
Krónika 1. rész (költségvetés)
... vezérszónoka azt emelte ki: a kormány másodszor nyújt be olyan nullás költségvetést, amelyben az állami kiadások egyensúlyban vannak a bevételekkel, a hiány csupán a beruházások finanszírozását biztosítja.
Hozzátette: a kormány az államadósság csökkentéséért is elkötelezett, annak mértéke jövőre a GDP 68,2 százaléka lesz.
Egyre kiegyensúlyozottabbnak nevezte a gazdaság ...
2017-05-17 11:11:57
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Varga Mihály, Egyesült Államok, Európai Unió, Seszták Miklós, Mesterházy Attila, Szakács László, Magyar Fejlesztési Bank, Barcza György, forint árfolyama, költségvetési bizottság, magyar gazdaság, külföldi tulajdon, vállalatok betéteiket, háztartások devizabetéteiket, lakosság állampapír, államadósság finanszírozását, tervek szerint, központi kormányzat, lejáró forintadósságnak, finanszírozását piaci, finanszírozási terv, forintkötvényeken keresztül, esetben térnek, nagy összegnél, forint árfolyamának, start idején, akkori hazai, államháztartás gazdálkodása, állam finanszírozását, külföldiek szerepe, adósság devizaaránya, tartósan fegyelmezett, gazdasági telj, magasabb belföldi, fennmaradó államadósság, nemzetközi piacok, bankok kezén, elmúlt időszakban, lakossági állampapír, alapkamat csökkenése, állampapírok felé, lakossági állampapíroknál, futamidőtől függően, szakértő azonban, magyarok jelentős, kormány másodszor, állami kiadások, hiány csupán, beruházások finanszírozását, államadósság csökkentéséért,
© 2013 TVN.HU Kft.