Regisztráció  Belépés
Hitelminősítés - Izrael, Ausztria és Görögország pozitív hitelminősítői kilátást kapott
... után.
A Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítésekért felelős részlege (S&P Global Ratings) Görögország devizában és helyi valutában fennálló hosszú lejáratú államadósságának "B plusz/B" - a befektetési ajánlású kategóriától továbbra is messze elmaradó - besorolására adott pozitív kilátást.
A cég a lépés indokai között kiemeli, hogy véleménye sze...
2018-07-21 15:48:24
10 tény Magyarország kirablásáról.
... és Kazahsztánt is megelőzzük, ezt egy nemzetközi jelentés állítja.

2./John Christensen anno a Hetek című újságnak elmondta, hogy példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorít...
2018-03-23 20:54:33
Német kormányalakítás - Merkel: Németország ismét cselekvőképes
... Németország az EU következő hétéves költségvetésébe is hajlandó az eddiginél több pénzt befizetni.
Azt viszont továbbra is elutasítja, hogy az euróövezetben az egyes tagok államadósságának törlesztése iránti felelősséget emeljék közösségi szintre. Mindezzel kapcsolatban az új kormány "nagyon gyorsan" egyeztet a francia kormánnyal - mondta a kancellár.
A másik országos k...
2018-03-14 21:12:42
Felminősítette Horvátországot a Fitch Ratings
... péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az eddigi "BB" szintről egy fokozattal "BB plusz"-ra javította Horvátország hosszú futamidejű, devizában és helyi valutában kibocsátott államadósságának besorolását. Az új szuverén adósosztályzatok kilátása stabil.
Horvátország államadós-besorolása a pénteki felminősítés ellenére változatlanul a magas hozamú kategóriában van, egy foko...
2018-01-12 23:37:38
Moody's: stabil a globális államadós-minőség
... hitelkiáramlásból eredő reálgazdasági és költségvetési kockázatokra hivatkozva.
A Standard & Poor's az addigi "AA mínusz"-ról egy fokozattal "A plusz"-ra rontotta Kína hosszú futamidejű államadósságának besorolását, valamint az átutalási és konvertibilitási kockázat megítélését.
A Moody's Nagy-Britanniát minősítette le szeptemberben, mindenekelőtt a brit közfinanszírozás...
2017-11-08 18:17:37
Leminősítette Kínát a Standard & Poor's
A nemzetközi hitelminősítő az eddigi "AA mínusz"-ról egy fokozattal "A plusz"-ra rontotta Kína hosszú futamidejű államadósságának besorolását, valamint az átutalási és konvertibilitási kockázat megítélését.
A rövid lejáratú szuverén kötelezettségek osztályzatát a cég "A-1 plusz"-ról szintén egy fokozattal "A-1"-re minősítette vissza.
Az új hosszú távú besorolás kilátása ...
2017-09-21 14:52:32
Merkel: Európának saját kezébe kell vennie sorsát
... közösség javát szolgáló beruházásokhoz. Az értékpapírokért a tagországok ugyan közösen viselnék a felelősséget, de ez mégis másféle konstrukció, mint a tagországok már meglévő államadósságának törlesztésére szolgáló euróövezeti közös kötvény gondolata, amelyet Angela Merkel továbbra is elvet.
A FAS szerint a kancellár a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választá...
2017-05-28 18:54:15
Közel negyedmillió amerikai követeli, hogy Trump neje vagy költözzön, vagy fizessen
... szervezett aláírásgyűjtés szövege szerint a New York-i Trump-toronyban lakó First Lady védelmének költségét nem szabad tovább közpénzből finanszírozni most, amikor az Egyesült Államok államadósságának csökkentését kell elősegíteni.
A petíciót csütörtökön nyújtják át két baloldali demokrata szenátornak: a vermonti Bernie Sandersnek - aki a tavalyi elnökválasztási kampányban H...
2017-03-30 07:05:23
ÁKK: befejeződik a letelepedési kötvény értékesítése
... számára. A több mint egymilliárd euró összegű értékesítés és a konstrukció árazásából adódóan elért másfélmilliárd forint kamatmegtakarítás hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország államadósságának megítélése és a finanszírozás biztonsága javuljon - írták.
Az elmúlt években folyamatosan csökkent az államadósság-ráta és a devizaadósság aránya. A tavalyi évben az állampapírok mindh...
2017-01-12 14:12:07
S&P-felminősítés - Idei mélypontján a magyar adóskockázati árazás az S&P felminősítése után
... figyelt szuverén adósok e kockázati mérőszáma hetente rendszerint néhány pontos sávon belül mozog.
Magyarország szuverén CDS-árazása jobb Olaszország összehasonlítható lejáratú államadósságának CDS-jegyzésénél, amely a Markit kimutatása szerint 135 bázispont környékén mozog.
Térségi összehasonlításban azonban a magyar CDS-árazás még mindig viszonylag magas: a lengyel szu...
2016-09-20 13:37:54
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Felminősítette Horvátországot, Fitch Ratings, Leminősítette Kínát, Global Ratings, John Christensen, Angela Merkel, York-i Trump-toronyban, First Lady, Egyesült Államok, Bernie Sandersnek, globális államadós-minőség, letelepedési kötvény, magyar adóskockázati, befektetési ajánlású, lépés indokai, nemzetközi jelentés, teljes államadósságának, megdöbbentő adatok, eddiginél több, egyes tagok, francia kormánnyal, másik országos, pénteki felminősítés, magas hozamú, brit közfinanszírozás, nemzetközi hitelminősítő, rövid lejáratú, tagországok ugyan, szeptemberi szövetségi, petíciót csütörtökön, vermonti Bernie, tavalyi elnökválasztási, több mint, konstrukció árazásából, finanszírozás biztonsága, elmúlt években, devizaadósság aránya, tavalyi évben, állampapírok mindh, magyar CDS-árazás, államadósságának, konvertibilitási, adósosztályzatok, közfinanszírozás, hitelfelvételei, kormányalakítás, elnökválasztási, értékpapírokért, költségvetésébe, kötelezettségek, horvátországot, hitelminősítői, felminősítette,
© 2013 TVN.HU Kft.