Regisztráció  Belépés
Mike Pence: Elérkezett az idő az Egyesült Államok űrhaderejének felállítására
... hozzá szükség. Elismerve az új haderőnem kialakításával járó nehézségeket, az alelnök bejelentette: a Pentagonon (védelmi minisztériumon) belül az űrhadviselésért felelős helyettes államtitkári posztot hoznak létre, és a haderőnemet természetszerűleg új főparancsnokság irányítja majd. Az új helyettes államtitkár Pence szerint nem katona, hanem civil lesz, és már a kezdetektől felü...
2018-08-10 10:14:32
Érdekesség
... állam.

Az Állami Számvevőszék jó ideje ostorozza ezt a gyakorlatot, mostanáig mindhiába tette ezt. A Népszava úgy tudja, a fiskális szemléletet az emberi minisztérium egészségügyi államtitkára, Nagy Anikó blokkolta egészen a közelmúltig, de ebben az ügyben elfogyott a muníciója.

A lap újságírójának, Danó Annának nyilatkozó szakemberek szerint, ha valóban érvé...
2018-08-07 21:37:29
Bővítették a Nagisz derecskei keltetőüzemét
...
Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára mérföldkőnek nevezte a legkorszerűbb technológiával magvalósult beruházást, amit nem pályázati forrásból, hanem kedvező banki hitellel finanszíroztak.
Az államtitkár szerint ez a forma "elterjedni látszik", ugyanis a gazdaság állapota és a bankszféra hozzáállása ...
2018-08-01 12:42:01
Szerdán kezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba
... kilencedik évfolyamig minden, összesen több mint egymillió diák ingyenesen kapja meg a tankönyveket.
"Gördülékeny, hatékony, jól működő és pontos rendszerről beszélhetünk" - mondta az államtitkár.
Kérdésre válaszolva közölte, hogy évfolyamtól függően a családok 10-12 ezer forintot spórolhatnak meg diákonként, a jövő évi költségvetésben az ingyenes tankönyvellátásra 11 m...
2018-07-31 16:31:56
Tusványos - Potápi: köszönet a diaszpóra szervezeteinek a magyarság melletti kiállásáért
...
Az államtitkár az MTI-nek nyilatkozva elmondta: minden diaszpórában élő magyar nagykövete Magyarországnak. Köszönet jár azért, mert a 2010-es évektől kiálltak a magyar kormány céljai és a magyar nemzetpolitikai törekvések mellett, ha kellett petíciót fogalmaztak, ha kellett nyilatkozatot írtak, tüntetést szerveztek - közölte.
Potápi Árpád János kitért a kormány diaszpór...
2018-07-27 17:03:48
Tusványos - Potápi: közel 120 külhoni magyar vállalkozás kaphat támogatást családbarát tevékenységéhez
...
Az államtitkár a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egyik rendezvényén kiemelte: az idei tematikus év a külhoni magyar családok éve, amelyet az Emmivel közösen valósítanak meg. E célra összesen egymilliárdos támogatást különítettek el, és 700 millió forint áll rendelkezésre pályázatok kiírására.
Mint mondta, a különböző ágazati szereplőket, pedagógusokat, vá...
2018-07-25 17:21:32
Tusványos - Potápi: közös siker a Minority SafePack
...
Az államtitkár kiemelte: mindez nem valósulhatott volna meg a FUEN és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nélkül, valamint a magyar szervezetek, pártok, az európai magyar szervezetek, így a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek (NYEOSZ) támogatása nélkül.
A kezdeményezés keretében nem várt magas számban gyűltek össze az aláírások - mutatott rá az államtitk...
2018-07-25 13:40:18
Fülöp: a kormány továbbra is kiemelt figyelmet fordít a szünidei gyermekétkeztetésre
... étkezést, és további jelentkezéseket is tudnak fogadni az önkormányzatok, hogy a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek napi egy tál meleg ételt kaphassanak.
Az államtitkár kitért arra, hogy évről évre emelkedik a gyermekétkeztetésre, ezen belül a szünidei étkeztetésre fordított kormányzati forrás.
Míg 2010-ben összességében 28,7 milliárd forint jutott err...
2018-07-24 13:41:38
Jövőre 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózat bővítésére
... hívni a figyelmet arra, hogy a nevelőszülői hivatás több mint foglalkozás, és várják azokat, akik úgy érzik, hogy szeretnék ezt a jószolgálati társadalmi szerepet betölteni.
Az államtitkár elmondta, hogy napjainkban ebben az ellátó rendszerben mintegy 21 ezer kiskorú és 2500 nagykorú fiatal nevelkedik.
Az Ágota Táborban tíz napon keresztül csaknem 400 gyermek táborozik a...
2018-07-22 17:05:26
Járműipari mérnökhallgatók versenyeznek Zalaegerszegen
... vasárnapig tartó hallgatói konstrukciós verseny szombati sajtótájékoztatóján György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára azt mondta: a létesítmény a hazai és külföldi tehetségek vonzását is szolgálja.
Megfogalmazása szerint a magyar gazdaságfejlesztési stratégia célja, hogy minél több vállalkozás és te...
2018-07-21 15:56:06
1 2 3 ...................230 231 .........346 347 ..........460 461 462 
Címkék: Mike Pence, Egyesült Államok, Minority SafePack, Állami Számvevőszék, Nagy Anikó, Danó Annának, Bodó Sándor, Potápi Árpád János, Bálványosi Nyári Szabadegyetem, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek, Ágota Táborban, György László, Technológiai Minisztérium, tankönyvek kiszállítása, diaszpóra szervezeteinek, magyarság melletti, kormány továbbra, nevelőszülői hálózat, alelnök bejelentette, űrhadviselésért felelős, haderőnemet természetszerűleg, kezdetektől felü, fiskális szemléletet, emberi minisztérium, ügyben elfogyott, legkorszerűbb technológiával, államtitkár szerint, gazdaság állapota, bankszféra hozzáállása, családok 10-12, ingyenes tankönyvellátásra, 2010-es évektől, magyar kormány, magyar nemzetpolitikai, kormány diaszpór, idei tematikus, külhoni magyar, különböző ágazati, államtitkár kiemelte, magyar szervezetek, európai magyar, kezdeményezés keretében, államtitkár kitért, szünidei étkeztetésre, figyelmet arra, nevelőszülői hivatás,
© 2013 TVN.HU Kft.