Regisztráció  Belépés
Terrorizmus - Szakértő: nem előzhetők meg a franciaországihoz hasonló merényletek
... három embert ölt meg és tizenhatot sebesített meg három támadásban egy túszejtő a dél-franciaországi Carcassonne közelében fekvő Trebes szupermarketjében pénteken, legalább két sebesült állapota súlyos.
A rendőrök néhány órával később megölték a támadót, egy 26 éves marokkói származású, carcassonne-i férfit.
Kis-Benedek József közölte: azért nem lett volna sok esély elf...
2018-03-23 21:32:36
otthon ápolás
...z idős magasvérnyomás betegségben szenvedő, beszűkült vesefunkciójú beteget a mai nap

otthonába bocsájtják. A hozzátartozók tanácsot kér Öntől, a beteg otthoni táplálásával,

folyadékfogyasztásával kapcsolatosan. Adjon felvilágosítást a hozzátartozóknak! Hívja fel a

figyelmüket a 24 órás vizeletgyűjtés és a testsúlymérés jelentőségére!

Fel...
2018-03-23 19:24:55
a fájdalom
... tevékenységek.

Neurológiai státusza milyen a betegnek, egyrészt a hosszú idő óta fennálló erős fájdalmak rontják az életminőséget, pszichésen terhelik a pácienst, másrészt a beteg idegrendszeri állapota befolyásolhatja a fájdalomérzetet (fáradtság, stressz, rossz hír, kialvatlanság).

Hibát követünk el, ha akikérdezés vagy megfigyelés fázisában befolyásoló ...
2018-03-23 19:23:35
Gyakorló ápoló
... rövid ideig adjuk!

BZD alkalmazása

Szorongásos betegségek, fóbiák

Pánikbetegség (nagy potenciálú BZD-k)

Pszichózisok, elmezavarok akut izgalmi állapotai

Alkohol- és drogmegvonás

Alvászavarok

Status epilepticus

Műtéti premedikációBZD készítmények

Anxiolitikus ...
2018-03-23 19:12:38
Ombudsman: alapjogsértő mulasztás történt egy szülői kérelem elbírálásánál
... felügyelet nélkül hosszabb időt tölthessen a gyermekével. Az újraszabályozásról nem tudtak megegyezni a gyermeket nevelő apával, mivel ő az eljárásban vitatta, hogy a panaszos mentális állapota ehhez megfelelő lenne. Az anya a gyógyulását igazoló zárójelentések megküldésével eleget tett a gyámhatóság igazolási felszólításának. A gyámhatóság megkereste a gyermekjóléti központot és ...
2018-03-22 17:22:04
Szlovák belpolitikai válság - Az államfő kinevezte az új miniszterelnököt
...
Peter Pellegrinit a múlt héten jelölte az új kormány élére a hárompárti kormánykoalíció legerősebb pártja, az Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD), miután elődje, Robert Fico egy szlovák tényfeltáró újságíró meggyilkolása miatt kirobbant belpolitikai válság következményeként lemondott a kormányfői posztról.
Az új szlovák kormány névsora, amelyben Fico kabinetjéhez képest ...
2018-03-22 12:11:46
Ma van a bábszínházi világnap
...
A bábszínházi világnapot a nemzetközi bábművész-szövetség, az UNIMA kezdeményezésére 2003 óta tartják meg. Az idén ötödik alkalommal a magyar bábosok is kapcsolódnak a kezdeményezéshez olyan eseményekkel, amelyek felhívják a figyelmet a bábművészet képviselőire, a műfaj sokoldalúságára.
A 2018-as bábszínházi világnapi üzenetet egy kameruni-elefántcsontparti művész, Werew...
2018-03-21 07:05:39
Választás 2018 - A kórházban ápoltak is szavazhatnak a választáson
... így átjelentkezett választó pedig már kérheti a mozgóurnát a szavazáshoz az ellátó intézménybe.
Mozgóurna iránti kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, mozgásában egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt gátolt választópolgár nyújthat be. Pusztán kényelmi okra, vagy a munkavégzésre hivatkozó kérelmeket a választási irodák elutasítják.
Annak, aki saját szavaz...
2018-03-21 07:04:38
Meghalt az utolsó hím fehér rinocérosz
... világ utolsó hím északi szélesszájú orrszarvúja - közölték kedden kutatók. A 45 éves állatot a korával kapcsolatos szövődmények miatt altatták el. A szakértők szerint az orrszarvú állapota sokat romlott: nem csak öreg volt, de több fertőzés is megviselte a szervezetét. A gondozói szerint az állat nem tudta volna elviselni a további szenvedést, ezért az elaltatása mellett dön...
2018-03-20 21:49:13
Őssejtterápia javíthatja a szklerózis multiplexben szenvedő páciensek állapotát
... multiplex, és újjáépítették az immunrendszert.
Egy évvel később az őssejtterápiával kezelt csoportból csupán egy páciens mutatott visszaesést, míg a gyógyszerrel kezelt betegek közül 39 állapota rosszabbodott.
Átlagosan három év után 52 páciens közül három (6 százalék) állapota rosszabbodott, míg a kontrollcsoport 50 betege közül harmincé (60 százalék).
Az őssejttel...
2018-03-19 21:02:31
1 2 3 ...............369 370 .......553 554 .......737 738 739 
Címkék: Kis-Benedek József, Peter Pellegrinit, Robert Fico, franciaországihoz hasonló, szülői kérelem, államfő kinevezte, bábszínházi világnap, kórházban ápoltak, szklerózis multiplexben, rendőrök néhány, hozzátartozók tanácsot, beteg otthoni, testsúlymérés jelentőségére, beteg idegrendszeri, gyermeket nevelő, eljárásban vitatta, panaszos mentális, gyógyulását igazoló, gyámhatóság igazolási, gyámhatóság megkereste, gyermekjóléti központot, múlt héten, hárompárti kormánykoalíció, szlovák tényfeltáró, kormányfői posztról, bábszínházi világnapot, idén ötödik, magyar bábosok, kezdeményezéshez olyan, bábművészet képviselőire, műfaj sokoldalúságára, 2018-as bábszínházi, ellátó intézménybe, szavazóköri névjegyzékben, munkavégzésre hivatkozó, választási irodák, korával kapcsolatos, szakértők szerint, orrszarvú állapota, gondozói szerint, további szenvedést, elaltatása mellett, évvel később, őssejtterápiával kezelt, páciens mutatott, gyógyszerrel kezelt, miniszterelnököt, hozzátartozóknak, kezdeményezéshez,
© 2013 TVN.HU Kft.