Regisztráció  Belépés
Tepsis krumpli húsgolyókkal
... sóval, borssal, pirospaprikával és petrezselyemmel, és hozzáadunk egy kevés olajat. Alaposan összegyúrjuk, és nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle.
Megpucoljuk a krumplit, és a reszelő durva fokozatán lereszeljük, jól megmossuk, és lecsepegtetjük és megsózzuk.
Egy kis tepsit kikenünk étolajjal, és meghintjük zsemlemorzsával. A tepsibe tesszük a ...
2018-06-28 23:27:49
Zöldséges nudli
...



Hozzávalók: krumpli, vegyes zöldség,petrezselyem, vaj, tojás, liszt,/mennyiséget nem írok/ fűszerek: só, őrölt bors
Elkészítése: Krumplit megpucolás után feldaraboltam és puhára főztem majd leszűrtem és krumplinyomón áttörtem. Zöldségeket /sárgarépa,fehérrépa, kevés zöldborsó/enyhén sós vízben puhára főztem majd villával össze...
2018-04-23 16:25:15
Medvehagyma-krémleves füstölt sajttal
... szedjük, és megszórjuk a lereszelt füstölt sajttal.



Megjegyzés

A pürésített krumplitól elég sűrű lesz, de ha valaki úgy szereti, akkor étkezési keményítővel vagy liszttel sűrítheti még. Különleges ízű, finom leves.
Mizsuzska

Forrás: Mindmegette.hu...
2018-04-16 23:16:50
Burgonyás lángos
... bors és cukor
tej az élesztőhöz
olaj
feltétnek: sajt, tejföl

Elkészítése:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Ha kész a liszthez adjuk, amibe az áttört krumplit, sót, borsot tettük. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 40 percig kelesztjük.
A megkelt tésztából kézzel kis gombócokat formálunk, és mielőtt a forró olajba tennénk, széthúzgáljuk...
2018-02-02 14:14:21
Töltött csirkecomb hercegnőburgonyával
... a betöltött húsokat tepsibe helyezzük, lefedjük és kb 1 óra alatt készre sütjük, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grillezünk rajta egy kicsit, h ropogós legyen.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval áttörjük. Az egész tojásokat a puha vajjal és a megmosott medvehagymával összeturmixoljuk, és az áttört krump...
2018-01-20 23:33:13
Roma konyha
... 3-4 gerezd fokhagyma, 2 tojás, só, bors ízlés szerint, 1-2 ek. liszt, 2 ek. olaj + a tepsi kikenéséhez, kb. 70 dkg füstölt oldalas (gloncska). A héjában főtt, megtisztított, áttört krumplit összekeverjük tojással, sóval, borssal, pici liszttel, zúzott fokhagymával, kevés olajjal. A disznóbélbe töltjük, s olajozott tepsire rakva a sütőben megsütjük. A tetejét megszurkáljuk tű...
2018-01-17 14:37:20
Kagylótészta hurkával
... Szűrőkanállal kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük.

2. A hurka héját lehúzzuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk. A paprikát leöblítjük, csumáját-magjait kiemeljük, félkarikákra szeljük. A krumplit megtisztítjuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleforgatjuk a leöblített zsályaleveleket és a krumplikockákat, kissé megsózzuk, majd fedő...
2017-12-31 16:10:20
Krumplis pogácsák
... szórjuk az átszitált lisztet, közepébe mélyedést vájunk,

amelybe beletesszük a kis darabokra vágott margarint. Hozzátesszük a tojásokat, a

gombakrémlevesport, az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót és a borsot, majd apránként

langyos vízzel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát kell kapjunk. Gyorsan dolgozzunk,

nehogy a marga...
2017-11-22 13:56:40
Krumplis rétes
... krumplihoz hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert cukrot, és kevés sót teszünk hozzá. A kinyújtott tésztát langyos zsírral vagy olajjal meglocsoljuk, és egyenletesen ráterítjük az ízesített krumplit, majd a tejfölt is rálocsoljuk. Abrosz segítségével a tésztát feltekerjük, előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral.
fahéjas krumpli...
2017-09-21 16:34:18
Padlizsánkrémleves
... levet.
Egy fazékban kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobjuk a padlizsánt, valamint a felaprított sárgarépát, paprikát és krumplit. Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési...
2017-09-01 23:18:30
1 2 3 ...14 15 ..22 23 .28 29 30 
Címkék: kevés olajat, reszelő durva, tepsibe tesszük, lereszelt füstölt, pürésített krumplitól, élesztőt cukros, liszthez adjuk, áttört krumplit, megkelt tésztából, forró olajba, betöltött húsokat, krumplit meghámozzuk, egész tojásokat, puha vajjal, megmosott medvehagymával, áttört krump, tepsi kikenéséhez, héjában főtt, disznóbélbe töltjük, sütőben megsütjük, tetejét megszurkáljuk, hurka héját, paprikát leöblítjük, krumplit megtisztítjuk, leöblített zsályaleveleket, átszitált lisztet, felfutott élesztőt, tojássárgájával elkevert, kinyújtott tésztát, ízesített krumplit, tésztát feltekerjük, fazékban kevés, felaprított hagymát, áttört fokhagymát, felaprított sárgarépát, zöldségek megpuhultak, összeturmixoljuk, burgonyanyomóval, medvehagymaleves, zsályaleveleket, petrezselyemmel, krumplikockákat, pirospaprikával, zsemlemorzsával, tojássárgájával, megfonnyasztjuk, lecsepegtetjük, összedolgozzuk, felforrósítjuk, medvehagymával, széthúzgáljuk, előmelegített, megtisztított, összekeverjük, megtisztítjuk, felkarikázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.