Regisztráció  Belépés
A lengyel kormány támogatja az aszály sújtotta gazdákat
... is pusztított....
2018-07-31 15:41:50
Konyhai kisokos
... arról, hogy a hal húsa rugalmas.

A szálkás halat felbontás után éles késsel sűrűn vagdaljuk be (irdaljuk), így a vékony szálkákat is átvágjuk, és jobban át is sül.

Az édesvízi halakat könnyebben tudjuk lepikkelyezni, ha egy pár pillanatra forró vízbe mártjuk.

A kellemetlen halszagot eloszlathatjuk, ha a főzővízbe egy kevés tejet öntünk.

...
2018-07-31 14:15:06
Tirta Gangga királyi vízi palota
... található hely nem annyira ősi, mint a több száz éves hindu templomok: a vízipalota "csak" 1942-ben épült az akkori király utasítására pihenő- és fürdőhelynek, a parkot és a medencéket két édesvízi forrás táplálja aminek a vizét szentnek tartják és vallási szertartásokhoz is használják. A park területe körülbelül 1,2 hektár. Az épületek és a szobrok magukon viselik a Balinéz és Kí...
2018-06-16 21:08:31
Az EP támogatja a fenntartható és versenyképes uniós akvakultúrát
...
A parlamenti állásfoglalás szerint az akvakultúrára szánt uniós fejlesztési pénzek egyötödét az édesvízi haltenyésztésre kell fordítani. A dokumentum kimondja azt is, hogy az édesvízi akvakultúrára a tengeri akvakultúrától teljesen eltérő környezeti fenntarthatósági normákat kell alkotni.
A szövegből kiderül, hogy az EP fontosnak tartja az akvakultúrához kapcsolódó kutat...
2018-06-13 17:12:17
6 ok, hogy a D-vitamin miért olyan fontos a szervezetünk szá
... szakad.

Néhány egyszerű életmódbeli változással gondoskodhatunk arról, hogy szervezetünkben megfelelő legyen a D-vitamin-szint. Fogyasszon D-vitaminban gazdag ételeket, mint például tengeri és édesvízi halakat, tejet, tejtermékeket, belsőségeket és tojássárgáját.

Napfény hatására szintén termelődik D-vitamin a szervezetünkben, így érdemes naponta legalább 15-...
2018-06-10 15:41:14
Halbőrből készült a nő vaginája
... fájdalmas és hosszadalmas gyógyulást eredményezhet.


A műtét előtt az édesvízi tilápia bőrét megtisztítják, fertőtlenítik és különböző szerekkel kezelik. A kollagénben gazdag szövet ugyanis jól idomul az emberi szövetekhez, segíti a regenerálódásukat. Többi közt é...
2018-06-04 20:35:06
Az eddig véltnél több százezer évvel korábban élt ember a Fülöp-szigeteken
... kalapácsütések jeleit, melyek arra utalhatnak, hogy az ember a velőt akarta kivenni a csontból.
Az ásatáson ezen kívül az elefánttal rokon stegodon, Fülöp-szigeteki számbárszarvas, édesvízi teknős és varánusz maradványai is előkerültek.
Többféle kormeghatározási eljárással megállapították, hogy az agyagrétegben talált kövületek és kőeszközök kora 777 ezer-631 ezer év, a ...
2018-05-03 18:34:04
Káin program: Krokodil - Tökéletes Gyilkológép
... vartyogni. A nőstény ekkor odasiet, az ágakat vagy a homokot és földet félrekotorja, s az ivadékokat odavezeti vízhez."

Életmód

A krokodilok egy faj kivételével édesvízi ragadozók. A legnagyobb faj a nílusi krokodil - mely egyben a rend típusfaja is - akár a 6-8 métert is elérheti, de leírtak már kivételes, 10 méteres példányokat is. A...
2018-04-18 19:01:05
A világ legrondább állatai
... inkább a lassabb haladás jellemző rá.


24. Keselyűteknős. A legnagyobb édesvízi teknősfajok egyike. A hímek hátpáncélja akár 80 centiméteresre is megnőhet, testtömege elérheti a 113 kilogrammot, általában azonban kisebbek.

...
2018-04-14 21:00:54
Fazekas: 2020 után is erős marad pénzügyileg a közös agrárpolitika
... vidékfejlesztési programba nem került be az az előírás, hogy a migrációval összefüggésben is fel lehessen használni az agrártámogatás forrásait.
Elmondta, eredményesek voltak a megbeszélések az édesvízi aquakultúra támogatásáról, az édesvízi haltartásról, illetve a közös agárpolitikában megújul az Európai Unió halászati politikája is.
Fazekas Sándor kiemelte: Túrkeve az...
2018-03-20 18:35:52
1 2 3 ......24 25 ...36 37 ...47 48 49 
Címkék: Tirta Gangga, Tökéletes Gyilkológép, Fogyasszon D-vitaminban, Európai Unió, Fazekas Sándor, lengyel kormány, aszály sújtotta, eddig véltnél, világ legrondább, közös agrárpolitika, szálkás halat, vékony szálkákat, édesvízi halakat, kellemetlen halszagot, kevés tejet, több száz, akkori király, vizét szentnek, park területe, szobrok magukon, parlamenti állásfoglalás, akvakultúrára szánt, édesvízi haltenyésztésre, dokumentum kimondja, édesvízi akvakultúrára, tengeri akvakultúrától, szövegből kiderül, akvakultúrához kapcsolódó, műtét előtt, édesvízi tilápia, kollagénben gazdag, emberi szövetekhez, velőt akarta, ásatáson ezen, elefánttal rokon, agyagrétegben talált, nőstény ekkor, ágakat vagy, ivadékokat odavezeti, nílusi krokodil, rend típusfaja, lassabb haladás, legnagyobb édesvízi, hímek hátpáncélja, migrációval összefüggésben, agrártámogatás forrásait, édesvízi aquakultúra, édesvízi haltartásról, közös agárpolitikában, vidékfejlesztési, kormeghatározási, fenntarthatósági, agárpolitikában,
© 2013 TVN.HU Kft.