Belépés
Tejszínes málnatorta
Hozzávalók:
3 tojás, 20 dkg cukor, csipetnyi só, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 tk. sütőpor, 10 dkg mogyorós grillázs, 30 dkg málna, 3 g színtelen zselatin, 50 dkg mascarpone (natúr krémsajt), 75 dkg túró, 1 zacskó vanília ízű öntetpor (főzős), 450 g tejszín, sütőpapír, porcukor

Elkészítés:
A tojások fehérjét 10 dkg cukorral és a sóval kemény habb...
2010-06-26 16:20:57
Fekete erdei tekercs
...
Hozzávalók:

5 tojás, 18 dkg Koronás Aranybarna cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza)keményítő, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 15 g (5 lap) zselatin, 15 dkg fehér csokoládé, 3 evőkanál cseresznyepálinka, 4 dl tejszín


Elkészítés:

Forró vízfürdőben 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig...
2010-06-26 15:04:38
Narancsos mandulakenyér
...
Hozzávalók:


12 dkg vaj, 10 dkg diabetikus édesítőszer, 3 tojás, 17 dkg liszt, 7 dkg étkezési keményítő, 1 1/2 teáskanál sütőpor, 4 evőkanál 1,5 %-os tej, 3 dkg darált mandula, 1/2 narancs héja, 3 evőkanál narancslé, a forma kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa, a díszítéshez: gyümölcscukor, citromfű, narancs


Elkészítés:


A...
2010-06-26 14:40:29
Kókuszos háromszög
Hozzávalók:

12 dkg kristálycukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 7-8 dkg liszt, 2-3 dkg étkezési keményítő, 8 dkg kókuszreszelék, 1 doboz (850 ml) körszeletes ananászbefőtt, 10 dkg narancslekvár, 12 g (4 lap) színtelen zselatin, 20 dkg krémtúró, kb. 6 evőkanál kókuszlikőr (elhagyható), 2 evőkanál citromlé, 5 dkg porcukor, 2,5 dl tejszín, a díszítéshez: ananász, kók...
2010-06-26 14:39:30
A sóról
... azt, hogy a só egészségtelen? Az őstenger mind a 84 természetes elemet tartalmazta, ugyanez található meg az őstengerek mélyén feltárt sóbányákban is. Viszont ami az asztalunkra kerül, az étkezési só már csak nátrium-kloridot tartalmaz. Ezt a szervezetünk nem természetes anyagként azonosítja és védekezik ellene.

A konyhasó túlzott mértékű fogyasztásának következményei l...
2010-06-26 12:49:55
Immunrendszer erősítés
... egészségünkre, alakunkra, bőrünkre, hajunkra stb, nézve. Megvizsgáljuk milyen ok-okozati összefüggések vannak a sejtjeink működése és a kialakuló betegségek között.



Étkezési tanácsok

Fogyasszunk minél kevesebb savas és minél több lúgos ételt és italt!

- Savképző ételek: az összes húsféle, halak, állati zsír, vaj, margarin, finomított ol...
2010-06-26 10:39:52
A fokhagyma
... nagyon egyszerű: zúzzunk össze 33 dkg megpucolt fokhagymát, majd öntsünk rá 3 dl 96 százalékos alkoholt. Érleljük 10 napig egy jól záródó üvegben, majd szűrjük át! Ezután kezdjük ezzel az étkezéseket: kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben keverjük el a cseppeket, majd igyuk meg a fő étkezések előtt. 1 cseppel kezdjük, s a három fő étkezésnél (reggeli, ebéd, vacsora), növeljük eg...
2010-06-26 10:35:38
Szőlő
... utóérő gyümölcs, így vásárlásakor ajánlatos egy szemet megkóstolni a szőlőfürtről.
A legfinomabb nyersen, önmagában fogyasztva, de klasszikus párosítás a szőlő dióval és sajttal.
Étkezés közben, vagy utána azonban ne együk szőlőt. Magas cukortartalma miatt a teli gyomorban igen könnyen megerjed, s így belülről jutunk nem kívánatos alkoholhoz.
Édességekbe leginkább a...
2010-06-26 00:09:52
Benedekfű
... gyakran keverik citromfűvel. Ehhez mindkét növényből 2-2 teáskanálnyit forráznak le fél liter forró vízzel, és öt 5 perc múlva leszűrik. Naponta 2 csészényi ajánlott, fél órával az étkezések előtt. Gyomor- és bélfekélyeseknek ellenjavallt; allergiás reakciókat is kiválthat. Túladagolása émelygést, gyomorgörcsöt, hányást okozhat.
A XVI. században tévesen azt gondolták, h...
2010-06-25 21:58:10
Vörösboros csülök
Hozzávalók:
2 kisebb sertéscsülök, 200g kimagozott aszalt szilva, 2,5dl száraz vörösbor, 500g gyöngyhagyma, 10g friss rozmaring, 20g majoránna, 30g snidling, 30g étkezési keményítő, 1dl tejföl, 10g só, 10g törött bors.
Az aszalt szilvát egy éjszakán át áztassuk vörösborban. A csülkök bőrét kockában vagdossuk be, dörzsöljük be sóval és borssal. A szilvát leszűrjük, a vi...
2010-06-25 17:12:16
1 2 3 ................793 794 ........1156 1157 1158 1190 1191 .........1586 1587 1588 
Címkék: Koronás Aranybarna, tojások fehérjét, sóval kemény, cukor feloldódásáig, forma kikenéséhez, őstenger mind, őstengerek mélyén, asztalunkra kerül, konyhasó túlzott, sejtjeink működése, kialakuló betegségek, összes húsféle, szemet megkóstolni, legfinomabb nyersen, szőlő dióval, teli gyomorban, étkezések előtt, aszalt szilvát, csülkök bőrét, szilvát leszűrjük, bélfekélyeseknek, fogyasztásának, következményei, kókuszreszelék, immunrendszer, egészségünkre, megvizsgáljuk, összefüggések, egészségtelen, narancslekvár, teáskanálnyit, kristálycukor, gyomorgörcsöt, ananászbefőtt, gyümölcscukor, mandulakenyér, gyümölcslében, cukortartalma, feloldódásáig, sertéscsülök, gyöngyhagyma, ellenjavallt, szőlőfürtről, túladagolása, szervezetünk, vásárlásakor, zsemlemorzsa, édesítőszer, vörösborban, kikenéséhez, meggybefőtt, vízfürdőben, díszítéshez, körszeletes, kókuszlikőr, természetes, édességekbe, étkezéseket, legfinomabb, megkóstolni, citromfűvel, fogyasszunk, tartalmazta, sóbányákban, asztalunkra, reakciókat, kimagozott, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.