Belépés
Narancsos mandulakenyér
...
Hozzávalók:


12 dkg vaj, 10 dkg diabetikus édesítőszer, 3 tojás, 17 dkg liszt, 7 dkg étkezési keményítő, 1 1/2 teáskanál sütőpor, 4 evőkanál 1,5 %-os tej, 3 dkg darált mandula, 1/2 narancs héja, 3 evőkanál narancslé, a forma kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa, a díszítéshez: gyümölcscukor, citromfű, narancs


Elkészítés:


A...
2010-06-26 14:40:29
Kókuszos háromszög
Hozzávalók:

12 dkg kristálycukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 7-8 dkg liszt, 2-3 dkg étkezési keményítő, 8 dkg kókuszreszelék, 1 doboz (850 ml) körszeletes ananászbefőtt, 10 dkg narancslekvár, 12 g (4 lap) színtelen zselatin, 20 dkg krémtúró, kb. 6 evőkanál kókuszlikőr (elhagyható), 2 evőkanál citromlé, 5 dkg porcukor, 2,5 dl tejszín, a díszítéshez: ananász, kók...
2010-06-26 14:39:30
A sóról
... azt, hogy a só egészségtelen? Az őstenger mind a 84 természetes elemet tartalmazta, ugyanez található meg az őstengerek mélyén feltárt sóbányákban is. Viszont ami az asztalunkra kerül, az étkezési só már csak nátrium-kloridot tartalmaz. Ezt a szervezetünk nem természetes anyagként azonosítja és védekezik ellene.

A konyhasó túlzott mértékű fogyasztásának következményei l...
2010-06-26 12:49:55
Immunrendszer erősítés
... egészségünkre, alakunkra, bőrünkre, hajunkra stb, nézve. Megvizsgáljuk milyen ok-okozati összefüggések vannak a sejtjeink működése és a kialakuló betegségek között.



Étkezési tanácsok

Fogyasszunk minél kevesebb savas és minél több lúgos ételt és italt!

- Savképző ételek: az összes húsféle, halak, állati zsír, vaj, margarin, finomított ol...
2010-06-26 10:39:52
A fokhagyma
... nagyon egyszerű: zúzzunk össze 33 dkg megpucolt fokhagymát, majd öntsünk rá 3 dl 96 százalékos alkoholt. Érleljük 10 napig egy jól záródó üvegben, majd szűrjük át! Ezután kezdjük ezzel az étkezéseket: kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben keverjük el a cseppeket, majd igyuk meg a fő étkezések előtt. 1 cseppel kezdjük, s a három fő étkezésnél (reggeli, ebéd, vacsora), növeljük eg...
2010-06-26 10:35:38
Szőlő
... utóérő gyümölcs, így vásárlásakor ajánlatos egy szemet megkóstolni a szőlőfürtről.
A legfinomabb nyersen, önmagában fogyasztva, de klasszikus párosítás a szőlő dióval és sajttal.
Étkezés közben, vagy utána azonban ne együk szőlőt. Magas cukortartalma miatt a teli gyomorban igen könnyen megerjed, s így belülről jutunk nem kívánatos alkoholhoz.
Édességekbe leginkább a...
2010-06-26 00:09:52
Benedekfű
... gyakran keverik citromfűvel. Ehhez mindkét növényből 2-2 teáskanálnyit forráznak le fél liter forró vízzel, és öt 5 perc múlva leszűrik. Naponta 2 csészényi ajánlott, fél órával az étkezések előtt. Gyomor- és bélfekélyeseknek ellenjavallt; allergiás reakciókat is kiválthat. Túladagolása émelygést, gyomorgörcsöt, hányást okozhat.
A XVI. században tévesen azt gondolták, h...
2010-06-25 21:58:10
Vörösboros csülök
Hozzávalók:
2 kisebb sertéscsülök, 200g kimagozott aszalt szilva, 2,5dl száraz vörösbor, 500g gyöngyhagyma, 10g friss rozmaring, 20g majoránna, 30g snidling, 30g étkezési keményítő, 1dl tejföl, 10g só, 10g törött bors.
Az aszalt szilvát egy éjszakán át áztassuk vörösborban. A csülkök bőrét kockában vagdossuk be, dörzsöljük be sóval és borssal. A szilvát leszűrjük, a vi...
2010-06-25 17:12:16
24 óra hírei
...

Péntek 07:43Meleg otthoni fogadtatásban bíznak a KNDK-játékosok

Péntek 07:42Nem örül a németeknek az angol válogatott

Péntek 07:30A megfelelő technikájú étkezés hatással van az egészségre

Péntek 07:16Szende olasz, söröző szőke, mosolygó viking - ki volt a nap szépe?

Péntek 07:16Soha fel nem vett pénzeket törleszthetnek a ...
2010-06-25 14:06:55
Sült csülök aszalt szilvával
Hozzávalók:
80dkg sertéscsülök, 20dkg kimagozott aszalt szilva, 1,5dl vörösbor, 2 evőkanál olaj, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 0,5dl sör, 3dkg füstölt szalonna, 1 kiskanál étkezési keményítő, só.
A szilvát tálba tesszük, felengedjük a borral, majd ázni hagyjuk. A csülköt kicsontozzuk, kissé megsózzuk, majd bőrével lefelé tepsibe fektetjük. Meglocsoljuk olajja...
2010-06-25 14:00:20
1 2 3 ................794 795 ........1157 1158 1159 1191 1192 .........1587 1588 1589 
Címkék: forma kikenéséhez, őstenger mind, őstengerek mélyén, asztalunkra kerül, konyhasó túlzott, sejtjeink működése, kialakuló betegségek, összes húsféle, szemet megkóstolni, legfinomabb nyersen, szőlő dióval, teli gyomorban, étkezések előtt, aszalt szilvát, csülkök bőrét, szilvát leszűrjük, angol válogatott, szilvát tálba, csülköt kicsontozzuk, bélfekélyeseknek, fogyasztásának, következményei, kókuszreszelék, törleszthetnek, narancslekvár, gyümölcscukor, kristálycukor, gyomorgörcsöt, ananászbefőtt, fogadtatásban, teáskanálnyit, cukortartalma, gyümölcslében, összefüggések, megvizsgáljuk, immunrendszer, egészségünkre, mandulakenyér, egészségtelen, szervezetünk, sertéscsülök, túladagolása, kicsontozzuk, gyöngyhagyma, meglocsoljuk, zsemlemorzsa, ellenjavallt, vásárlásakor, szőlőfürtről, kikenéséhez, felengedjük, díszítéshez, legfinomabb, természetes, kókuszlikőr, megkóstolni, étkezéseket, körszeletes, vörösborban, sóbányákban, tartalmazta, édesítőszer, citromfűvel, vöröshagyma, édességekbe, asztalunkra, fogyasszunk, reakciókat,
© 2013 TVN.HU Kft.