Regisztráció  Belépés
Nagypénteki szertartások és ba
... határjárás, határkerülés is. Ilyenkor a férfiak a templom előtt gyülekeznek, csoportosan mennek a határba, ahol zajkeltéssel, kerepléssel űzték el az ártó erőket a földekről.

Számos étkezési szokás is kötődött nagypéntekhez. A férfiak, tartván a szigorú böjtöt, reggelire csak kenyeret ettek, és hogy majd nyáron a kígyó a hasukba ne másszék, pálinkát ittak rá. A Szeged ...
2010-04-02 19:01:54
Ezek voltunk Mi !
... a szüleink nem nagyon szóltak bele ebbe sem.

Kisfiam, bemegyek az iskolába, az nem lehet, hogy téged mindenki Rambónak csúfol. Hagyd csak anya, ez az én háborúm !

Étkezési szokásaink ! Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy McDonalds-on edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna ...
2010-04-02 18:04:48
Bőrelváltozások a száj körül
... kialakuló jele lehet az ajkak és a szájnyálkahártyák hirtelen beduzzadása, ödémája. Olykor a vírus keltette lázas állapot kísérő tünete a felső ajkon kialakuló sömör vagy herpesz, melyet az étkezés során egy kellemetlen íz vagy látvány is előidézhet. Fényérzékeny személyek ajkain a vízparton vagy magaslatokon lévő fényviszonyok hatására súlyos hólyagos elváltozások jelenhetnek meg...
2010-04-02 14:51:10
Munkácsy Mihály-Triológia.)
... állomása (stáció) az 1600 körüli évekre nyúlik vissza, átvéve a jeruzsálemi szokást, amely a ferencesektől származik. Nagypénteken a hívők tartózkodnak a húsételektől, legfeljebb háromszori étkezés során egyszer szabad jóllakniuk. Nagypéntek a nép körében általános tisztálkodási nap is: meszelnek, takarítanak, nagymosást tartanak, sok helyen e napon nem gyújtanak tüzet.
...
2010-04-02 10:47:38
Érdekes evőeszközök.
... villa.


4. Ez a Japán villa könnyűvé teszi, a spagetti vagy más hosszú tészta kedvelőinek az étkezést.


5. Ha túl forró az étel egy gomb nyomás...
2010-04-01 22:13:30
A sör létezése a nőknek köszön
... nők által készített sör fűtötte.

Angliában az asszonyok hagyományosan otthon készítették a sört, aminek árusítása jelentős bevételt jelentett a családok számára. Hamarosan az étkezések állandó része lett az ital, amelyet még a királyi család is fogyasztott.

A nők sörkészítési egyeduralmának az ipari forradalom vetett véget, mert az új sörfőzési módszerek már ...
2010-04-01 22:11:04
C-vitamin bomba a narancs.
... rendszeresen fogyasztani nyersen vagy gyümölcssalátába keverve, de készíthetünk mi magunk is narancslevet. A frissen facsart narancslevet hígítsuk fel ásványvízzel, és igyuk meg éhgyomorra vagy étkezés előtt. A narancs mellé iktassuk be étkezésein közé az almát, a citromot, vagy a mandarint is, így egész télen pótoljuk a vitaminokat és ásványi anyagokat szervezetünk számára.
...
2010-04-01 15:19:19
Mi tehát az igazság?
... valóban különbözik a növé­nyekétől, mégis több olyan zöldségfélét ismerünk, melyek mind a nyolcféle esszenciális aminosavat tartalmazzák. Abban az esetben, ha komplettálunk, azaz ha egy étkezésen belül társítjuk bizonyos módon a növényi alapanyagokat, tökéletes összetételű fehérjéket állíthatunk elő.

A fehérje komplettálás jelenleg ismert útjai: egy étkezésen belül fogy...
2010-04-01 14:57:04
C-vitamin bomba a narancs.
... rendszeresen fogyasztani nyersen vagy gyümölcssalátába keverve, de készíthetünk mi magunk is narancslevet. A frissen facsart narancslevet hígítsuk fel ásványvízzel, és igyuk meg éhgyomorra vagy étkezés előtt. A narancs mellé iktassuk be étkezésein közé az almát, a citromot, vagy a mandarint is, így egész télen pótoljuk a vitaminokat és ásványi anyagokat szervezetünk számára.
...
2010-04-01 10:13:15
Juhász Gyula:Az utolsó vacsora
... tulajdonítottak.
Húsvét első napjának estéjén Jézus tanítványai körében fogyasztotta el az utolsó vacsorát. Ezt az ünnepet az Úr a zsidó nép Egyiptomból való szabadulásának emlékére rendelte el.
Étkezés közben "vette Jézus a kenyeret, hálát adott, megtörte, tanítványainak adta és így szólt:
- Vegyétek és egyétek, ez az én testem. Majd vette a poharat, hálát adott, t...
2010-04-01 08:05:53
1 2 3 ................778 779 ........1165 1166 1167 1168 ........1555 1556 1557 
Címkék: Munkácsy Mihály-Triológia, Juhász Gyula, Schobert Norbi, száj körül, nőknek köszön, utolsó vacsora, templom előtt, ártó erőket, szigorú böjtöt, halálos dózis, szájnyálkahártyák hirtelen, vírus keltette, felső ajkon, étkezés során, vízparton vagy, 1600 körüli, jeruzsálemi szokást, ferencesektől származik, hívők tartózkodnak, spagetti vagy, gomb nyomás, asszonyok hagyományosan, családok számára, étkezések állandó, királyi család, ipari forradalom, frissen facsart, narancs mellé, nyolcféle esszenciális, étkezésen belül, növényi alapanyagokat, fehérje komplettálás, utolsó vacsorát, gyümölcssalátába, tulajdonítottak, bőrelváltozások, szabadulásának, egyeduralmának, tanítványainak, hagyományosan, fényviszonyok, ferencesektől, tisztálkodási, alapanyagokat, komplettálunk, nagypéntekhez, narancslevet, ásványvízzel, szervezetünk, húsételektől, szertartások, nagypénteken, zajkeltéssel, többszörösét, tartalmazták, határkerülés, fényérzékeny, tartózkodnak, fogyasztotta, tartalmazzák, rendszeresen, elváltozások, komplettálás,
© 2013 TVN.HU Kft.