Regisztráció  Belépés
Hasmenésre jó a sóska
... a növényből főzetet is lehet készíteni és azt kortyolgatni. A virágos hajtásokból készített főzet eredményesen veszi fel a harcot a bakteriális eredetű hasmenéssel.

A sóskát étkezési célra is felhasználhatjuk. Készíthetünk belőle, levest, főzeléket és különféle salátákat. Oxaláttartalma miatt azonban nagy mennyiségben nem javasolt a fogyasztása, mivel vesekövet okoz. Vi...
2018-06-17 17:18:03
Akácvirág-limonádé, a hűsítő és egészséges ital
... fogyasztásra, mert a boltban kapható citrusfélék héját gomba- és baktériumölő szerekkel kezelik, amely eljárás következményeként a gyümölcs héja alkalmatlanná válik az emberi fogyasztásra. Ezért étkezési célra vagy a boltban kapható szárított reszelt tasakos citromhéjat használjuk, vagy megbízható forrásból származó biocitromot.

Melyik akác virága alkalmas szörpnek? Van...
2018-05-08 16:50:31
Orbáncfű: kisimít ideget és ráncot
... orbáncfűkivonat alkoholfüggő állatoknál csökkentette az alkoholéhséget. Eredményeiket más kutatócsoportok is megerősítették. Emellett az orbáncfű hatóanyaga megtalálható az alkohol, egészségtelen étkezési szokások stb. által megterhelt máj és májgyulladás kezelésére összeállított többkomponensű készítményekben.

Klimax, változókori tünetek
Leginkább a változókor id...
2018-04-14 19:34:33
Orbáncfű: kisimít ideget és ráncot
... orbáncfűkivonat alkoholfüggő állatoknál csökkentette az alkoholéhséget. Eredményeiket más kutatócsoportok is megerősítették. Emellett az orbáncfű hatóanyaga megtalálható az alkohol, egészségtelen étkezési szokások stb. által megterhelt máj és májgyulladás kezelésére összeállított többkomponensű készítményekben.


Klimax, változókori tünetek

Leginkább a vá...
2018-04-03 14:10:39
Kampányt indít az agrárkamara a marhahús-fogyasztás növeléséért
... levágott szarvasmarhák 64 százaléka tehén, 23 százaléka bika volt. Mindez rávilágít arra, hogy idehaza jellemzően a tejtermelésüket befejező teheneket vágják le, és nem a kimondottan az étkezési célra tenyésztett húsmarhákat - fűzte hozzá.
A statisztikai adatok alapján a tavalyi év első 11 hónapjában Magyarország 40 ezer tonna élő marhát exportált, az import pedig valamivel m...
2018-03-07 12:33:00
Fülöp Attila: a civil szféra a társadalmi jóakarat megtestesítője Magyarországon
... kiemelt családtámogatási formák egyike a gyermekétkeztetés, amely 74 milliárd forintból a teljes gyermeklétszám csaknem egyharmadának: 620 ezer fiatalnak biztosít ingyenes vagy kedvezményes étkezési lehetőséget.
Bodó Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője a püspökladányi Napfényes Támogató Szociális Egyesület munkáját méltatva hangsúlyozta: a szervezet élő példáj...
2017-04-13 14:02:52
Március- Kikelet hava- Tavaszelő hava- Böjtmás hava
... Elterjedt szokás volt a nagycsütörtöki rituális mosakodás a faluhoz közeli folyóban. Egy-egy faluban az állatokat is megmosták. Bajelhárító szerepet tulajdonítottak ennek a rituálénak. Sajátos étkezési szokás szerint hagyományosan spenótot ettek ezen a napon, ezért zöldcsütörtöknek is nevezték.


Nagypéntek

Nagypéntek, Jézus kínszenvedésének és keresztha...
2017-03-01 15:05:39
Hogyan termesztek saját gyömbért otthon?
... a rizómák felülete bütykös, dudoros. Látni fogunk továbbá a rizómából oldalt és lefelé növő gyökérszálakat. A rizóma a gyömbér ehető része. A gyökereket távolítsuk el, amikor a rizómát étkezési célra megtisztítjuk.

Hogy egy kis darab finom gyömbérhez jussunk, egyszerűen emeljük le róla a földet és vágjuk le az egyik ujjszerű nyúlványát. Ily módon bármikor kedvünkre "szü...
2017-02-23 10:24:11
Ayam Cemani fekete tyúkfaj.
... így keltetőben látnak napvilágot a 60-100.000. Forintot érő naposcsibék. Az indonéz Ayam Cemani-t dísz és hobbi célra, valamint a húsának különleges ízvilága és magas vastartalma miatt étkezési célra tenyésztik, ezért tojását is kizárólag tenyésztojásnak termelik.

[kep...
2017-02-05 20:05:42
Vagyonnyilatkozatok - Nyilatkoztak az állami tisztségviselők is
... dokumentum szerint megtartotta 150 négyzetméteres balatonakarattyai családi házát. Jövedelme mellett feltüntetet még egy személyi használatra kapott gépjárművet, telefont, cafeteriát, étkezési jegyet és külföldi napidíjának egy napra jutó értékét.
Tavaly még 2,4 millió forintnyi készpénzt, 9 millió forintos pénzintézeti számlakövetelést és 52 millió forint más jellegű kintlév...
2017-02-01 08:31:05
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 28 
Címkék: Fülöp Attila, Március- Kikelet, Ayam Cemani, Bodó Sándor, Napfényes Támogató Szociális Egyesület, Ayam Cemani-t, civil szféra, társadalmi jóakarat, állami tisztségviselők, növényből főzetet, virágos hajtásokból, bakteriális eredetű, sóskát étkezési, boltban kapható, gyümölcs héja, emberi fogyasztásra, orbáncfű hatóanyaga, tejtermelésüket befejező, étkezési célra, statisztikai adatok, import pedig, teljes gyermeklétszám, térség fideszes, püspökladányi Napfényes, nagycsütörtöki rituális, faluhoz közeli, rizómák felülete, rizómából oldalt, gyömbér ehető, gyökereket távolítsuk, rizómát étkezési, egyik ujjszerű, indonéz Ayam, húsának különleges, személyi használatra, napra jutó, kínszenvedésének, családtámogatási, számlakövetelést, zöldcsütörtöknek, felhasználhatjuk, készítményekben, kutatócsoportok, tisztségviselők, orbáncfűkivonat, tejtermelésüket, tenyésztojásnak, tulajdonítottak, gyökérszálakat, alkoholéhséget, gyermeklétszám, megtestesítője, többkomponensű, megerősítették, négyzetméteres, oxaláttartalma,
© 2013 TVN.HU Kft.