Regisztráció  Belépés
Illegális bevándorlás - Elutasították a Helsinki bizottság keresetét Kocsis Máté Facebook-posztja ügyében
...
A törvényszék az MTI-vel azt közölte: a Magyar Helsinki Bizottság keresetében annak megállapítását kérte, hogy az önkormányzat és a polgármester zaklatást követett el a Magyarországra érkező migránsokkal szemben. A civil szervezet szerint a Facebook-bejegyzéssel megsértették a migránsok emberi méltósághoz fűződő jogát.
Kocsis Máté 2015. augusztus 5-én azt írta a közösség...
2017-11-14 14:52:41
Ahmed H. pere - Kúria: törvénysértő volt az ítélőtábla hatályon kívül helyező végzése
... bűnösnek mondta ki terrorcselekmény és határzár tiltott átlépése bűntettében, ezért 10 év fegyházra ítélte, és végleg kiutasította Magyarországról. Fellebbezés után a döntést a Szegedi Ítélőtábla arra hivatkozva nem bírálta felül, hogy szerinte a törvényszék nem értékelt olyan bizonyítékokat, amelyek a tényállásra, a bűncselekmény jogi minősítésére, valamint a büntetés kiszabására...
2017-11-14 13:53:18
Szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás - Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetést kaptak a szülők
... meg, hogy a vádlottak súlyosan megszegték szülői kötelezettségüket, a gyerekeket valóban súlyosan bántalmazták, az elhanyagolásuk pedig veszélyeztette a fejlődésüket.
A Fővárosi Ítélőtábla tavaly márciusban hatályon kívül helyezte az ítéletet eljárási szabálysértésekre hivatkozva, a táblabíróság szerint objektív adatok szóltak a vádlottak felmentése ellen. Az új eljárás lefo...
2017-11-08 18:52:10
Ahmed H. pere - Rendőr tanúk vallomását ismertették a megismételt elsőfokú eljárásban
... bűntettével vádolja az ügyészség.
A Cipruson élő Ahmed H.-t a Szegedi Törvényszék tavaly novemberben bűnösnek találta, és tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta, de ezt a döntést a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte, és az elsőfokú eljárás megismétlésére kötelezte a bíróságot.
A vádirat szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetését követően, 2015. s...
2017-11-02 16:23:18
Illegális bevándorlás - Újrakezdődött a röszkei terrorcselekmény ügyének tárgyalása Szegeden
... 2016. november 30-án bűnösnek mondta ki, és ezért tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta, valamint végleges hatállyal kiutasította Magyarországról. Az elsőfokú döntést azonban a Szegedi Ítélőtábla megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte. A táblabíróság a törvényszéknek előírta, hogy vizsgáljon meg minden beszerzett - köztük a vádlott számára kedvező - bizonyítékot, valamint te...
2017-10-30 10:02:20
Tízmilliós kártérítést ítéltek meg a vokányi gyilkos volt élettársának
... tartott igényt kártérítésre, mert az ügyészség a gyilkossági ügyben vele szemben társtettesként, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt vádat emelt, és bár a Pécsi Ítélőtábla 2013-ban jogerősen felmentette, összesen több mint két és negyed évet előzetes letartóztatásban kellett töltenie.
A gyilkosság 2000. február 6-án történt. Az asszony akkori élettárs...
2017-10-27 15:52:43
Sakkozó bántalmazása - Elkezdődött a megismételt elsőfokú eljárás
... rohanó arab férfi elé kanyarodott. A törvényszék kimondta, a taxis egyértelműen anélkül avatkozott be a rendőri intézkedésbe, hogy arra felkérték volna.
A törvényszék döntését az ítélőtábla azonban hatályon kívül helyezte, ezért kezdődött újra az elsőfokú eljárás - jogszabályváltozás miatt - immár a bíróság katonai tanácsa előtt.
A bíróság előtt a vádlottak nem tettek va...
2017-10-16 12:43:04
Bunge Zrt. - Újraindult befolyással üzérkedés miatt az Amerikából kitiltott férfi elleni per
... próbaidőre felfüggesztette. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig felmentésért, illetve új elsőfokú eljárás lefolytatásáért fellebbezett. A Fővárosi Ítélőtábla 2017 áprilisában hatályon kívül helyezte az ítéletét és az elsőfokú bíróságot új eljárásra utasította.
A táblabíróság határozatának megfelelően az eljárást a tárgyalási szaktól kel...
2017-09-28 07:08:36
Kémper - Jogerősen felmentették a volt titkosszolgálati vezetőket
... eljárásban az ügyészség Szilvásy György cselekményének minősítését az enyhébb megítélésű bűnpártolásra változtatta, és csupán Galambos Lajosra kért letöltendő szabadságvesztést. A Fővárosi Ítélőtábla azonban hétfőn az elsőfokú felmentő rendelkezést helybenhagyta és jogerőre emelte.
A kémper államtitok miatt mindvégig zárt ajtók mögött zajlott, csupán az bírósági határozatok r...
2017-09-25 13:12:01
Hagyó-per - Felmentését kérte a volt főpolgármester-helyettes az utolsó szó jogán
... felmentett.
A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a vádlottak egy része esetében a büntetések súlyosítását, mások esetében az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését indítványozta.
Az ítélőtábla előtt ártatlanságát hangoztatta a többi jelenlévő vádlott is, akik közül többen részletesen elmondták, milyen károkat okozott nekik a hét-nyolc éve tartó büntetőeljárás.
Lel...
2017-09-21 16:14:02
1 2 3 .....20 21 ...31 32 ..40 41 42 
Címkék: Kocsis Máté Facebook-posztja, Ahmed, Bunge Zrt, Magyar Helsinki Bizottság, Kocsis Máté, Szegedi Ítélőtábla, Fővárosi Ítélőtábla, Szegedi Törvényszék, Pécsi Ítélőtábla, Szilvásy György, Galambos Lajosra, Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, ítélőtábla hatályon, megismételt elsőfokú, röszkei terrorcselekmény, vokányi gyilkos, volt titkosszolgálati, polgármester zaklatást, civil szervezet, migránsok emberi, bűncselekmény jogi, büntetés kiszabására, vádlottak súlyosan, gyerekeket valóban, elhanyagolásuk pedig, ítéletet eljárási, táblabíróság szerint, vádlottak felmentése, elsőfokú eljárás, vádirat szerint, tömeges bevándorlás, elsőfokú döntést, törvényszéknek előírta, vádlott számára, gyilkossági ügyben, gyilkosság 2000, asszony akkori, törvényszék kimondta, taxis egyértelműen, rendőri intézkedésbe, törvényszék döntését, ítélőtábla azonban, bíróság katonai, bíróság előtt, elsőfokú ítélet, ügyész súlyosításért, elsőfokú bíróságot, táblabíróság határozatának, tárgyalási szaktól, ügyészség Szilvásy,
© 2013 TVN.HU Kft.