Regisztráció  Belépés
Budaházy és Gaudi a másodfok után
Videó: Budaházy és Gaudi a másodfok után


Budaházyék végre fellélegezhetnek! Mint ismeretes, a Fővárosi Ítélőtábla a mai napon (2018.04.19.) hatályon kívül helyezte a Hunnia-per közfelháborodást kiváltó elsőfokú ítéletét. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője elismerő szavakkal illet...
2018-04-19 20:26:13
A Fővárosi Ítélőtáblán csökken a munkateher és gyorsulnak az eljárások
... 25 százaléka fél és egy év között fejeződött be. A csaknem 6000 nem peres ügy 97 százaléka fél éven belül befejeződött és alig tucatnyi tartott csak egy évnél tovább.
A Fővárosi Ítélőtábla döntéseinek megalapozottságáról szólva az elnök elmondta: a tábla 260 fellebbezett ügyének csak 3 százalékát helyezte hatályon kívül a Kúria és 7 százalékát változtatta meg. A felülvizsgála...
2018-03-20 14:15:36
Ahmed H. pere - Fegyházbüntetés kiszabását kérte az ügyész
... bűntettével vádolja az ügyészség.
A Cipruson élő férfit a Szegedi Törvényszék 2016 novemberében bűnösnek találta, és tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta, de ezt a döntést a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte, és az elsőfokú eljárás megismétlésére kötelezte a bíróságot.
A vádirat szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetése után, 2015. szeptember ...
2018-03-14 11:52:32
Tábornokok vesztegetési pere - Véget ért a vádbeszéd a Debreceni Törvényszéken
... bűncselekmények vádja alól (a két további vádlott ügyét elkülönítve tárgyalják). Az ítélet ellen az ügyész bűnösség és büntetés megállapítása érdekében fellebbezett.
A Fővárosi Ítélőtábla 2014 februárjában az elsőfokú felmentő ítéletet hatályon kívül helyezte, új eljárást rendelt el, amelynek lefolytatására a Debreceni Törvényszéket jelölte ki.
Nagy László hadbíró ezred...
2018-03-13 18:49:18
Tizenöt év fegyházat kapott egy 2010-es gyilkosság vádlottja Fejérben
... forintot levett.
Varga Noémi, a törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: korábban első fokon már elítélték a vádlottat, akkor 9 évet kapott, de másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az ítéletet és új eljárásra kötelezte a törvényszéket. Azért kapott 15 évet, mert ezúttal már mindkét minősítés - előre kiterveltség, nyereségvágy - fennállt.
A...
2018-03-07 10:42:04
Újrakezdődött a felesége feldarabolásával vádolt hentes pere Tatabányán
... hiányában felmentette az emberölés vádja alól. N. János 29 hónapi előzetes letartóztatás után szabadlábra került. A 13 millió forintos bűnügyi költség az állam terhe maradt.
A Győri Ítélőtábla a felmentő ítéletet megalapozatlanság és az indoklás hiánya miatt hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolytatására kötelezte a Tatabányai Törvényszéket. A határozat szerint az első...
2018-03-05 11:11:24
Kilenc évre ítélték a volt barátnőjét lúggal leöntő orvost
... ismerte fel, nem tudta beazonosítani a támadóját.
Az elsőfokú bíróság maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés és kifosztás miatt négy évre ítélte a vádlottat. Másodfokon az ítélőtábla életveszélyes testi sértés és más bűncselekmények miatt - nem jogerősen - kilenc évet szabott ki az orvosra. A múlt év nyarán azonban a Kúria a bizonyítás hiányosságaira hivatkozva a táblát...
2018-02-22 14:22:58
Budaházyék szerint az elsőfokú ítélet egy hamis okirat
... Szikinger István, Budaházy György ügyvédje. Feljelentésük nyomán az ügyészség nyomozást folytat - legalábbis erre utal, hogy azt nem utasították el. Szikinger azt szerette volna, ha az ítélőtábla felfüggesztené az eljárást addig, amíg a törvényszéki határozat hamis mivoltának kérdésében döntés nem születik.

Lassó Gábor tanácsvezető bíró félórás tanácskozás után ki...
2018-02-13 22:24:37
A lúgos támadás ügyében február 22-én hirdethet másodfokú ítéletet a bíróság
... ítélethirdetésig helyezzék szabadlábra a férfit.
Az ügyben tavaly november végén kezdődött a megismételt másodfokú eljárás, miután a Kúria június 13-án hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla korábbi, másodfokú határozatát. Ebben a táblabíróság kilenc évre súlyosbította a férfi első fokon kiszabott, négyéves büntetését, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés helye...
2018-01-31 15:02:41
Iszapömlés - Az elsőrendű vádlott ma sem cselekedne másként, mint hét és fél éve
... hulladékgazdálkodás rendjének megsértése vádja alól. A törvényszék szerint a katasztrófa oka "altalaj eredetű stabilitásvesztés" volt, ami miatt a töltés tönkrement.
A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla azonban tavaly február 6-án hatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszék határozatát és új eljárás lefolytatását rendelte el.

A Mal Zrt. Ajka melletti tározójáb...
2018-01-23 17:44:00
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...42 43 44 
Címkék: Fővárosi Ítélőtáblán, Ahmed, Debreceni Törvényszéken, Fővárosi Ítélőtábla, Gaudi-Nagy Tamás, Nemzeti Jogvédő Szolgálat, Szegedi Törvényszék, Szegedi Ítélőtábla, Debreceni Törvényszéket, Nagy László, Varga Noémi, Győri Ítélőtábla, Tatabányai Törvényszéket, Szikinger István, Budaházy György, Lassó Gábor, Veszprémi Törvényszék, másodfok után, 2010-es gyilkosság, felesége feldarabolásával, volt barátnőjét, elsőfokú ítélet, hamis okirat, lúgos támadás, elsőrendű vádlott, csaknem 6000, évnél tovább, elnök elmondta, elsőfokú eljárás, vádirat szerint, tömeges bevándorlás, ítélet ellen, ügyész bűnösség, elsőfokú felmentő, törvényszék szóvivője, emberölés vádja, állam terhe, felmentő ítéletet, indoklás hiánya, határozat szerint, elsőfokú bíróság, ítélőtábla életveszélyes, bizonyítás hiányosságaira, ügyészség nyomozást, ítélőtábla felfüggesztené, eljárást addig, törvényszéki határozat, ügyben tavaly, megismételt másodfokú, táblabíróság kilenc, férfi első, törvényszék szerint, töltés tönkrement, másodfokon eljáró,
© 2013 TVN.HU Kft.