Regisztráció  Belépés
Sütemények gyümölccsel - BOGYÓSOK
...

PUHA BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK:

SZAMÓCA
A szamóca magában vagy más savanykás gyümölccsel párosítva kitűnő a süteményen. Ízesítőként használhatunk vaníliát, citrusféléket, de ízesíthetjük mandulával is.
MÁLNA
A málnának nagyon jó, édes sütemény töltelék. A málna erős aromájú ezért ne keverjük más aromás gyümölccsel, mert elnyomja a jellegzetes ízét. ...
2018-07-10 18:09:45
Nem csak süteménybe vagy szörpnek jó - így használd fel a...
... cukorral készített szirupban megfuttatott málnát tejtermékekkel vagy gabona alapú ,,tejekkel" gazdagíthatjuk, zöld fűszerekkel (menta, bazsalikom, citromfű, citromos kakukkfű) ízesíthetjük, majd visszahűtve kínálhatjuk.



Ha azonban túl meleg van a főzéshez vagy nincs türelmünk kivá...
2018-06-23 23:59:33
Nagyanyáink bölcsessége 1.
... ekkor nem érződik annyira az intenzív íz.
TIPP Hagymatea Két-három fej vöröshagymát mossunk meg jó alaposan héjastul, és vágjuk össze.. Főzzük néhány percig egy liter vízben. Ízesíthetjük szárított kamillával, hársfával is. Pirítsunk meg három evőkanálnyi barna cukrot, és hígítsuk fel a hagymafőzettel. Mézzel édesítve igyuk, aprókat kortyolgatva.

Forralt bor
...
2018-06-07 13:32:11
Töltött csirkemell
... töltjük be a csirkemellbe: így biztos nem fog kifolyni a sajtsütés közben!)

A mártáshoz finomra vágott hagymát, színesborsot, pecsenyelé alapot és tejszínt adunk. Vörösborral ízesíthetjük, amikor a mártás felforr, hogy ne ugorjon össze.

A forrás után visszatesszük a húst, és a mártással pár percig együtt pároljuk, hogy ízeink összeérjenek.

Köretkén...
2018-05-30 17:49:08
Fagyasszuk vagy tegyük el lekvárnak? Mindent a cseresznyéről
... befőzőcukrot, valamint 1 db citrom átszűrt levét. Az egészet főzzük fel, kevergetve forraljuk kb. 15 percig, majd töltsük befőttesüvegekbe. Ízlés szerint bodzavirággal vagy vaníliaaromával is ízesíthetjük.

+1 Tipp

A piacon csak érett cseresznyét vásároljunk, ugyanis nem ,,utánérő", vagyis ha leszedéskor zöld és éretlen, akkor az is marad.
Érde...
2018-05-29 23:50:58
Így főzd istenire a húsvéti sonkát!
... fölösleges só, és a kiszáradt rostok szépen megszívják magukat, könnyebb lesz megfőzni.
áztatás előtt a bőrt, és az alatta levő zsírréteget vagdaljuk be
a levet, amiben áztatjuk, ízesíthetjük fokhagymával, fehérborral
ne főzzük kuktába, hiszen itt a zsírréteg hamar kiolvad, és rágóssá válik a hús. Inkább szánjunk rá több időt: annyi óráig kell főzni, ahány kilós a s...
2018-05-10 06:44:18
Egyszerű tökfasírt
... majd forró olajban aranysárgára sütjük.



Megjegyzés

Kapor...
2018-05-05 23:54:44
Az édesburgonya
...

Édesburgonyás smoothie
Főzzük meg az édesburgonyát, daraboljuk fel, majd 1:2 arányban adagoljuk banánnal a kellemes ízért, joghurttal a plusz fehérjéért. Az ezekből kikevert smoothie-t ízesíthetjük némi gyömbérrel vagy fahéjjal is.

Dióvajjal és gyümölccsel
A megfőtt édesburgonyát melegítsük fel sütőben vagy mikróban, és ízesítsük dió- illetve mogyo...
2018-04-21 11:55:41
Vaníliás szelet
... sütőport és a kakaót.

Előmelegített sütőben megsütjük. A cukorral a tejjel és a liszttel vastag pépet főzünk, ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal, majd vaníliaaromával ízesíthetjük. A tésztára kenjük, megszórjuk kakaóval, tetszés szerint díszítjük.

https://egyszerugyorsreceptek.com/va nilias-szelet-amivel-barkit-lenyugoz hetsz-mar-a-latvanya-is-fense...
2018-04-18 09:06:44
Ezt is jó tudni !
... tejtermékkel, tojássárgájával gazdagítjuk.
A püré- és a krémlevesek esetében szabadon szárnyalhat a fantáziánk, készíthetjük egy vagy többféle zöldségből, gyümölcsből, számtalan módon ízesíthetjük, garázdálkodhatunk kedvünkre a fűszerpolcon, játszhatunk a leves sűrűségével, a zöldséget különféle alaplevekben is elkészíthetjük, így is más-más ízt kapunk. Bármilyen zöldségekbő...
2018-04-17 21:15:27
1 2 3 ...................62 63 ..........93 94 .........123 124 125 
Címkék: PUHA BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK, TIPP Hagymatea Két-három, húsvéti sonkát, szamóca magában, málnának nagyon, málna erős, jellegzetes ízét, főzéshez vagy, liter vízben, sajtsütés közben, mártáshoz finomra, mártás felforr, forrás után, egészet főzzük, piacon csak, kiszáradt rostok, alatta levő, zsírréteg hamar, kellemes ízért, plusz fehérjéért, ezekből kikevert, megfőtt édesburgonyát, liszttel vastag, tésztára kenjük, krémlevesek esetében, vagy többféle, leves sűrűségével, zöldséget különféle, befőttesüvegekbe, vaníliaaromával, tojássárgájával, gazdagíthatjuk, hagymafőzettel, elkészíthetjük, tejtermékekkel, cseresznyéről, visszatesszük, használhatunk, édesburgonyát, bodzavirággal, előmelegített, édesburgonyás, citrusféléket, lenyugozhetsz, ízesíthetjük, kortyolgatva, tejtermékkel, összeérjenek, megfuttatott, alaplevekben, vöröshagymát, édesburgonya, fokhagymával, aranysárgára, készíthetjük, fűszerpolcon, befőzőcukrot, csirkemellbe, színesborsot, bölcsessége, nagyanyáink, gyümölccsel, fűszerekkel, vásároljunk, mindmegette,
© 2013 TVN.HU Kft.