Regisztráció  Belépés
Tejszínes csokoládékocka – sütés nélkül!
... tejcsokoládé

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót és a mogyorót is. A vajat, a cukrot, a kakaóport és az aromát is hozzáadjuk és a kezünkkel jól összedolgozzuk. A tejet meglangyosítjuk és lassan hozzáöntjük, csak annyit adjunk hozzá, hogy a massza jól formázható legyen. A keksz minőségétől függ, mennyi tejet fog felszívni....
2018-09-20 09:49:00
Almás libamájtorony tokaji szőlővel, mandulás burgonyafánkk
... felkarikázzuk és megfőzzük. Ezután összetörjük, majd pedig 3 evőkanálnyi liszttel, tejföllel, élesztővel (amit kevés tejben felfuttatunk), felaprított petrezselyemmel és pirított mandulával összedolgozzuk. Meleg helyre tesszük, ha megkelt, gombócokat készítünk belőle (egy evőkanálnyit veszünk belőle egy gombóchoz) és forró zsiradékban kisütjük.
A fánkok tetejét pirított mandu...
2018-09-09 16:38:07
Füstölt húsos quiche karfiollal
... tejföl
1 dl tejszín
3 db tojás
frissen őrölt bors
10 dkg sajt
szárazbab a vaksütéshez

Elkészítés

A lisztet összedolgozzuk 1 csipet sóval, a vajjal és a tojással. Folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, és forrásban lévő, sós vízben roppanósr...
2018-09-01 23:51:59
GUMICUKOR - recept
... evőkanál zselatin por (langyos folyadékban oldódó)
2 evőkanál friss citromlé
3 evőkanál méz

Elkészítése:
A gyümölcslé feléhez keverjük a zselatint, jól összedolgozzuk, hogy ne legyen csomós. A másik felét felmelegítjük és lassan hozzádolgozzuk a zselatinos gyümölcslevet. Mikor már jó meleg, hozzákeverjük a citromlevet és a mézet is, főzni nem szabad, csak...
2018-08-31 13:42:03
Morzsás süti áfonyával
... helyre tesszük, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
Ezután hozzáadjuk a többi tejet és cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a megolvasztott vajat, alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
Átgyúrjuk, majd 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Egy tepsit kivajazunk, és a tésztát belesimítjuk. Rászórjuk a liszttel elkever...
2018-08-27 00:55:57
Francia mákos pirított dióval
... kristálycukor




Elkészítés

Elkészítés: A piskóta hozzávalóit összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

A tésztalapok hozzávalói kevés tejjel összegyúrjuk, majd 2 lapban kisütjük tepsi hátulján.

A ...
2018-08-09 19:08:26
Széki kocka
... szódabikarbóna, 10 dkg aszalt alma. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A tojásokat felütjük, cukorral és zsírral habosra keverjük. Beletesszük a kakaót, kevés tejjel lazítva összedolgozzuk. A lisztet a szódabikarbónával együtt hozzáadjuk, és a megmaradt tejjel együtt simára kikeverjük a sütemény alapját.
Az előkészített tepsibe beleborítjuk a masszát, elegyengetjük, ...
2018-08-09 11:16:19
Szilvalekváros táska
... kiszórásához.

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni. Áttörjük krumplitörővel, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, cukrot, sütőport, tojást, és a tésztát jól összedolgozzuk. A gyúrótáblát jól lisztezzük ki (mert a tészta nagyon ragad) majd a tésztát . 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki . pohárral szaggassuk ki a közepére kis szilvalekvár hal...
2018-08-08 14:36:08
Szigetközi meggyes tejszínes
... citromlével felverjük habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 kanál cukrot, majd tovább verjük. Végül hozzáadjuk a 8 tojássárgáját, és apránként a 8 kanál lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.
Egy tepsit (30×20 cm) kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel, ráöntjük a piskótát, és közepes lángon (180 fok) sütjük. Majd megvárjuk amíg kihűl.
Közben megfőzzü...
2018-08-08 13:19:03
Kiliti kolbászleves
... átmelegítjük, és úgy keverjük a bográcsba. Ezután már ne keverjük, csak forgassuk, rázogassuk az ételt, nehogy összetörjük a zöldségeket.
A galuskához a lisztet a sóval és a tojással összedolgozzuk, majd kiskanállal a levesbe szaggatjuk.
Utolsó mozzanatként tárkonnyal ízesítjük.Finom, foszlós kenyérrel, paprikával megszórt kakastaréjjal és tejföllel kínáljuk
h...
2018-08-08 13:01:21
1 2 3 ...............371 372 ........557 558 .......742 743 744 
Címkék: kekszet ledaráljuk, tálba tesszük, tejet meglangyosítjuk, keksz minőségétől, evőkanálnyit veszünk, fánkok tetejét, lisztet összedolgozzuk, hűtőbe tesszük, megtisztított karfiolt, gyümölcslé feléhez, másik felét, zselatinos gyümölcslevet, élesztő felfusson, többi tejet, vaníliás cukrot, megolvasztott vajat, tepsit kivajazunk, tésztát belesimítjuk, liszttel elkever, piskóta hozzávalóit, tésztalapok hozzávalói, tepsi előkészítéséhez, tojásokat felütjük, szódabikarbónával együtt, megmaradt tejjel, sütemény alapját, előkészített tepsibe, krumplit héjában, tészta nagyon, felvert fehérjébe, tojással összedolgozzuk, levesbe szaggatjuk, meglangyosítjuk, előkészítéséhez, petrezselyemmel, krumplitörővel, szilvalekváros, összedolgozzuk, csokoládékocka, hozzádolgozzuk, szódabikarbóna, felmelegítjük, hozzákeverjük, felkarikázzuk, burgonyafánkk, megolvasztott, libamájtorony, előmelegített, kakastaréjjal, tojássárgáját, kristálycukor, megtisztított, elegyengetjük, gyümölcslevet, mozzanatként, vastagságúra, szilvalekvár,
© 2013 TVN.HU Kft.