Regisztráció  Belépés
Téli mesék
... Nem találkoztatok velük az úton? A fecskék nem tudtak róluk, de egy öreg gólya hosszan elgondolkozott, aztán bólintott, és azt mondta:
- Alighanem láttam a társaidat. Amikor Egyiptomból útra keltem, új hajókat láttam a tengeren. Pompás árbocaik voltak - a társaidból faraghatták őket, mert fenyőillatuk volt. Köszöntem is nekik, de igen magasan hordták a fejüket.
- Ó, lenn...
2018-01-15 20:30:31
Szent Márton élete
... módon felépült.

Szigeti magányában értesült arról, hogy Hilárius száműzetését Constantius császár megszüntette, így a püspök visszatérhetett székvárosába, Poitiersbe. Márton 360-ban útra kelt, hogy Galliába menjen és Hiláriusnak térítő munkájában segítségére legyen.
Remeteélet Galliában

Marosfalvi Antal: Szent Márton és a nyúlVisszatérése után azt tapasz...
2017-11-11 17:15:29
Vihar - Halálos áldozatokat követelt a vihar Lengyelországban
... jelentette a lengyel közszolgálati hírtelevízió (TVP Info).
A Nyugat-Pomerániai vajdaságban vasárnap hajnalban egy kocsivezető akkor vesztette életét, amikor nekiment egy szél által az útra döntött fának. Az Opolskie vajdaságban szintén meghalt egy sofőr, akinek autójára faág zuhant.
A tűzoltóságot szombat este óta mintegy 1500 alkalommal riasztották a leszakadt villanyv...
2017-10-29 13:52:00
Kertész Nóra: Évforduló 1956. október
Édesapám kezét fogva
indultunk el gyalogosan
a veszélyes hosszú útra...,
hol végül a lelkes péknél,
- az október deres gyepén -
álltunk sorban a kenyérért.

Körülöttünk hűvös szél szánkázott,
jeget, havat ugyan még nem hozott.
Dőlt faágak reccsentek riadtan,
távolban géppisztolyok ropogtak...

Nem jártak a buszok, villamos...
2017-10-25 17:44:49
Hurrikánok - Már halálos áldozata is van az Ophelia trópusi viharnak
... zárva maradt. Észak-Írországban délben bezártak a bíróságok is.
Leo Varadkar ír miniszterelnök Twitter-üzenetében azt kérte, hogy a lakosság csak a lehető legszükségesebb esetben keljen útra, és aki teheti, maradjon otthon.
A legfrissebb hétfői meteorológiai előrejelzés szerint a hurrikán legerősebb központi része Írország és Észak-Írország nyugati partvidékén halad végi...
2017-10-16 14:43:17
Vihar - Kidőlt fák okoztak gondot a vihar után
... amely lakhatatlanná vált. Szintén a zempléni városban több százezer forintos kárt okozott egy ledőlt kémény. Alsóbereckiben egy háromszáz négyzetméteres műhely tetejét tépte le és borította az útra a szél.
Prügyön a vihar miatt egy hatvan négyzetméteres lakóház tetőszerkezetének a fele beomlott és a kéménye is ledőlt.
Baranya megye 17 településen okozott áramkimaradást ...
2017-07-25 11:28:39
Vihar - Károkat okozott a vihar Hajdú-Biharban
... egy családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a viharos szél.
Debrecenben, a Hor...
2017-07-23 21:23:42
Fákat döntött ki a vihar Székelyudvarhelyen és környékén
...
Az erős szél nagy mennyiségű csapadékkal társult, fákat döntött ki, villanyvezetékeket tépett le, épületeket árasztott el. Az útra, illetve a vezetékekre dőlt fák fennakadásokat okoztak a Csíkszereda és Székelyudvarhely közötti közúti, valamint a Csíkszereda és Gyergyószentmiklós közötti közúti és vasúti forgalomban.
Székelyudvarhelyen egy közlekedő személygépkocsit is m...
2017-07-12 15:27:06
157 km/h-s szél tombolt a Balatonon
... az OMSZ.

Siófokon rengeteg vezeték leszakadt, nincs áram, mindenütt kidőlt fák vannak - jelentette szerkesztőségünk a helyszínről. Az éjjeli órákban rengeteg volt a lezárás, az útra dőlt fa, rendőrök, tűzoltók és mentők vonultak nagy számban. A legtöbb mellékút teljesen járhatatlanná vált, a 7-es főút fél sávon volt járható kedd hajnalban is.

...
2017-07-11 22:11:50
Juhászné Bérces Anikó
... gyémánt.

DE JÓ VOLNA...


a gondoktól szabadulva
elindulni vándorútra,

megpihenni egy szigeten,
ahol csak nyugalom terem,

elmerengni az életen,
hogy is zajlott az életem,

felid...
2017-06-07 21:00:42
1 2 3 ........28 29 ....42 43 ...55 56 57 
Címkék: Szent Márton, Kertész Nóra, Juhászné Bérces Anikó, Amikor Egyiptomból, Remeteélet Galliában, Marosfalvi Antal, vihar Lengyelországban, vihar után, vihar Hajdú-Biharban, öreg gólya, társaidból faraghatták, püspök visszatérhetett, nyúlVisszatérése után, lengyel közszolgálati, kocsivezető akkor, szél által, útra döntött, tűzoltóságot szombat, leszakadt villanyv, veszélyes hosszú, lelkes péknél, október deres, lakosság csak, lehető legszükségesebb, legfrissebb hétfői, hurrikán legerősebb, zempléni városban, ledőlt kémény, háromszáz négyzetméteres, vihar miatt, hatvan négyzetméteres, fele beomlott, viharos szél, erős szél, vezetékekre dőlt, közlekedő személygépkocsit, éjjeli órákban, útra dőlt, legtöbb mellékút, 7-es főút, gondoktól szabadulva, lengyelországban, szerkesztőségünk, nyúlvisszatérése, székelyudvarhely, személygépkocsit, visszatérhetett, tetőszerkezetét, legszükségesebb, fennakadásokat, miniszterelnök, négyzetméteres, alsóbereckiben, áramkimaradást, elgondolkozott, géppisztolyok, közszolgálati,
© 2013 TVN.HU Kft.