Regisztráció  Belépés
Katalán válság - Rajoy: elértünk egy határig, amely cselekvésre kötelezi a kormányt
... szenátusban.
Az intézkedések elfogadásához a képviselők ...
2017-10-20 15:42:41
EU-csúcs - Merkel: a Brexit tárgyalások decemberben újabb szakaszba léphetnek
... mondta Merkel.
Arról a brit javaslatról, amely szerint Nagy-Britannia kétéves átmeneti időszakról szóló megállapodás követne az EU-val 2019-ben esedékes uniós tagságának megszűnését követően Merkel nyilatkozata szerint "ennek megtárgyalása nem elsődleges feladat".
"A kétéves átmeneti időszak érdekes ötlet, de nem része a tárgyalások jelenlegi szakaszának" - mondta. Megfe...
2017-10-20 15:42:29
Katalán válság - Madrid előrehozott katalán parlamenti választások kiírását tervezi
... sor.
Az intézkedések elfogadásához a képviselők abszolút...
2017-10-20 12:31:58
Katalán függetlenség - Spanyol kormányszóvivő: Madrid folytatja az alkotmány 155-ös cikkében előírt eljárást
... kérdéseire azóta, hogy október 10-én Carles Puidemont a katalán parlamentben kijelentette: az október 1-i népszavazással Katalónia elnyerte a jogot, hogy független állammá váljon.
Ezt követően a katalán parlament függetlenségpárti többségének képviselői aláírták Katalónia függetlenségi nyilatkozatát, amelynek végrehajtását az elnök felfüggesztette.
Másnap a spanyol korm...
2017-10-19 12:02:23
Katalán népszavazás - Spanyol kormány: egy elhúzódó konfliktus ronthatja a 2018-as várható gazdasági növekedést
... várni.
A CUP "elveszett lehetőségként" tekint a keddi parlamenti ülésre, amelyen az elnök a függetlenségi nyilatkozat felfüggesztését jelentette be.
A párt már a parlamenti ülést követően is kifejtette, hogy nem ért egyet a döntéssel, és akkor egy hónap határidőt adott a katalán elnöknek a függetlenség kinyilvánítására azzal, hogy ellenkező esetben felfüggesztik parlamen...
2017-10-13 16:02:25
Bocskor Andrea: aggasztó az emberi jogok helyzete Ukrajnában
...
Bocskor Andrea az Európai Parlament emberi jogi albizottságának ülését követően reményét fejezte ki, hogy nemzetközi hatásra sikerül olyan változtatást eszközölni az oktatást érintő új ukrán jogszabály 7. cikkében, amely nem sérti az ukránok nemzeti érdekeit és figyelembe veszi a nemzeti kisebbségek alkotmányos jogait is.
Többek között az ukrajnai reformokkal, valamint a...
2017-10-12 18:43:51
A Fed-ülés jegyzőkönyve alapján akár csúszhat is a következő kamatemelés
... a legalacsonyabbra csökkent az Egyesült Államokban, miközben az egy munkaórára vetített átlagos jövedelem 2,9 százalékkal emelkedett éves bázison.
A szeptemberi kamatdöntő ülést követően kiadott közleményben csak a jövő évre vonatkozóan változtatta inflációs előrejelzését a Fed 0,1 százalékponttal felfelé. Az idén változatlanul 1,6 százalékos lehet a pénzromlás üteme, jövőre...
2017-10-11 21:33:58
Katalán népszavazás - Spanyol kormány: Puigdemont ne tegyen visszafordíthatatlan lépést
... például Artur Mas előző katalán elnökkel, aki a keddi parlamenti ülés meghívott vendége is. A katalán kormány délelőtt pedig rendkívüli ülést tartott Barcelonában.
A tanácskozást követően Jordi Turull katalán kormányszóvivő sajtótájékoztatót tartott, amelynek elején kijelentette: nem válaszol a délutáni parlamenti ülésre vonatkozó kérdésekre.
A spanyol sajtó arra követke...
2017-10-10 15:14:16
Krónika 7. rész (azonnali kérdések, napirend után)
... pályázatot. Hangsúlyozta, hogy a négy ajánlatból három körülbelül 1,7 milliárd forintról szólt, a General Electric által benyújtott negyedik viszont mintegy 800 millióval olcsóbb lett volna. Ezt követően az ÁEEK egy orvosilag nem indokolt apróságot írt be a kritériumok közé, amivel kizárták a General Electricet - mondta a képviselő.
A cég jogorvoslati kérelmének beadása után ...
2017-10-09 15:52:55
Katalán népszavazás - Jövő kedden tart ülést a katalán parlament
... rendkívüli parlamenti ülést összehívó határozatot.
A bírói testület eljárásba vette a beadványt, és felfüggesztette a parlamenti ülést, amit így törvényesen nem lehet megtartani.
Ezt követően a katalán elnök maga kezdeménye a katalán parlamentnél keddi felszólalását, ezúttal kihagyva abból a népszavazásra utaló kifejezést.
A katalán parlament ellenzéki pátjai attól ...
2017-10-06 18:03:30
1 2 3 .............44 45 .......67 68 ......88 89 90 
Címkék: Bocskor Andrea, Carles Puidemont, Európai Parlament, Egyesült Államokban, Artur Mas, Jordi Turull, General Electric, General Electricet, alkotmány 155-ös, elhúzódó konfliktus, 2018-as várható, emberi jogok, következő kamatemelés, katalán parlament, intézkedések elfogadásához, brit javaslatról, kétéves átmeneti, tárgyalások jelenlegi, képviselők abszolút, katalán parlamentben, elnök felfüggesztette, spanyol korm, keddi parlamenti, függetlenségi nyilatkozat, parlamenti ülést, hónap határidőt, katalán elnöknek, függetlenség kinyilvánítására, oktatást érintő, ukránok nemzeti, nemzeti kisebbségek, ukrajnai reformokkal, legalacsonyabbra csökkent, szeptemberi kamatdöntő, jövő évre, idén változatlanul, pénzromlás üteme, katalán kormány, tanácskozást követően, délutáni parlamenti, spanyol sajtó, négy ajánlatból, kritériumok közé, bírói testület, katalán elnök, katalán parlamentnél, népszavazásra utaló, legalacsonyabbra, kinyilvánítására, felfüggesztette, felfüggesztését, albizottságának, százalékponttal,
© 2013 TVN.HU Kft.