Regisztráció  Belépés
A Századvég felfelé módosította az idei és a jövő évi növekedési várakozását
... gyakorol. A kamatemelési ciklus kezdete azonban várhatóan akkor következik be, ha már az Európai Központi Bank is szigorítja monetáris politikáját.
A gazdaságkutató szerint a költségvetési deficit várhatóan 2018-ban és 2019-ben is a 3 százalékos cél alatt maradhat, az idén 2,0, jövőre 1,6 százalék lehet, alacsonyabb a költségvetési előterjesztésben szereplőnél.
Amennyibe...
2018-06-19 14:01:38
Krónika 2. rész (napirend előtt: alaptörvény, keresztényüldözés, költségvetés)
... az üldözötteknek a többi között Irakban, Szíriában, Libanonban. 2,5 milliárd forintból templomokat, kórházakat, lakóházakat építettek újjá - ismertette.

Fidesz: az uniós költségvetés ellentétes a magyar és az európai érdekkel

Kocsis Máté (Fidesz) a magyar és az uniós költségvetés tervezetét hasonlította össze, és úgy értékelt, "Brüsszel költségvetési javaslat...
2018-06-18 16:02:45
Krónika 1. rész (napirend előtt: MTA, kereszténység, migráció, családok)
... Magyarországon két független intézmény maradt, a bíróságok és a MTA, ezzel a törvénymódosítással azonban az akadémia pénzügyi autonómiáját megszüntetik.
A független intézmény költségvetése átkerül az államhoz, így államosítják az MTA-t, ami a 20. századi diktatúrákra jellemző, azok tudomány- és kutatásellenes politikáját idézi - fogalmazott. Azt is a bírálta, hogy a törvénym...
2018-06-18 15:32:21
Szilágyi: sikeresek a külhoni gazdaságfejlesztési programok
... gyorsforgalmi út 2x2 sávosra bővítése - hangoztatta. Arról is beszélt, hogy Magyarország elkötelezett a Rédics-Lendva vasútvonal újjáépítése iránt, melynek megvalósíthatósági tanulmánya hazai költségvetési forrásból várhatóan az év végéig elkészül.
Ropos Márton, a Magyarországi Szlovén Önkormányzat elnöke a tanácskozás szünetében az MTI-nek azt hangsúlyozta: a nemzetiségi okt...
2018-06-18 12:52:31
Tóth Bertalan: a tradicionális baloldali értékeket képviselő MSZP-re van szükség
... firtatta, míg Orbán Viktor, az egykori Soros-ösztöndíjas eljutott Alcsútról Oxfordba, van-e erre lehetősége ma egy fiatalnak az ország legszegényebb településéről.
Bírálta a jövő évi költségvetési javaslatot, szerinte az, aki rombolja az oktatást, az egészségügyet, az Magyarország jövőjét rombolja.
A pártelnök úgy látta, van mire építkezni, van a pártnak országos hálózat...
2018-06-17 17:52:01
Orbán: a migránsvitában nincs helye kompromisszumnak
... bennünket, amit nem akarunk.
Kiemelte: ha nem tudnak az egyeztetés során elegendő eredményt elérni, ha nem tudják elfogadni, de legalább tolerálni egymás álláspontját a migráció és a költségvetés kérdésében, akkor várják meg, hogy az európai emberek kinyilvánítsák akaratukat a 2019-es választásokon. Aztán jöjjön, aminek jönnie kell - fogalmazott.
Közölte: a migránsvitába...
2018-06-16 19:52:05
Lovász László nem lát garanciát arra, hogy megőrizhetik az M
... Márk tudomány június 15., péntek 13:27


Frissítés: az MTA azt kéri a kormánytól, ne kerüljön az országgyűlés elé a törvénymódosítás, ami államosítaná a kutatóintézetek költségvetését.

Csütörtökön derült ki a 2019-es költségvetési tervezetből, hogy az MTA kutatóintézet-hálózatának finanszírozásának nagy része, 20 milliárd forint átkerülne a Palkovics Lász...
2018-06-16 08:29:50
Bajkai István: legyen november 25. az Aranycsapat emléknapja
... győzelmekre és a sikerek kulturális, társadalmi hatására.
Lomnici Zoltán fontosnak tartotta leszögezni, hogy az emlékévet állami támogatás nélkül bonyolítják le, vagyis "egyetlen költségvetési forintot sem használnak fel", ehelyett igyekeznek - az Aranycsapat emlékéhez méltóan - összefogással megteremteni a rendezvénysorozat hátterét és tartalmát.
Mint kifejtette, amiót...
2018-06-15 17:11:49
A fordított áfafizetés meghosszabbítását szorgalmazza az agrárkamara
... jelenleg érintett, valamint az ehhez közvetlenül kapcsolódó termékek, alapvető élelmiszerek áfájának mértéke csökkenjen 5 százalékra. A NAK erre az esetre kéri, hogy a 2019-es központi költségvetés véglegesítése ennek figyelembe vételével történjen meg.
A fordított adózás azt jelenti, hogy az adót a termék vásárlója fizeti meg az állam részére, azaz a számlát az általános for...
2018-06-15 11:01:15
Költségvetés - MASZSZ: a kormány visszafogja a béreket
... emlékeztet: a jövő évi büdzsé tervezetében átlagosan 8,8 százalékos béremeléssel számol a kormány, míg az idén ez 10,7 százalék volt.
Az érdekképviselet úgy látja, a jövő évi költségvetés tervezete még a visegrádi országok bérszintjéhez való felzárkóztatás feltételeit sem teremti meg, mert ehhez jövőre is a jövedelmek tíz százalékot meghaladó emelésére lenne szükség.
A ...
2018-06-14 16:11:46
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Tóth Bertalan, Lovász László, Bajkai István, Európai Központi Bank, Kocsis Máté, Ropos Márton, Magyarországi Szlovén Önkormányzat, Orbán Viktor, Alcsútról Oxfordba, Palkovics Lász, Lomnici Zoltán, tradicionális baloldali, migránsvitában nincs, fordított áfafizetés, kormány visszafogja, kamatemelési ciklus, gazdaságkutató szerint, költségvetési deficit, költségvetési előterjesztésben, többi között, uniós költségvetés, európai érdekkel, akadémia pénzügyi, független intézmény, tanácskozás szünetében, egykori Soros-ösztöndíjas, ország legszegényebb, pártnak országos, egyeztetés során, költségvetés kérdésében, európai emberek, 2019-es választásokon, kutatóintézetek költségvetését, 2019-es költségvetési, sikerek kulturális, emlékévet állami, rendezvénysorozat hátterét, ehhez közvetlenül, esetre kéri, 2019-es központi, fordított adózás, termék vásárlója, állam részére, visegrádi országok, törvénymódosítás, kompromisszumnak, előterjesztésben, kutatóintézetek, érdekképviselet, gazdaságkutató,
© 2013 TVN.HU Kft.