Regisztráció  Belépés
Szijjártó Péter: a gyorsan változó világban bátor vezetőkre van szükség
... veszekedések, a konfliktusok pedig legyengítenek minket" - hangsúlyozta.
Szijjártó Péter aláhúzta, hogy "a magyarok és szerbek közötti történelmi barátság létrehozása nagymértékben Aleksandar Vucic érdeme", aki olyan erőfeszítéseket tett és olyan kompromisszumokat vállalt, "amelyeket csak bátor emberek, bátor vezetők tudnak megtenni".
A külgazdasági és külügyminiszter fe...
2017-03-24 17:52:45
A szerb lakosság 84 százaléka ellenzi a NATO-csatlakozást egy felmérés szerint
... is rámutatott, hogy a válaszadók mindössze egyötöde szerint lenne hasznos, ha az ország csatlakozna a NATO-hoz, míg 70 százalékuk szerint ebből semmilyen haszon nem származna.
Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök a légicsapások 18. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen leszögezte: Szerbia soha nem csatlakozik sem a NATO-hoz, sem más katonai tömbhöz, mindazonáltal...
2017-03-24 17:42:42
Szijjártó Péter: a Nyugat-Balkán stabilitásának kulcsszereplője Szerbia
... korábbiakhoz hasonlóan a jövőben is támogatják Szerbia európai uniós csatlakozási törekvéseit, a szerb miniszterelnök személye pedig garancia arra, hogy Szerbia ezen az úton marad.
Aleksandar Vucic személye stabilizáló tényező a Nyugat-Balkánon, és ez Magyarország biztonsági érdekét a lehető legjobban szolgálja - mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy Magyarország éppen ezér...
2017-03-24 16:52:43
Szerb elnökválasztás - Kisorsolták az elnökjelöltek sorrendjét
...
A tizenegy elnökjelölt közül az első helyen Sasa Jankovic volt ombudsman szerepel, míg a legesélyesebbnek tartott Aleksandar Vucic jelenlegi kormányfő a hatos sorszámot kapta.
A voksolásig valamivel több mint két hét van hátra, a jelöltek pedig máris elárasztották ígéreteikkel a választópolgárokat. Mindez beleférne egy választási kampányba, ám a legtöbben olyan ígéretekk...
2017-03-17 19:59:14
Horvát védelmi miniszter: aggasztó a MiG-21-es vadászrepülőgépek műszaki állapota
... felmerüléséhez valószínűleg annak is köze van, hogy még ebben a hónapban megérkezik a szomszédos Szerbiába az a hat MiG-29-es vadászgép, amelynek megvásárlásáról decemberben Moszkvában tárgyalt Aleksandar Vucic szerb kormányfő.
Damir Krsticevic elmondta, hogy a működésképtelen gépeket kizárták a forgalomból, mert számukra a pilóták biztonsága a legfontosabb.
A politikus ...
2017-03-16 12:32:40
Vita alakult ki Szerbia és Koszovó között az egykori Jugoszlávia által birtokolt ingatlanok tulajdonjogáról
... kormánydöntéssel felülírhatók a "tartományi" határozatok.
Úgy fogalmazott: "kolosszális rablásról" van szó, amelyet remélhetőleg a nemzetközi közösség sem hagy szó nélkül.
Aleksandar Vucic szerb kormányfő értelmetlennek nevezte a koszovói kormány döntését, amelyet szerinte kizárólag azért hoztak meg, hogy Belgrádot provokálják.
A koszovói igazságügyi miniszter, Dhur...
2017-03-16 11:52:17
Illegális bevándorlás - Merkel: Németország nem hagyja magára Szerbiát
... rendezés folyamatát. Ezt szolgálja a német kezdeményezésre indult Nyugat-Balkán konferencia, amelynek következő tanácskozását nyáron rendezik az olaszországi Triesztben - mondta.
Aleksandar Vucic kiemelte, hogy hazájában mintegy 7500 menekült tartózkodik, ami igen nagy tömeget jelent, de Szerbia "nem panaszkodik, hanem viseli a terhet".
Szerbia a "szolidáris és humánus o...
2017-03-14 19:43:10
Szerb elnökválasztás - Tíz jelölést hagyott jóvá a választási bizottság, további két jelöltnek pótolnia kell a
... elnökválasztásra vonatkozó jelölések átadásának határideje. Az induláshoz egy-egy jelöltnek tízezer támogatói aláírást kellett összegyűjtenie.
A választási bizottság korábban jóváhagyta Aleksandar Vucic miniszterelnöknek, Sasa Jankovic korábbi ombudsmannak, Vuk Jeremic volt külügyminiszternek, Vojislav Seselj ultranacionalista pártvezérnek, Bosko Obradovic nacionalista képvis...
2017-03-13 14:52:15
Hamarosan megérkeznek Szerbiába az Oroszországtól kapott MiG-29-esek
...
Belgrád voltaképpen ajándékba kapja Oroszországtól a vadászgépeket, Belgrádnak csak a felújítási költségeket - 185 millió eurót - kell kifizetnie.
Aleksandar Vucic kormányfő decemberben a felújítási költségekről szólva kiemelte, hogy ez az összeg csak töredéke annak, amennyibe az új gépek kerülnének, piaci áron ugyanis 600 millió eurót kellene értük fizetni.
A sze...
2017-03-08 19:43:31
Szerb elnökválasztás - Április másodikára írták ki a voksolást
... szolgálja, és el akarja hallgattatni az ellenzéki hangokat.
Annak ellenére, hogy a választást csak csütörtökön írták ki, már többen is jelezték, hogy indulnának a megmérettetésen. Aleksandar Vucic jelenlegi kormányfő mellett Sasa Jankovic volt ombudsman, Vuk Jeremic korábbi külügyminiszter, Dusan Janjic politikai elemző, az ultranacionalista Szerb Radikális Párt vezetője, Voj...
2017-03-02 13:32:24
1 2 3 ....19 20 ...29 30 ...38 39 40 
Címkék: Szijjártó Péter, Aleksandar Vucic, Sasa Jankovic, Damir Krsticevic, Vojislav Seselj, Bosko Obradovic, Dusan Janjic, Szerb Radikális Párt, gyorsan változó, szerb lakosság, felmérés szerint, elnökjelöltek sorrendjét, egykori Jugoszlávia, választási bizottság, konfliktusok pedig, válaszadók mindössze, ország csatlakozna, szerb miniszterelnök, úton marad, lehető legjobban, tizenegy elnökjelölt, első helyen, legesélyesebbnek tartott, hatos sorszámot, voksolásig valamivel, jelöltek pedig, választási kampányba, legtöbben olyan, hónapban megérkezik, szomszédos Szerbiába, működésképtelen gépeket, pilóták biztonsága, nemzetközi közösség, koszovói kormány, koszovói igazságügyi, német kezdeményezésre, olaszországi Triesztben, induláshoz egy-egy, felújítási költségeket, felújítási költségekről, összeg csak, ellenzéki hangokat, választást csak, ultranacionalista Szerb, kormánydöntéssel, elnökválasztásra, legesélyesebbnek, kezdeményezésre, külügyminiszter, kulcsszereplője, működésképtelen, erőfeszítéseket,
© 2013 TVN.HU Kft.