Belépés
Külföldi lapok Görögországról - brit, francia, olasz és osztrák sajtó
...
A lap szerint az igen szavazatok győzelme politikai diadal ugyan Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök számára, de az ismeretlenbe taszítja Görögországot, amelyet az euróövezetből történő kilépés és a bankcsőd veszélye fenyegeti.
A konzervatív Le Figaro szerint "Görögország hatalmas lépést tett az eurózóna kijárata felé". "A referendum veszélyeivel szembeni ünnepélyes f...
2015-07-06 12:22:20
Görög adósság - DK: folytatni kell a tárgyalásokat
... a válságból.
A népszavazás világossá tette, "hogy a Görögországnak adott ajánlat túl van a görögök befogadó- és tűrőképességén" - értékelte az eredményt a politikus, aki szerint Alekszisz Ciprasz kormánya erős felhatalmazással kezdheti újra az egyeztetéseket.
"Európának és Görögországnak az az érdeke, hogy Görögország az Európai Unió és az euróövezet tagja maradjon" - je...
2015-07-06 12:13:45
Görögország nemet mondott a nyugati hitelezők diktátumára
... kölcsönt adnak, azok a pénzért cserébe általuk elvárt politikai intézkedések meghozatalát szabják feltételül.

A választók több mint 61%-a mondott nemet a további megszorításokra. Alekszisz Ciprasz, Görögország miniszterelnöke az éjszaka folyamán egy televíziós interjúban kijelentette, hogy másnap már visszatérnek a tárgyalóasztalhoz, és a lakosság abszolút többségének t...
2015-07-06 10:04:01
Görög adósság - Rácz Margit: ha megmentik a görögöket, az sokkal veszélyesebb, mint a fordítottja
... is azt válaszolnám, hogy nem." Úgy vélte, senki nem magyarázta meg a görögöknek, hogy a költségvetés egyensúlya olyan kérdés, amely mindig az éppen regnáló politikai elitet minősíti. Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök kijelentéseire utalva úgy értékelte: "Óriási tévedés azt állítani, hogy a hitelezők megalázzák a görög népet".
Szerinte azt a kérdést kellett volna megfoga...
2015-07-05 23:03:38
Görög adósság - Fokasz Nikosz: nyugalomban és alacsony részvétel mellett zajlik a népszavazás
... Prokopisz Pavlopulosz köztársasági elnök, és azt hangoztatta, hogy a választás eredményétől függetlenül "holnap" egységes Görögországban kell élniük az embereknek. Leadta a szavazatát Alekszisz Ciprasz kormányfő is.
A szociológus rámutatott arra, hogy az elmúlt napokban többféle közvélemény-kutatás jelent meg, volt olyan amelyik a "nemek", és volt olyan, amelyik az "igenek" g...
2015-07-05 11:42:06
Történelmi jelentőségű népszavazást rendeznek ma Görögország
... érvényességéhez legalább 40 százalékuknak voksolnia kell.
Az elmúlt napokban számos európai politikus megismételte, hogy a görögök valójában az euróövezeti tagságukról szavaznak. Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök és Jánisz Varufakisz pénzügyminiszter viszont kilátásba helyezte, hogy lemond, ha a szavazók támogatják a hitelezők követeléseit.
Ciprasz pénteken egy korm...
2015-07-05 07:47:47
Görög adósság - Fokasz Nikosz: radikális közhangulat-változás érzékelhető Görögországban
... beszámolni. Elmondása szerint az újságok korábban is cikkeztek arról, hogy az emberek aggódnak és kiveszik a pénzüket a bankokból, de ennek nem volt látható jele egészen múlt szombatig, amikor Alekszisz Ciprasz kormányfő bejelentette a népszavazás kiírását a nemzetközi hitelezőkkel kötendő megállapodásról. Ekkor kígyózó sorok jelentek meg a bankok előtt, az emberek azonban egy-két...
2015-07-03 15:12:16
Görög adósság - Az Európai Bizottság szerint a referendumon szereplő kérdés nem tényszerűen és jogilag sem korr
... Valutaalap olyan hitelprogramjáról kérdezik, amelyek a megbeszéléseken a tárgyalóasztalon szerepeltek ugyan, de azokat az Eurócsoport nem hagyta jóvá, és nem is utasította el. "Amikor Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök bejelentette a referendumot, még a tárgyalások kellős közepén voltunk" - mondta a lett bizottsági alelnök.
Dombrovskis hangsúlyozta ugyanakkor: a vasárnapi...
2015-07-03 09:51:09
Görög adósság - Hollande: ha a nem győz a népszavazáson, ismeretlen területre tévedünk
... látogatáson tartózkodó francia elnök egy sajtótájékoztatón Béninben.
"Tegnap (szerdán) még megvolt a megegyezés reménye, amely feledtethette volna a referendumot" - hangsúlyozta Hollande. "Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök azonban megerősítette, hogy a nemre szólít fel a vasárnapi referendumon" - tette hozzá.
Emlékeztetett, hogy az euróövezeti pénzügyminiszterek abb...
2015-07-02 14:42:48
Görög adósság - Szakértő: a görögök bennmaradása a kisebbik rossz
...
Ebben az esetben eurómilliárdokat kellene kapnia Athénnek, amihez arra van szükség, hogy Alekszisz Ciprasz kormányának el kellene fogadnia a hitelezői feltételek többségét, ami a nem egészen fél éve hivatalba lépett kabinet lemondását vonná maga után - vélekedett.
Közlése szerint bármelyik álláspont győzzön is a referendumon, az horribilis összegbe kerül, de bennmaradás ...
2015-07-02 07:40:59
1 2 3 ..10 11 12 .15 16 19 20 21 
Címkék: Rácz Margit, Fokasz Nikosz, Európai Bizottság, Alekszisz Ciprasz, Európai Unió, Prokopisz Pavlopulosz, Jánisz Varufakisz, Amikor Alekszisz Ciprasz, nyugati hitelezők, sokkal veszélyesebb, referendumon szereplő, görögök bennmaradása, kisebbik rossz, igen szavazatok, ismeretlenbe taszítja, euróövezetből történő, bankcsőd veszélye, eurózóna kijárata, referendum veszélyeivel, népszavazás világossá, görögök befogadó-, euróövezet tagja, pénzért cserébe, választók több, további megszorításokra, éjszaka folyamán, televíziós interjúban, lakosság abszolút, költségvetés egyensúlya, éppen regnáló, hitelezők megalázzák, görög népet, kérdést kellett, választás eredményétől, szavazatát Alekszisz, szociológus rámutatott, elmúlt napokban, görögök valójában, euróövezeti tagságukról, szavazók támogatják, hitelezők követeléseit, újságok korábban, emberek aggódnak, népszavazás kiírását, nemzetközi hitelezőkkel, bankok előtt, emberek azonban, tárgyalóasztalon szerepeltek, tárgyalások kellős, lett bizottsági,
© 2013 TVN.HU Kft.