Regisztráció  Belépés
Izrael megtiltotta európai diplomaták belépését az országba
...
Arije Deri belügyminiszter elfogadta Gilád Erdán belbiztonsági miniszter döntését, és megtiltotta egy európai diplomáciai delegáció több tagjának belépését Izrael területére.
A húsz résztvevőből álló küldöttségben az Európai Parlament tagjai, valamint francia parlamenti képviselők és francia városok polgármesterei akartak november 19. és 23. között Izrael, valamint a Pa...
2017-11-13 16:13:00
Megfosztják állampolgárságuktól a Szíriában az Iszlám Államért harcoló izraelieket
...
A sajtóhírek szerint a belügyminisztérium elkezdte a hivatalos eljárásokat, amelyekkel megfosztják őket állampolgárságuktól.
A héten lép életbe Arije Deri izraeli belügyminiszter javaslatára március elején módosított állampolgársági törvényt, amely immár kiterjed azokra a személyekre is, akik nem Izrael területén, hanem az ország határain túl - így Szíriában, az Iszlám Á...
2017-08-23 09:31:14
Megfosztottak állampolgárságától egy merénylőt Izraelben
... júniusban vádalkut kötött, és beismert négyrendbeli emberölési kísérletet, amiért huszonöt év börtönre és 340 ezer sékel (mintegy 25 millió forint) kártérítés megfizetésére ítélték.
Arije Deri belügyminiszter már tavaly májusban kérte, hogy Zivadot fosszák meg izraeli állampolgárságától. A bíróság döntése értelmében Zivad október 31-én veszíti el állampolgárságát, és a döntés...
2017-08-07 14:12:36
Izrael ideiglenes letelepedési engedélyt ad kétszáz dárfúri menekültnek
... ezelőtt nyújtotta be kérelmét a menekültstátusra az izraeli hatóságoknak, amire mindeddig nem kaptak választ.
A menekültstátus megadásáról végül maga Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Arije Deri belügyminiszter döntött "emberiességi okokból", Aviháj Mendelblitt államügyész nyomására, miután a menedékkérők ügyvédjei bíróságokhoz fordultak kérelmük elbírálása végett.
A...
2017-06-08 14:03:21
Korrupciós ügyben hallgatják ki az izraeli belügyminisztert
... felépített villájának pénzügyi hátteréről, a felesége által vezetett alapítványok pénzmozgásairól, az adományok eredetéről és útjáról kérdezik, valamint arról, hogy közvetlenül az előtt, hogy Arije Deri visszatért a politikába, egy értékes jeruzsálemi ingatlant a testvére nevére íratott át, és gyanúsnak vélt németországi befektetéseikről is nyilatkozniuk kell.
Szokatlan módo...
2017-05-29 10:52:18
Izrael befogad száz árván maradt gyermeket Szíriából
...
Arije Deri belügyminiszter jóváhagyta száz 12-14 éves szíriai gyermek letelepedési engedélyét Izraelben. A gyerekek eleinte ideiglenes, majd négy év elteltével állandó letelepedési joghoz jutnak.
Az árvákat arab nevelőszülőknél, valamint bentlakásos nevelőotthonokban helyezik el, beilleszkedésüket az Izrael lakosságának mintegy ötödét kitevő arab családok fogják segíten...
2017-01-26 12:27:15
Két politikus ellen is nyomozás indult Izraelben
... kampányában már egyszer gyanúba keveredett finanszírozási szabálytalanságok miatt, de akkor élt a hallgatás jogával, és a hatóságok később bizonyítékok hiányában ejtették a vádakat.
Arije Deri belügyminiszter ellen most ingatlanszerzésének ügyében indítottak korrupció gyanújával vizsgálatot. Deri az 1990-as években már főszereplője volt egy Izraelt lázban tartó ügynek - az a...
2016-03-30 21:04:32
Netanjahu nemzetbiztonsági indokokra hivatkozva védte a vitatott izraeli gázkoncessziót
... legfelsőbb bíróságon folytatódik. Erre utalt a bizottság vezetője, amikor a meghallgatáson kijelentette, hogy "lesz aki eldöntse, hogy Netanjahu válaszolt-e a kérdésekre, vagy sem."
Korábban Arije Deri gazdasági miniszter távozott hivatalából az ügy miatt, mert nem volt hajlandó a szabályozók ellenére a biztonsági okokra hivatkozva lehetővé tenni a gázüzletet, noha megakadály...
2015-12-08 15:52:35
Tízezren tüntettek Izraelben Netanjahu gázkitermelési koncessziója ellen
... egyáltalán nem követeli Izraeltől a gázszállítást, és ezért a biztonsági okokra hivatkozás alaptalan, és így a kartelltilalom megkerülése törvénytelen.
A gázügy miatt a múlt héten lemondott Arije Deri gazdasági miniszter, mert nem volt hajlandó a szabályozók ellenére a biztonsági okokra hivatkozva lehetővé tenni a gázüzletet, de megakadályozni sem kívánta azt.
Lemondás...
2015-11-08 09:41:15
Tiltakoznak az izraeli labdarúgás vezetői a szombati meccstilalom miatt
...
Ofer Ejni, a szövetség elnöke és Jorám Bauman, a profiliga vezetője ultimátumot intézett Arije Deri gazdasági miniszterhez: ha egy héten belül nem kapnak különengedélyt a szombati meccsekre, akkor felfüggesztik a bajnokság összes mérkőzését - írták levelükben.
A munkaügyi bíróság ugyanis nemrég úgy döntött, hogy ezentúl nem játszhatják szombaton a profi labdarúgómeccseke...
2015-09-02 13:11:42
1 2 
Címkék: Iszlám Államért, Izraelben Netanjahu, Arije Deri, Gilád Erdán, Európai Parlament, Iszlám, Benjámin Netanjahu, Aviháj Mendelblitt, Korábban Arije Deri, Ofer Ejni, Jorám Bauman, merénylőt Izraelben, izraeli belügyminisztert, vitatott izraeli, izraeli labdarúgás, szombati meccstilalom, európai diplomáciai, húsz résztvevőből, sajtóhírek szerint, hivatalos eljárásokat, ország határain, bíróság döntése, izraeli hatóságoknak, menekültstátus megadásáról, menedékkérők ügyvédjei, felesége által, adományok eredetéről, értékes jeruzsálemi, testvére nevére, gyerekek eleinte, árvákat arab, hallgatás jogával, hatóságok később, 1990-as években, bizottság vezetője, meghallgatáson kijelentette, szabályozók ellenére, biztonsági okokra, kartelltilalom megkerülése, gázügy miatt, múlt héten, szövetség elnöke, profiliga vezetője, héten belül, szombati meccsekre, bajnokság összes, munkaügyi bíróság, profi labdarúgómeccseke, nemzetbiztonsági, állampolgárságát, menekültstátusra, befektetéseikről, belügyminisztert,
© 2013 TVN.HU Kft.