Belépés
Imádság
Imádság

melyben a keresztyén ember Szentlélekért esedezik

Úr Isten, mennyei szent Atyám! Én, a te alázatos, szegény szolgád (szolgálód), bűnös fiad (leányod) hozzád járulok és esedezem a legszükségesebb ajándékért: a Szentlélekért, akit kegyelmesen megígértél azoknak, akik kérik tőled.
Óh, milyen nagy szükségem van nekem arra a jó vezetőre, igazgatóra, ta...
2018-10-17 08:57:10
Isteni gyerekszáj!!!!
Kedves Isten, a nyaralás alatt végig esett. Apa nagyon mérges volt, és olyan dolgokat mondott Rólad, amit nem szabad. Remélem, nem fogod bántani. Üdvözlettel: A barátod (nem mondom meg ki vagyok)
Kedves Isten! Hittanórán mesélték, hogy mit csinálsz. Ki végzi a munkád, amikor szabadságra mész? Tamás
Kedves Isten! A jelmezbálon ördögnek fogok öltözni. Nem baj? Marina
K...
2018-10-15 13:52:29
Szabadítás
..."Népemmé fogadlak titeket, Istenetek leszek, és megtudjátok, hogy én vagyok a ti Uratok és Istenetek, aki kihoztalak titeket Egyiptom nehéz igája alól." (2Móz 6,7)

Isten nagy Jahve neve előfordul Mózes első könyvében, de valódi nagyságát mégsem ismerték addig, amíg el nem jött a szabadítás ideje. Az egyiptomi rabság nyomorúságában bizonyosodtak meg arról, hogy az Úr a Sz...
2018-10-14 18:52:54
Évközi 28. vasárnap 10.14 mai evangélium
SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Testvéreim!
Az Isten szava eleven, átható, és minden kétélű kardnál élesebb, behatol a lélek és a szellem, az íz és a velő gyökeréig, megítéli a szív gondolatait és érzéseit. Semmilyen teremtett dolog nem marad előtte rejtve. Minden föl van fedve és nyitva van az előtt, akinek számadással tartozunk.
Ez az Isten igéje. Zsid 4,12-...
2018-10-14 15:21:24
Imádság
Imádság,

melyben a keresztyén ember azt kéri Istentől, hogy szelíd lehessen

Könyörülő Isten, szeretettel teljes mennyei Atya, aki jót teszel velünk, noha mindennap megbántunk téged. Nem kelsz ki mindjárt bosszúállással ellenünk, mihelyt bosszúsággal illetünk téged, hanem nagy szeretettel elszenvedsz minket és a gonosz helyébe jót adsz nekünk.
Bárcsak én i...
2018-10-12 10:28:35
Az Atya a szívedet nézi
... szól a száj."
Hívő közösségekben jó volna hadat indítani a beszédben való fegyelmezetlenség és a hosszú lére eresztett imádságok ellen. Vannak, akik olyan hosszan magyarázkodnak Isten előtt, mintha neki fogalma sem volna mindarról, amit kérnek tőle. Nem törődnek azzal, hogy a többiek elalszanak, és gondolatban már messze járnak, mire mondandójuk végére érnek. Valahánysz...
2018-10-12 08:07:41
Zonda Attila: Boldogság könyv, Medvegomba
Medvegomba


Mit bizonyít, és a lelkiismeret hangján miről szól ez a két, szárított medvegombával tömöttre rakott tarisznya? Arról, hogy én jó vagyok? Arról, hogy nekem van hitem? Arról, hogy én hiszek Istenben, és bízok az ő szolgájában?

Akire most emlékezek, azt igazi nevén Kamill pap bácsinak hívták, így szólította őt a három falu összes templomba já...
2018-10-12 06:16:46
Örvendezzünk az Úrnak videó
Facebook oldali videó

Ének szövege:
1. Jer, örvendezzünk az Úr Istennek,
És énekeljünk az ő szent nevének,
Idvösségünknek egy reményének,
Mi oltalmunknak, kegyes éltetőnknek!

2. Siessünk hozzá dicséretünkkel,
Hálaadással és könyörgésünkkel,
Éneklésünkne...
2018-10-11 15:50:46
27. évközi hét szerda 10.10
... ,,Ha te zsidó származásod ellenére sem ragaszkodsz a mózesi törvény előírásaihoz, milyen alapon kényszerítheted pogány származású testvéreinket, hogy aszerint éljenek?"
Ez az Isten igéje. Gal 2,1-2.7-14

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Ma Lukács evangéliumából halljuk az Úr imádságának egy rövidebb változatát; a hosszabbat a Máté-evangélium közli...
2018-10-10 18:33:05
Két erős, kitárt kar
... kart látsz ott a kereszten, a Golgotán.
Jézus az egyik karjával lenyúlt értem és érted a mélységbe, a bűn mocsarába. Azt, aki bűnt nem ismert, az Atya ,,bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne", Jézus egyik karja drága szabadító kar. Minket pedig az Atya von Jézushoz, a mi Megváltónkhoz, ahogy az Igében olvassuk: ,,Mindenki, akit nekem ad az ...
2018-10-07 08:01:46
1 2 3 .............500 501 .......750 751 .......999 1000 1001 
Címkék: Zonda Attila, Kedves Isten, Könyörülő Isten, EVANGÉLIUM Szent Lukács, szívedet nézi, keresztyén ember, legszükségesebb ajándékért, nyaralás alatt, jelmezbálon ördögnek, szabadítás ideje, egyiptomi rabság, velő gyökeréig, szív gondolatait, gonosz helyébe, beszédben való, hosszú lére, többiek elalszanak, lelkiismeret hangján, három falu, mózesi törvény, rövidebb változatát, egyik karjával, legszükségesebb, kényszerítheted, könyörgésünkkel, idvösségünknek, magyarázkodnak, dicséretünkkel, evangéliumából, nyomorúságában, bosszúállással, megváltónkhoz, medvegombával, közösségekben, szentlélekért, bizonyosodtak, testvéreinket, előírásaihoz, örvendezzünk, éneklésünkne, lelkiismeret, bosszúsággal, oltalmunknak, megtudjátok, jelmezbálon, gondolatban, szeretettel, származásod, kegyelmesen, imádságának, éltetőnknek, mondandójuk, szolgájában, gondolatait, számadással, üdvözlettel, elszenvedsz, hálaadással, ragaszkodsz, szabadságra, szabadítás, származású, medvegomba, igazgatóra, gyerekszáj, valahánysz, megígértél, evangélium, ajándékért,
© 2013 TVN.HU Kft.