Regisztráció  Belépés
Ismét tízezrek tiltakoztak a tervezett francia munkajogi reform ellen
...
Az Emmanuel Macron államfő számára első nagy tesztnek számító tüntetésen szeptember 12-én a belügyminisztérium szerint országszerte 223 ezren tiltakoztak, a CGT szerint 400 ezren vettek részt, a francia sajtó számítása szerint a hatóságok adatai közelítették meg jobban a valós számokat.
Philippe Martinez, a CGT főtitkára azt mondta, hogy a második mozgósítási nap mérték...
2017-09-21 18:34:10
Áder János államfő részt vett a Bloomberg Globális Üzleti Fórumon
...
A fórumon a nemzetközi gazdasági élet ismert szereplői mellett a világpolitika számos tekintélyes szereplője - mint például Bill Clinton volt amerikai elnök, Emmanuel Macron francia államfő vagy Justin Trudeu kanadai miniszterelnök - is részt vett.
"Erős csapat tartott eszmecserét, körülbelül 40 ország vezetői vettek részt rajta, közülük személyesen Bloomberg hívott meg ...
2017-09-20 23:34:24
Patyi: méltatlanul elfeledett esemény az 1947-es párizsi békekötés
... megakadályozták ezen ors...
2017-09-15 10:51:51
Illegális bevándorlás - Politico: Orbán Viktor nyerésre áll az európai migrációs vitában
... hangoztatott megoldási javaslatába, miszerint egyebek mellett szigorítani kell a határellenőrzést és fel kell lépni a Földközi-tengeren tevékenykedő NGO-k ellen.
Az is vitathatatlan, hogy Emmanuel Macron francia államfő részben átvette Orbán álláspontját azzal, hogy nemrég befogadóközpontok felállítását szorgalmazta Csádban és Nigerben - mutattak rá.
Mint írták, nem kell...
2017-09-15 10:32:03
Hurrikánok - Macron szerint a kormány mindent megtett
... katonákat, akik részben az anyaországból, részben a szomszédos Guadeloupe-ról érkeznek és lehetővé teszik, hogy a számuk a jelenlegi 2 ezerről a hét végégig 3 ezerre emelkedjen" - mondta Emmanuel Macron.
Az állami válságkezelést bíráló kritikákra válaszolva az elnök megismételte, hogy a kormány előzetesen mindenre és teljesen felkészült azon információk figyelembe vételével,...
2017-09-13 13:13:07
Mérsékelt részvétel a francia munkajogi reform elleni tüntetéseken, összecsapások Párizsban és Lyonban
...
Jóllehet a szervezők "nagyon jelentősnek" minősítették az Emmanuel Macron államfő intézkedései elleni első nagy megmozdulást, hírmagyarázók szerint a részvétel nem volt elég jelentős ahhoz, hogy meghátrálásra késztesse Emmanuel Macron államfőt, aki egyébként már előzetesen kizárta, hogy engedne a tüntetők követeléseinek.
A CGT mintegy kétszáz megmozdulást szervezett ors...
2017-09-12 18:42:33
Hurrikánok - Emmanuel Macron a francia Antillákra látogat, ahol bírálatok érik a kormányt
...
A köztársasági elnök gépe a Franciaországhoz tartozó, karibi Guadeloupe-ra érkezik, ahonnan Emmanuel Macron először Saint-Martin, majd Saint-Barthélemy szigetekre látogat el. A kormányzat előzetesen a 95 százalékban megrongálódott infrastruktúra teljes újjáépítését ígérte.
A helyiek és az anyaországban a politikai ellenzék azzal vádolja a kormányt, hogy késlekedett segí...
2017-09-12 13:13:07
Illegális bevándorlás - Kovács Zoltán: a NYT továbbra sincs tisztában a migránsválsággal
... országokban, mint Líbia, a migránsok befogadásához hozzanak létre menedékkérelmeket feldolgozó központokat. A szóvivő felhívja a figyelmet arra, hogy ezt az álláspontot képviseli most Emmanuel Macron francia elnök is.
"Magyarország oltalmazza az 510 milliós európai közösség külső határát, hogy enyhítse az öreg kontinensre nehezedő nyomást, és ez jelentős megnyilvánulása a szo...
2017-09-12 09:51:19
Utcára vonulnak kedden a francia munkajogi reform ellenzői
... Francois Hollande szocialista elnök munkajogi reformja ellen mintegy 400 ezren, Nicolas Sarkozy jobboldali államfő nyugdíjreformja ellen pedig több mint egymillióan vonultak utcára.
Emmanuel Macron pénteken Athénból azt üzente, hogy "teljesen eltökélt és nem enged semmiben sem a lustáknak, sem a cinikusoknak, sem a szélsőségeseknek". A kijelentés heves tiltakozást váltott ki...
2017-09-11 19:13:56
Hurrikánok - Emelkedett az áldozatok száma a francia Antillákon
... akartak biztonságos helyre vonulni a hurrikán érkezése előtt. "Nagy a félelem" miattuk - mondta a tárcavezető. A francia kormány szerda este válságtanácskozásra ült össze. Részt vett rajta Emmanuel Macron államfő is, aki utána kijelentette, hogy áldozatokkal kell számolni, mert a vihar pusztítása "kegyetlen". Megígérte, hogy a lehető leghamarabb tervet készítenek az újjáépítésre, ...
2017-09-07 10:42:04
1 2 3 .....20 21 ...30 31 ..39 40 41 
Címkék: Áder János, Bloomberg Globális Üzleti Fórumon, Orbán Viktor, Emmanuel Macron, Kovács Zoltán, Philippe Martinez, Bill Clinton, Justin Trudeu, Francois Hollande, Nicolas Sarkozy, tervezett francia, 1947-es párizsi, európai migrációs, kormány mindent, francia munkajogi, francia Antillákra, áldozatok száma, francia Antillákon, francia sajtó, hatóságok adatai, valós számokat, második mozgósítási, nemzetközi gazdasági, világpolitika számos, szomszédos Guadeloupe-ról, állami válságkezelést, elnök megismételte, kormány előzetesen, tüntetők követeléseinek, köztársasági elnök, kormányzat előzetesen, politikai ellenzék, migránsok befogadásához, szóvivő felhívja, figyelmet arra, álláspontot képviseli, öreg kontinensre, kijelentés heves, hurrikán érkezése, francia kormány, vihar pusztítása, lehető leghamarabb, migránsválsággal, határellenőrzést, franciaországhoz, szélsőségeseknek, megakadályozták, nyugdíjreformja, megnyilvánulása, válságkezelést, infrastruktúra, követeléseinek, miniszterelnök, megrongálódott,
© 2013 TVN.HU Kft.