Regisztráció  Belépés
A szociális dömping ellen tiltakoztak a francia fuvarozók
... spanyol határszakaszon.
A fuvarozók öt szakszervezete szerint a fuvarozók kihagyása a direktívából a fuvarozói szakma halálához vezethet Franciaországban, ezért találkozót kértek Emmanuel Macron államfőtől.
Az utakon a tiltakozó fuvarozók azt magyarázták az érdeklődőknek, hogy míg ők havi 200 óra munkáért 1700 eurót keresnek, addig "lengyel és más kelet-európai kollegái...
2017-11-21 20:33:14
A nemzetközi sajtó Merkel vereségeként értékeli a kormányalakítás kudarcát
... "Németország nem egyszerűen az Európai Unió legerősebb gazdasága, hanem az EU stabilitásának alapja és Franciaország elsőszámú partnere az európai projektben".
"A német politikai válság Emmanuel Macron nagy európai terveinek végét jelenti?" - tette fel a kérdést a L'Opinion. A liberális lap szerint korai lenne még ilyen következtetéseket levonni azokból a komoly nehézségekbő...
2017-11-21 12:31:58
Franciaország befogadja a Líbiából kimenekített első menekülteket
... folyamatosan helyeznek át menekülteket Franciaországba. A csádi és nigériai táborokból történő átvételre az afrikai és európai országok párizsi csúcstalálkozóján augusztus 28-án tett ígéretet Emmanuel Macron francia elnök.
Franciaország mintegy háromezer menekültet vállalt átvenni két év alatt Nigerből és Csádból. A kétéves program összesen tízezer ember érint, a többiek Liba...
2017-11-20 14:57:01
Macron: Franciaországnak nem érdeke, hogy befagyjanak a német koalíciós tárgyalások
... frakcióvezetőjét. A nap folyamán a francia elnök valamennyi francia parlamenti párt vezetőjével konzultál az európai reformterveiről.
"Beszéltem a kancellárral tegnap késő este" - jelezte Emmanuel Macron. "(Christian) Lindner (a német Szabad Demokrata Párt, FDP elnöke) nyilatkozatai elég kemények, megvan a kudarcnak a valódi kockázata" - tette hozzá a francia elnök.
Ch...
2017-11-20 11:41:52
Tovább emelkedett Emmanuel Macron tetszési mutatója
... százaléka "inkább elégedett", egy százaléka pedig "nagyon elégedett" a köztársasági elnök tevékenységével. A franciák 34 százaléka "inkább elégedetlen", 18 százaléka "nagyon elégedetlen".
Emmanuel Macron tetszési mutatója a nyári zuhanás után augusztus vége óta folyamatosan emelkedik, de még mindig 16 százalékponttal alacsonyabb, mint a májusi megválasztását követően.
"...
2017-11-19 15:02:29
A kormányszóvivő lett az elnöki párt vezetője Franciaországban
... régió szocialista képviselője és Forcalquier település polgármestere volt, de országos ismertségre csak 2016-ban az LREM alapítójaként tett szert. A tavaszi elnökválasztási kampányban Emmanuel Macron legbelsőbb köréhez tartozott, s a posztra az államfő választotta ki.
A 2016 tavaszán Emmanuel Macron által alapított mozgalomnak már közel 400 ezer tagja van, s mostanig háromta...
2017-11-18 18:02:51
EU-csúcs - Orbán: a magyar modell működik
... akarjuk a magunk modelljét lecserélni".
Azt mondta, nem gondolja, hogy mások automatikusan tudnák alkalmazni a magyar modellt, de "bizonyos elemeit talán igen".
A szekcióülésen Emmanuel Macron francia elnök azt hangsúlyozta, hogy mindenképpen komoly forrásokat kell áldozni a munkanélküliség kezelésére. Lényeges a megfelelő és folyamatos képzés is, mert míg korábban egy m...
2017-11-17 13:02:34
A negyedik tiltakozónapot tartották a francia szakszervezetek a munkajogi reform ellen
... segélyrendszer, és jövőre a nyugdíjrendszer átalakítása miatt" - hívta fel a figyelmet közleményében az FO szakszervezet.
A korábbi megmozdulások eddig nem hoztak igazi sikert, miután Emmanuel Macron államfő első legjelentősebb reformjával szemben nem voltak elég jelentősek a tömegmozdulások ahhoz, hogy azok meghátrálásra késztessék a kormányt.
Szeptember 12-én az első ...
2017-11-16 17:11:10
Beata Szydlo visszautasította az EP-határozatnak a lengyeleket fasizmussal vádoló kitételeit
... ilyen felszólalások kapcsán biztosan panaszt fognak tenni gyűlöletbeszéd miatt.
A lengyel külügyminiszter bejelentette, hogy Beata Szydlo a közeljövőben Franciaországba látogat, ahol Emmanuel Macron francia elnökkel fog tárgyalni.
Az EP-vita hangnemére reagálva Andrzej Duda lengyel államfő szerda este elfogadhatatlannak minősítette az ellenzéki Polgári Platform Strasbou...
2017-11-15 20:04:25
Klímaegyezmény - Merkel és Macron további erőfeszítéseket sürget a párizsi klímaegyezmény teljesítéséhez
... erővel hozzá akar járulni, készen áll az éghajlatvédelem szempontjából "tiszta" technológiák exportjára, és 2020-ig megduplázza a fejlődő országoknak nyújtott pénzügyi támogatását.
Emmanuel Macron az Európai Unió (EU) tagjai erőfeszítéseinek összefogását sürgette, kiemelve, hogy EU-nak az párizsi egyezményből távozó Egyesült Államok helyére kell lépnie a klímaváltozás elleni ...
2017-11-15 18:03:22
1 2 3 ......24 25 ...36 37 ...47 48 49 
Címkék: Emmanuel Macron, Beata Szydlo, Európai Unió, Szabad Demokrata Párt, Andrzej Duda, Polgári Platform Strasbou, Egyesült Államok, szociális dömping, francia fuvarozók, nemzetközi sajtó, kormányalakítás kudarcát, német koalíciós, kormányszóvivő lett, elnöki párt, magyar modell, negyedik tiltakozónapot, francia szakszervezetek, munkajogi reform, lengyeleket fasizmussal, párizsi klímaegyezmény, fuvarozók kihagyása, fuvarozói szakma, tiltakozó fuvarozók, európai projektben, német politikai, komoly nehézségekbő, kétéves program, többiek Liba, francia elnök, európai reformterveiről, kancellárral tegnap, német Szabad, valódi kockázata, százaléka pedig, köztársasági elnök, nyári zuhanás, májusi megválasztását, tavaszi elnökválasztási, államfő választotta, 2016 tavaszán, magunk modelljét, magyar modellt, szekcióülésen Emmanuel, munkanélküliség kezelésére, nyugdíjrendszer átalakítása, figyelmet közleményében, korábbi megmozdulások, tömegmozdulások ahhoz, lengyel külügyminiszter, közeljövőben Franciaországba,
© 2013 TVN.HU Kft.