Belépés
A modern ügyfél-tájékoztatásról tart kétnapos nemzetközi konferenciát az OBH
... vett részt a konferenciasorozaton. Az idén tizenhat államból százan érkeztek.
A rendezvény három nagy témát ölel fel.
A magyarországi és nemzetközi kommunikációs szakemberek a "bírósági brandről", az online bíróságokról és az ügyfél-elégedettségről osztják meg tapasztalataikat, jó gyakorlataikat.
Az OBH elnöke hangsúlyozta, hogy a bíróságoknak nehéz népszerűeknek le...
2018-10-11 12:22:01
OGY Krónika 3. rész (kérdések)
... statisztikák hiánya miatt kérdezte az emberi erőforrások miniszterét Korózs Lajos (MSZP), megjegyezve, évek óta folyik az adatok körüli a csata a parlamentben, az információk kiadására pedig bírósági döntés kötelezi a tárcát.
Hangsúlyozta: a közzététellel másfél hónapos lemaradásban van a tárca, miközben szakmai szervezetek adatai szerint többen halnak ma meg Magyarországon k...
2018-10-08 14:52:06
Kihirdette a román államfő az igazságügyi reform egy újabb törvényét, de sürgős módosítását kéri
... törvény módosítását. Iohannisnak napokon belül a törvénycsomag harmadik, utolsó, a bírák és ügyészek jogállását szabályozó törvényt is ki kell hirdetnie, miután a múlt héten az alkotmánybíróság elutasította az elnök alkotmányossági óvását.
Az elnöki hivatal közleményben jelezte: az államfő kifogyott azokból a törvényes eszközökből, amelyekkel megakadályozhatná az igazságügyi ...
2018-10-04 23:52:44
Német államfő: az illiberális demokrácia önellentmondás
...
A szövetségi pénzügyi bíróságnak (Bundesfinanzhof - BFH) az önálló szakosított pénzügyi bíráskodás németországi kezdetének 100. évfordulója alkalmából tartott ünnepségén kiemelte, hogy Németország és legközelebbi európai szomszédjai a fájdalmas tapasztalataik miatt a jogállami biztosítékokra alapozták berendezkedésüket.
Németországban a nemzetiszocialista múlt tanulsága...
2018-10-01 21:35:12
Illegális bevándorlás - Az EJEB meghallgatást tartott a spanyolországi Melilláról való kitoloncolások ügyében
... menedékkérelem benyújtására, de ők ezzel nem éltek. Továbbá hozzátette, hogy Spanyolországnak kötelessége megvédeni a határait.
Végezetül pedig aggodalmát fejezte ki, hogy mostani ítéletével a bíróság bátorító üzenetet küldhet az embercsempész-hálózatoknak.
A tárgyaláson beavatkozó harmadik félként részt vett az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa és az ENSZ menekültü...
2018-09-26 15:38:13
Illegális bevándorlás - Pénzbírságra ítéltek egy migránsokat segítő aktivistát Horvátországban
...
Dragan Umicevicet bűnösnek találta a bíróság abban a vádban, hogy április 21-én éjjel Strosinci településnél fényjelekkel segített egy 14 fős afgán csoportot abban, hogy illegálisan Szerbiából Horvátországba jusson. Az ítélet szerint a kocsijában ülve, annak reflektorát használva irányította a migránsokat, hogy hol és mikor léphetik át a szerb-horvát zöldhatárt.
A horvát...
2018-09-26 10:26:21
A Nyílt Társadalom Alapítvány a strasbourgi bírósághoz fordult a "Stop Soros" törvénycsomag ügyében
... hatásuk lesz a Magyarországon tevékenykedő civil szervezetek jogaira, és veszélyes precedenst teremtenek".
A Soros György alapította szervezet ezzel párhuzamosan a magyar Alkotmánybíróságon is eljárást indított, kiemelve, a törvénycsomag egyes elemei az alaptörvényben garantált jogokkal is szembemennek.
Mint közölték, azért volt szükség ezekre a lépésekre, mert "nem szer...
2018-09-24 16:43:44
Krónika 2. rész (napirendelőtt)
... mint 1300 ingatlan kiürítését tették lehetővé egy olyan rendszerben, ami ezer sebből vérzik, s több mint százezer emberre várhat a kilakoltatás réme - tette hozzá. Utalt az Európai Unió bíróságának közelmúltbeli döntésére, ami szélesebb körben teszi lehetővé perek indítását az érintetteknek. Ezzel együtt, azonnal le kellene állítani a kilakoltatásokat, azonnali moratóriumra van sz...
2018-09-24 14:03:33
Timmermans: az utóbbi hónapokban tovább erősödtek a lengyel helyzettel kapcsolatos aggályok
... fognak az Európai Unió Tanácsának jogi szolgálatával a következő lépésekről.
Sajtóhírek szerint szerdán az Európai Bizottság ülésén is napirenden lesz a "lengyel ügy", s az Európai Bíróság elé utalhatják a legfelsőbb bíróságról szóló törvény miatt Lengyelországgal szemben megindított uniós jogsértési eljárást.
Hétfőn az Igazságügyi Tanácsok Európai Hálózatának (ENCJ) köz...
2018-09-18 23:14:52
Az EJEB elmarasztalta Belgiumot, amiért kizártak egy hidzsábot viselő nőt egy bírósági tárgyalásról
... panaszosnak.
Az EJEB határozatai kötelezőek az Európa Tanács 47 tagországa számára, de a verdikt egyelőre nem jogerős, még mindkét fél fellebbezhet.
Az Európa Tanács égisze alatt működő bírósághoz az európai emberi jogi egyezmény előírásainak megsértésére hivatkozva lehet fordulni, amennyiben a panaszosok már minden hazai jogorvoslati lehetőséget igénybe vettek, és nem ...
2018-09-18 17:09:20
1 2 3 .......................146 147 ............219 220 ............292 293 294 
Címkék: Nyílt Társadalom Alapítvány, Stop Soros, Korózs Lajos, Európa Tanács, Dragan Umicevicet, Szerbiából Horvátországba, Soros György, Európai Unió, Európai Unió Tanácsának, Európai Bizottság, Európai Bíróság, Igazságügyi Tanácsok Európai Hálózatának, román államfő, igazságügyi reform, újabb törvényét, illiberális demokrácia, spanyolországi Melilláról, migránsokat segítő, strasbourgi bírósághoz, utóbbi hónapokban, lengyel helyzettel, hidzsábot viselő, bírósági tárgyalásról, idén tizenhat, rendezvény három, online bíróságokról, bíróságoknak nehéz, emberi erőforrások, adatok körüli, információk kiadására, közzététellel másfél, törvénycsomag harmadik, múlt héten, alkotmánybíróság elutasította, elnök alkotmányossági, elnöki hivatal, államfő kifogyott, törvényes eszközökből, szövetségi pénzügyi, önálló szakosított, fájdalmas tapasztalataik, jogállami biztosítékokra, bíróság bátorító, tárgyaláson beavatkozó, bíróság abban, ítélet szerint, kocsijában ülve, szerb-horvát zöldhatárt, törvénycsomag egyes,
© 2013 TVN.HU Kft.