Regisztráció  Belépés
Menczer Tamás: folyamatosan jelentős támadás alatt állunk
...
A Velencei Bizottság a "Stop Soros" törvénycsomag bizonyos rendelkezéseinek visszavonására szólított fel, mivel megítélése szerint azok súlyosan akadályozzák a törvényesen működő civil szervezetek tevékenységét.
Menczer Tamás megjegyezte, a Velencei Bizottság már a "Stop Soros" és az alaptörvény-módosítás elfogadása előtt kinyilvánította: nem akarják, hogy a magyar Orszá...
2018-06-22 21:13:28
Illegális bevándorlás - Günther Oettinger szerint lekerülhet a napirendről a kötelező kvóta
...
Az Európai Bizottság német tagja a Handelsblatt című üzleti lapban közölt interjúban arra a kérdésre, hibázott-e a brüsszeli bizottság azzal, hogy javasolta a kötelező menekültelosztási kvóta bevezetését, kiemelte, hogy az EU a kölcsönös támogatásról, egymás segítéséről szól, "de ennek a szolidaritásnak nem kell feltétlenül egyformának lennie, lehet egyenértékű is".
"Ha ...
2018-06-22 18:13:38
Az Európa Tanács korrupcióellenes szakértői bírálták a lengyel bíróságok függetlenségének meggyengítését
... szerint csorbítani kívánja az igazságszolgáltatás függetlenségét. Varsó szerint azonban a vonatkozó törvénymódosítások tökéletesen megfelelnek a jogállamiság alapelveinek.
Az Európai Bizottság a jogállamiság rendszerszintű megsértésének kockázata miatt decemberben megindította az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti, eddig nem alkalmazott eljárás előkészítését Lengyelorsz...
2018-06-22 17:32:57
Illegális bevándorlás - Már tizenhat tagállam jelezte részvételét a vasárnapi brüsszeli csúcstalálkozón
... kormányfői azonban nyilatkozhatnak.
A visegrádi államok csütörtökön tudatták, hogy nem kívánnak részt venni a találkozón.
A vasárnapi megbeszélést Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke hívta össze szerdán, noha azt is bejelentette, hogy nem ő kezdeményezte az egyeztetést, hanem egyes tagállamok, amelyeket nem nevezett meg. Az ülés célja hogy "európai megoldáso...
2018-06-22 16:52:41
Az Európai Unió lezárta a Franciaországgal szemben indított túlzottdeficit-eljárást
... meghosszabbították.
A hiány tavaly 2,6 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 3,4 százalékról, és ezzel Párizs teljesítette az eljárás lezárásához szükséges kritériumokat.
Az Európai Bizottság friss előrejelzései szerint a deficit a következő években is alacsonyabb lesz a GDP három százalékát jelentő szintnél, idén 2,3, jövőre 2,8 százalék várható.
A tagállamok pé...
2018-06-22 16:42:32
A "Stop Soros" törvénycsomag bizonyos rendelkezéseinek visszavonására szólított fel a Velencei Bizottság
... menedékkérők képviseletének büntethetővé tétele pedig jogellenes beavatkozást jelent a véleménynyilvánítás szabadságába - olvasható a véleményt ismertető közleményben.
A Velencei Bizottság összehasonlította a szóban forgó jogszabályt más, az illegális bevándorlás elősegítését kriminalizáló európai törvényekkel. Aláhúzták: máshol vannak kivételek a humanitárius segítségnyújtás...
2018-06-22 16:22:42
Szijjártó: nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai
... kontextushoz vissza tudjunk térni".
A tárcavezető azt is elmondta, örömmel nyugtázták Hrinevics miniszter kijelentését, amely szerint Ukrajna tiszteletben tartja és végrehajtja a Velencei Bizottság állásfoglalását. Reményét fejezte ki, hogy az állásfoglalás alapján az ukrán kormány el tudja érni, hogy az ukrán parlament végre szavazza meg az oktatási törvény átmeneti időszaká...
2018-06-22 16:22:33
V4-Ausztria - A migráció és az uniós költségvetés volt a téma a parlamenti elnökök találkozóján
... helyzetért maguk az országok a felelősek - húzta alá Kövér László.
Úgy ítélte meg: valójában egy "büntetőakcióról, egy politikai elfogultságon alapuló javaslattételről van szó az Európai Bizottság részéről" a költségvetés tekintetében, ami ellen a visegrádi országok egyértelműen tiltakoznak és ebben a formában nem tartják elfogadhatónak.
Az Országgyűlés elnöke elmondta ...
2018-06-22 15:32:57
PM: külön nyilatkozatot fűzött Magyarország az országspecifikus ajánlásokhoz
...
A közlemény szerint Varga Mihály hangsúlyozta: az országspecifikus ajánlásokban az Európai Bizottság egyes területeken pozitív irányban változtatta meg az álláspontját azzal, hogy évek óta kritikaként szereplő pont került ki az ajánlásokból, vagy sokkal enyhébben fogalmaztak, mint korábban.
Ugyanakkor az idei ajánlások szövegének tervezetében továbbra is találhatók probl...
2018-06-22 14:42:03
Hollik: a Soros-alapítvány dróton rángatja az Európai Bizottságot
...
A kormánypárti politikus kifejtette: csütörtökön a Soros-birodalom központja, a Nyílt Társadalom Alapítványok sajtóközleményben szólította fel az Európai Bizottságot, hogy tegyen lépéseket Magyarország ellen, amiért a parlament elfogadta a "Stop Soros" törvénycsomagot és a Magyarország megvédését szolgáló alaptörvény-módosítást.
Rá néhány órával az Európai Bizottság már...
2018-06-22 11:53:44
1 2 3 ..........1030 1031 .....1546 1547 .....2060 2061 2062 
Címkék: Menczer Tamás, Günther Oettinger, Európa Tanács, Európai Unió, Stop Soros, Velencei Bizottság, Európai Bizottságot, Európai Bizottság, Jean-Claude Juncker, Kövér László, Varga Mihály, Nyílt Társadalom Alapítványok, kötelező kvóta, lengyel bíróságok, vasárnapi brüsszeli, kárpátaljai magyar, uniós költségvetés, parlamenti elnökök, országspecifikus ajánlásokhoz, törvényesen működő, magyar Orszá, brüsszeli bizottság, kötelező menekültelosztási, kölcsönös támogatásról, jogállamiság alapelveinek, jogállamiság rendszerszintű, uniós alapszerződés, visegrádi államok, vasárnapi megbeszélést, ülés célja, hiány tavaly, eljárás lezárásához, következő években, véleményt ismertető, szóban forgó, illegális bevándorlás, humanitárius segítségnyújtás, állásfoglalás alapján, ukrán kormány, ukrán parlament, oktatási törvény, politikai elfogultságon, költségvetés tekintetében, visegrádi országok, közlemény szerint, országspecifikus ajánlásokban, álláspontját azzal, idei ajánlások, kormánypárti politikus,
© 2013 TVN.HU Kft.