Regisztráció  Belépés
Választás 2018 - NVB: az országos listát törölni kell, ha a jelöltek száma 27 alá csökken
... fővárosban, legalább 27 egyéni választókerületben önálló jelöltet állított.
Az ülésen Gáva Krisztián, a Nemzeti Választási Iroda általános elnökhelyettese arról tájékoztatta a bizottságot, hogy a választási felkészülés keretében az NVI áttekintette, szükség van-e iránymutatás kiadására, illetve a már kiadottak aktualizálására.
Mint mondta, úgy találták, hogy kifejezett ...
2018-01-23 15:23:26
13 milliárdos büntetés lehet Orbán vejének üzletéből
... érdekeit szem előtt tartva működik, csalásmegelőző és -elhárító szervezet. Ha az uniós támogatások felhasználása során szabálytalanságot észlel, akkor erről tájékoztatja az Európai Bizottságot, ha csalás gyanúja merül fel, akkor az adott tagország ügyészségét is értesíti. A jogi/bűnügyi eljárás ez utóbbi dolga, az Európai Bizottsággal pedig a magyar kormány tárgyalhat a támogatásm...
2018-01-22 17:42:27
Illegális bevándorlás - Osztrák kancellár: a kvótarendszer nem működik, trendforduló kell a migrációs válság ke
... jogállamiság, vagy legalábbis ez az érzés keletkezik". Ezért örvendetes, hogy az Európai Bizottság lépett Lengyelország ügyében - mondta Sebastian Kurz, jelezve, hogy országa támogatja a bizottságot az akár az uniós szavazati jog felfüggesztésével járó, úgynevezett hetes cikkely szerinti eljárásban, ha a lengyel vezetésnek nem sikerül eloszlatni az aggályokat.
Az osztrák kanc...
2018-01-17 12:34:34
A csalás elleni hivatal azt javasolja, kérjék vissza a pénz
... tulajdonosának cége, a Sistrade részt vett egyes pályázatok előkészítésében az önkormányzatok részéről, miközben még az Eliosban is tulajdonos volt.

Az amerikai lap kereste az Európai Bizottságot is, ott azt a választ kapták, hogy ki fogják értékelni az OLAF jelentését, majd megvitatják azt a magyar kormánnyal, azután döntenek majd arról, milyen lépéseket tesznek.
...
2018-01-12 11:45:43
Hónapok óta nem kaptak fizetést a hajógyári dolgozók Horvátországban
... megrendelése van, de a munkaerőhiány hatalmas késésekhez vezet, amelyek után büntetéseket kell fizetni - tette hozzá.
A horvát kormány a pénzügyi problémákról értesítette az Európai Bizottságot (EB), és most testület hozzájárulását várja a szanáláshoz és szerkezetátalakításhoz, a pénzügyi stabilitás fenntartása érdekében - írta a lap.
Horvátország még 2012-ben megállapo...
2018-01-11 19:24:45
Brexit - Davis szerint egyes EU-útmutatások megállapodás nélküli Brexitből indulnak ki
... jogszolgáltatás, a nemzetközi magánjog, valamint az élőállatok szállítása és védelme.
Davis közli a kormányfővel a levélben, hogy jogi tanácsadást kért az ügyben, és felkéri az Európai Bizottságot az uniós iránymutatások olyan módosítására, amely figyelembe veszi a kétoldalú kereskedelmi megállapodás létrejöttének lehetőségét is.
A Financial Times kommentárja szerint az...
2018-01-09 13:00:21
Juncker: az Európai Bizottság szerint elengedhetetlen a szlovén-horvát határvita rendezése
... hágai nemzetközi döntőbírósági határozatnak, és ezáltal megszegi az uniós tagsággal járó kötelezettségeit.
Szavai szerint brüsszeli látogatásának célja, hogy felszólítsa az Európai Bizottságot, vállaljon aktívabb szerepet annak érdekében, hogy a nemzetközi döntőbíróság határozatai megvalósuljanak.
A tavaly újraválasztott szlovén elnök, aki decemberi eskütételét követően ...
2018-01-08 19:53:01
Évértékelő - Kormányválság, megyei választások és konfliktus az állami vezetők között 2017-ben Szlovákiában
... Varsóban tartott csúcstalálkozóján - is terítékre került, a fennálló helyzet orvoslásának igényével. Júliusban, a szlovák kormányfő az ügyben tanúsított tétlenséggel vádolta meg az Európai Bizottságot (EB), majd szeptemberben a szlovák és a cseh kormány közösen kezdeményezte egy uniós találkozó megtartását az ügyben. A találkozót októberben tartották meg Pozsonyban, ott a visegrád...
2018-01-03 07:04:57
Katalán választás - Puigdemont kész találkozni a spanyol kormányfővel Spanyolországon kívül
... kivonására, amelyeket a Madrid által törvénytelennek tartott függetlenségi népszavazás után vezényeltek az autonóm közösségbe.

A menesztett elnök végezetül arra kérte az Európai Bizottságot és a többi uniós intézményt, hogy "ne csak a spanyol államot, hanem a katalán népet is hallgassák meg". Hozzátette, nem az álláspontja megváltoztatására kéri a bizottságot, csak arra...
2017-12-22 13:52:08
EKF - Hét város pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre
... programon kell alapulnia, amely erős európai dimenzióval bír.
Magyarország a jelölésről legkésőbb négy évvel a...
2017-12-21 10:21:43
1 2 3 ......................72 73 ...........108 109 ...........143 144 145 
Címkék: Európai Bizottság, Európa Kulturális Fővárosa, Gáva Krisztián, Nemzeti Választási Iroda, Európai Bizottságot, Európai Bizottsággal, Sebastian Kurz, Financial Times, országos listát, jelöltek száma, migrációs válság, csalás elleni, hajógyári dolgozók, szlovén-horvát határvita, állami vezetők, spanyol kormányfővel, ülésen Gáva, választási felkészülés, uniós támogatások, adott tagország, magyar kormány, érzés keletkezik, uniós szavazati, lengyel vezetésnek, osztrák kanc, önkormányzatok részéről, választ kapták, magyar kormánnyal, munkaerőhiány hatalmas, horvát kormány, pénzügyi problémákról, pénzügyi stabilitás, nemzetközi magánjog, élőállatok szállítása, uniós iránymutatások, kétoldalú kereskedelmi, uniós tagsággal, nemzetközi döntőbíróság, tavaly újraválasztott, fennálló helyzet, szlovák kormányfő, ügyben tanúsított, cseh kormány, uniós találkozó, találkozót októberben, autonóm közösségbe, menesztett elnök, többi uniós, spanyol államot, katalán népet, álláspontja megváltoztatására, jelölésről legkésőbb,
© 2013 TVN.HU Kft.