Belépés
Mogherini: a csúcstalálkozó megerősítette az Európa és Ázsia közötti globális partnerséget
... emberek szabad áramlása hozzájárul a globális növekedéshez, határozottan hiszem, hogy a régiók közötti valódi összeköttetésb...
2018-10-20 15:36:26
ITM: Brüsszel emelje tízszeresére a magyaroknak és a régiónak szánt innovációs forrásokat
... forrásainak bővítésével Magyarország egyetért, ugyanakkor az erre szánt pénzeket együtt kellene felhasználnia Európa nyugati es keleti felének, mert csak az fogja igazán növelni innovációs és kutatási kapacitásait és ezen keresztül versenyképességét" - fogalmazott.
Magyarország továbbá azért küzd, hogy a magyar kutatók igazságos és tisztességes fizetést kapjanak a közös európ...
2018-09-28 17:54:14
Palkovics: Magyarország sikeres lehet az innovációs technológiák alkalmazásában
... A miniszter kiemelte: az ország az európai rangsorban kiemelkedő helyen áll a mobil szélessávú lefedettség (4G) terén.
Hozzátette: az innovációs alap mellett a tervek szerint egy kutatási alapot is létrehoznak, ennek felügyeletére felállítanak egy kutatási tanácsot is, szakemberekből, kutatókból, üzletemberekből.
Palkovics László szerint az ország versenyképességének n...
2018-09-28 15:33:36
A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók
... a látóirányban fényelnyelést sikerült megfigyelni, melyek egy időben hatnak és változtatják a csillagok fényességét" - idézi a közlemény Kóspál Ágnest, a kutatás vezetőjét, az Európai Kutatási Tanács Starting Grant ösztöndíjának nyertesét.
A magyar kutatók eredményeiket az Astrophysical Journal című folyóiratban tették közzé.
A kutatás további részletei ábrákkal illuszt...
2018-07-21 15:32:54
Az Európai Bizottság támogatja a BIOEAST kezdeményezést
...
A szaktárca közleményében ismertette: Nagy István agrárminiszter a Mezőgazdasági és Halászati Tanács június 18-i ülésén bemutatta a hosszú távú kutatási és innovációs együttműködésről szóló BIOEAST kezdeményezés prioritásait. A Európai Bizottság jelezte, hogy kiemelt figyelemmel követik a BIOEAST kezdeményezést, amely nagyon időszerű és kiemelt fontosságú, jelentős szerepe le...
2018-06-19 17:25:59
EU-büdzsé - Az Európai Bizottság 100 milliárd eurót javasol kutatásra és innovációra
...
Jyrki Katainen elmondta, az új, Horizont Európa elnevezésű program az előző, Horizont 2020 nevű kutatási és innovációs program eredményeire és sikereire épít.
A program révén a bizottság növelni kívánja az Európai Kutatási Tanács finanszírozását annak érdekében, hogy erősödjön az unió globális vezető szerepe a tudományos életben, és bővüljön a programokba bevontak köre ú...
2018-06-07 14:52:41
HECRIN: növelni kell az egyetemi kutatóhelyekről induló innovatív klinikai vizsgálatok számát
... márpedig Európa legtöbb helyén nem az egyetemi állami büdzséből veszik el a kutatómunkához szükséges forrást, hanem nemzetközi innovációs pályázatokon nyernek finanszírozást a különböző kutatási projektekhez.
Kovács L. Gábor szerint ezt a szegmenst kell erősíteni, hogy a magyar egyetemi szektor ezen a területen is ütőképes legyen Európában, ezért is jött létre 2014-ben a HECR...
2018-05-16 07:15:28
Juncker hadat üzent a nemzetállamoknak
... támogatásokat például 5 százalékkal kurtítanák meg - mondván: Nagy-Britannia kiesésével csökken az EU bevétele. Az infrastruktúra-fejlesztésre ugyanennyi pénzt fordítanának, mint most, a kutatási programokra, illetve az Erasmus+ programra viszont jóval több pénzt áldoznának az uniós büdzséből.

Ha a számokat nézzük: 1135 milliárd eurónyi költségvetésről van szó az ...
2018-05-02 23:41:06
Az Európai Beruházási Bank csoportja tavaly 772 millió euró forrást adott Magyarországnak
... sporttudományokkal kapcsolatos magas szintű kutatások elvégezését elősegítő infrastrukturális és technológiai beruházásokat, melyek lehetővé teszik, hogy hosszú távon az egyetem európai szintű oktatási-kutatási központtá váljon.
A tervek szerint 2018-ban a felújítási és modernizációs munkálatokat kívánják elvégezni, 2019-ben várhatóan megvalósul a Velencei Vízisport-telep fel...
2018-03-01 14:52:05
Az idő elfogyott, tettek kellenek A kölcsönös érdekek feltár
... irányt ad. Figyelni kell a múltra és a jövőre is. A minap középiskolások mutattak példát a Parlament előtt. Ne feledkezzünk meg róluk sem! Ők a leginkább érintettek.

A szerző a kutatási, technológiai és innovációs tanács egykori elnöke, az MSZP tagja


https://mno.hu/velemeny/az-ido-elfog yott-tettek-kellenek-2443208?utm_sou rce=hirlevel_MN_altalanos&utm_me...
2018-01-28 09:39:15
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 28 
Címkék: Európai Bizottság, Európai Beruházási Bank, Palkovics László, Kóspál Ágnest, Európai Kutatási Tanács Starting Grant, Astrophysical Journal, Nagy István, Halászati Tanács, Jyrki Katainen, Horizont Európa, Európai Kutatási Tanács, Kovács, Velencei Vízisport-telep, csúcstalálkozó megerősítette, régiónak szánt, innovációs technológiák, egyetemi kutatóhelyekről, kölcsönös érdekek, globális növekedéshez, régiók közötti, erre szánt, fogja igazán, magyar kutatók, közös európ, miniszter kiemelte, európai rangsorban, mobil szélessávú, innovációs alap, tervek szerint, kutatási alapot, kutatási tanácsot, látóirányban fényelnyelést, időben hatnak, csillagok fényességét, közlemény Kóspál, kutatás vezetőjét, kutatás további, szaktárca közleményében, hosszú távú, program révén, bizottság növelni, unió globális, tudományos életben, programokba bevontak, egyetemi állami, kutatómunkához szükséges, különböző kutatási, szegmenst kell, magyar egyetemi, kutatási programokra, uniós büdzséből, számokat nézzük,
© 2013 TVN.HU Kft.