Regisztráció  Belépés
Közleményben üdvözölte Klaus Iohannis a vallásszabadság erdélyi elismerésének 450. évfordulóját
... Magyar Unitárius Egyház kedden bejelentette: a vallásszabadság évének nyilvánította 2018-at, és azzal a kéréssel fordult a magyar Országgyűléshez, Románia parlamentjéhez és az Európai Parlamenthez, hogy nyilvánítsák január 13-át a vallásszabadság napjává.
A jubileumot szombaton Tordán ünnepli meg az unitárius egyház, ebből az alkalomból emlékművet avatnak a 450 évvel ezelőtt ...
2018-01-12 16:43:16
Brexit - Verhofstadt: jogilag kötelezővé kell tenni az előzetes megállapodást
... meg, ha az előző heti egyezséget teljes mértékben tiszteletben tartják és mielőbb kötelező erejű jogi szöveggé teszik.
Mint Verhofstadt elmondta, értesülései szerint az Európai Parlamenthez hasonlóan a bennmaradó tagállamok vezetői is szigorítani fogják az álláspontjukat.
Philippe Lamberts, az EP zöldpárti frakciójának vezetője azon véleményének adott hangot, hogy az Egy...
2017-12-12 18:52:16
Zimbabwei puccs - Uniós szóvivő: fenn kell tartani Zimbabwe alkotmányos rendjét
... szerdán közölte, hogy átvette az ország irányítását Robert Mugabe elnök kormányától, miután a katonák és páncélos járművek kedden lezárták a kormányhivatalokhoz, bíróságokhoz és a parlamenthez vezető utakat.
A hatalomátvételt vélhetően Emmerson Mnangagwa zimbabwei alelnök menesztése váltotta ki. A sokáig Mugabe utódjának tartott Mnangagwát a múlt héten váltották le, miután ös...
2017-11-15 14:52:59
Ukrán oktatási törvény - Ukrán politikus: Magyarország belevetette a kisebbségi jogokat a keleti partnerségi cs
... honatyák egy 38 fős csoportja a Hazafias Unió - Litván Kereszténydemokraták nevű párthoz tartozó Andrius Kubilius volt miniszterelnök kezdeményezésére azzal a kéréssel fordult a magyar parlamenthez, hogy ne akadályozza Ukrajnának az Európai Unióhoz való közelítését célzó törvényeket.
"A litván képviselők számára kellemetlen meglepetést, sőt sokkot okoztak a magyar kormány az...
2017-11-09 13:32:25
Skót miniszterelnök: Skócia maradásra kéri a külföldi EU-állampolgárokat
... és ezzel a helyi közszolgáltatásokat finanszírozzák.
Sturgeon szerint ezért Skóciának a skót igényekre szabott saját bevándorlási politikára van szüksége, és ideje, hogy a skót parlamenthez kerüljön a helyi bevándorlási szabályok kidolgozásának joga.
Skócia széles önkormányzati jogköröket élvez, de a bevándorlás szabályozása a brit kormány országos hatásköre.
Nicola...
2017-10-10 18:33:47
A brit EU-tagságról szóló törvény visszavonása és a bevándorlás szabályozása az új brit kormány törvényalkotási
... ceremónia - tekintettel az idő rövidségére - ezúttal nélkülözte az ilyenkor szokásos színpompás külsőségeket, az uralkodó a díszszázad kísérte díszes hintó helyett autóval érkezett a parlamenthez, és beszédét az ünnepi uralkodói viselet helyett hétköznapi öltözetben olvasta fel. A királynő a hagyományoktól eltérően nem viselte a koronát sem.
A konzervatívok és a DUP együttmű...
2017-06-21 15:01:20
Francia elnökválasztás - Párizs Marine Le Pen mentelmi jogának felfüggesztését kérte az Európai Parlamenttől
... választások végéig nem hajlandó az igazságszolgáltatás előtt megjelenni és vallomást tenni.
A pénzügyi visszaélések vizsgáló párizsi ügyészség ezt követően fordult az Európai Parlamenthez, s kérte Marine Le Pen és egy képviselőtársa, Marie-Christine Boutonnet mentelmi jogának felfüggesztését egy-egy március 29-i és 30-i keltezésű levélben. Az illetékes vizsgálóbíró az eljárá...
2017-04-14 13:57:40
Külföldi egyetemek - A felsőoktatási törvény módosításának visszavonását követelték a budapesti demonstráción
... azonban nem intézkedtek, békésen viselkedtek.
A demonstráció délután kezdődött Budán, a Várkert bazárnál, onnan vonultak a Lánchídon át, a József Attila és a Nádor utca vonalán a Parlamenthez. A Kossuth Lajos tér szinte teljesen megtelt tiltakozókkal.
Amikor az tüntetésen élen vonulók a Kossuth térre értek, a tömegből az utolsók akkor indultak el a Várkert bazártól....
2017-04-09 21:53:36
Kémelhárító különítményt akar telepíteni a NATO Bukarestbe
... avattak fel
Bukarestben az észak-atlanti szövetség ugyanis maga akar gondoskodni a vezénylési és ellenőrző struktúráival kapcsolatos kémelhárítási teendőkről. A román államfő a parlamenthez intézett levelében rámutatott: a bukaresti kémelhárító különítmény létrehozása része azoknak az erőfeszítéseknek, amelyekkel a NATO a térségben észlelt biztonsági kihívásokra válaszolva j...
2017-03-27 17:48:39
Román Btk.-módosítás - Iohannis: adottak a feltételek a helyzet normalizálására
... az azt hatályon kívül helyező 14-es rendeletet. Bejelentette: pénteken kihirdeti a két jogszabályt, így minden feltétel adott lesz a helyzet normalizálására.
Iohannis utalt a parlamenthez intézett február 7-i beszédére, amikor a kormánytöbbség válságkezelő mozgásteréről szólván azt állította: "a vitatott rendelet hatálytalanítása és egy miniszter kínkeserves leváltása kevés, ...
2017-02-23 15:33:02
1 2 3 6 7 9 10 12 13 14 
Címkék: Klaus Iohannis, Párizs Marine Le Pen, Európai Parlamenttől, NATO Bukarestbe, Román Btk, Magyar Unitárius Egyház, Európai Parlamenthez, Mint Verhofstadt, Philippe Lamberts, Robert Mugabe, Emmerson Mnangagwa, Hazafias Unió, Litván Kereszténydemokraták, Andrius Kubilius, Európai Unióhoz, Marine Le Pen, Marie-Christine Boutonnet, József Attila, Kossuth Lajos, vallásszabadság erdélyi, előzetes megállapodást, kisebbségi jogokat, keleti partnerségi, brit EU-tagságról, bevándorlás szabályozása, felsőoktatási törvény, budapesti demonstráción, helyzet normalizálására, vallásszabadság évének, kéréssel fordult, magyar Országgyűléshez, vallásszabadság napjává, jubileumot szombaton, unitárius egyház, alkalomból emlékművet, előző heti, bennmaradó tagállamok, ország irányítását, parlamenthez vezető, hatalomátvételt vélhetően, sokáig Mugabe, múlt héten, magyar parlamenthez, litván képviselők, magyar kormány, skót igényekre, skót parlamenthez, helyi bevándorlási, brit kormány, ilyenkor szokásos, díszszázad kísérte,
© 2013 TVN.HU Kft.