Belépés
Feljelentője "megbélyegzéséért" bírságolta meg Nagykároly polgármesterét a román diszkriminációellenes hatóság
... régióhoz tartozás alapján tett ellenséges, megvető megjegyzést Tudoséra.
A hatóság azonban úgy értékelte, hogy maga a tévéműsorban tett megjegyzés még nem lépi túl az emberi jogok európai egyezménye által garantált véleménynyilvánítási szabadság kereteit, azért viszont, hogy a polgármester nem figyelmeztette beosztottját: ne hozza nyilvánosságra a feljelentő nevét és fényképé...
2018-10-23 13:37:08
Cseh külügyminiszter: közösen kellene védelmezni a liberális demokráciát
... Petrícek abban az interjúban, amelyet a Respekt című liberális cseh politikai hetilap közölt most megjelent számában.
A cseh diplomácia vezetője erről akkor beszélt, amikor a riporter az Európai Parlamentben elfogadott Magyarországot bíráló határozattal kapcsolatban faggatta. Petrícek aztmondta, hogy ő a szavazáskor nagy valószínűséggel tartózkodott volna.
A politikus ...
2018-10-23 13:30:19
Szép napot mindenkinek!
... General Electricnek (GE). Az amerikai vállalat 1994-től kizárólagos tulajdonosnak mondhatta magát. A Tungsram név azonban nem tűnt el, a GE éppen idén februárban jelentette be, hogy eladja európai, közel-keleti, afrikai és törökországi üzletágát, valamint a globális autólámpa-ágazatát a GE egy korábbi felső vezetője, Jörg Bauer irányította cégnek. Az eladás első mérföldköveként pe...
2018-10-23 09:28:15
Brüsszel felszólította a román kormányt a Velencei Bizottság ajánlásainak figyelembe vételére
... eleme aggodalomra ad okot, gyengíti a korrupció, az erőszakos bűncselekmények és a szervezett bűnözés elleni küzdelem hatékonyságát.
Hétfői sajtótájékoztatóján Margarítisz Szkínász európai bizottsági szóvivő arra kérte Bukarestet, hogy vegyék figyelembe ezeket az ajánlásokat.
Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a brüsszeli testület az együttműködés szellemében f...
2018-10-22 14:21:36
Magyar hálózatkutatók sikere az EU egyik legrangosabb alapkutatási pályázatán
... közleménye.
A Lovász László vezetésével folyó kutatások célja a való életben újra és újra felbukkanó, jellemzően dinamikusan változó hálózatok jellemzőinek matematikai leírása.
Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council- ERC) működteti az Európai Unió legnagyobb felfedező kutatásokat támogató pályázati rendszerét. Az ERC feladata, hogy hosszútávra vonzó finans...
2018-10-22 13:01:43
Mogherini: a csúcstalálkozó megerősítette az Európa és Ázsia közötti globális partnerséget
... részt vevő fél számára szükséges biztosítékokat nyújt a nemzetközi biztonság, a béke és a stabilitás megtartásához - közölte.
A főképviselő bejelentette, a találkozó alkalmával az Európai Unió és Szingapúr kereskedelmi, beruházásvédelmi, valamint a partnerségi és együttműködési keretmegállapodást írt alá.
A részleteket ismertetve elmondta, a kereskedelmi megállapodás biz...
2018-10-20 15:36:26
EU-tisztújítás - Maros Sefcovic és Frans Timmermans szállt csak ringbe a határidő végéig a PES csúcsjelöltségéé
...
A balközép erőket összefogó pártcsalád listavezetőjének személyéről a PES december 7-8-i lisszaboni kongresszusán döntenek majd.
Maros Sefcovic az Európai Bizottság energiaunióért felelős szlovák alelnökeként jól ismeri az EU működését. Az 52 éves politikus lenne a brüsszeli testület első kelet- vagy közép-európai vezetője.
Az 57 éves Frans Timmermans tapasztalt, tö...
2018-10-20 15:33:27
Volkswagen: tömeges leépítéssel fenyeget az új autók szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséről kötött uniós min
... csökkentésről állapodtak meg, holott az autógyártás átalakítása a döntésből fakadó "sebességgel és kihatásokkal aligha menedzselhető" - húzta alá Herbert Diess.
Amennyiben a tanács, az Európai Bizottság és a 40 százalékos csökkentést sürgető Európai Parlament és soron következő egyeztetésein is 35 százalékos csökkentésről döntenek, a VW üzemeiben a munkahelyek nagyjából egyne...
2018-10-11 16:30:02
EU-tisztújítás - Frans Timmermans elindul az európai szociáldemokraták csúcsjelölti tisztségéért
... közölte, azért döntött az indulás mellett, hogy elmondhassa a gyerekeinek, ő "mindent megpróbált" az EU létét fenyegető veszélyek elhárítása érdekében.
"Hatalmas a tét. Ez az első európai parlamenti választás, amelyik nem arról szól, hogy a jobboldal vagy a baloldal lesz-e kicsit erősebb, hanem arról, hogy lesz-e egyáltalán a jövőben Európai Unió" - fogalmazott.
Sajtójel...
2018-10-10 18:23:42
Ukrán oktatási törvény - Zsigmond Barna Pál: az Európa Tanács fogadjon el jelentést az ukrajnai kisebbség helyz
... szabályozások szemben állnak a nemzetközi joggal, amelynek betartását korábban Ukrajna nemzetközi és kétoldalú egyezmények aláírásával vállalta - húzta alá a képviselő.
Kiemelte, a magyar európai tanácsi delegáció sikere, hogy Magyarország összegyűjtötte a kezdeményezés benyújtásához szükséges több mint húsz aláírást hat ország, Magyarország mellett Románia, Szerbia, Albánia,...
2018-10-10 16:11:44
1 2 3 ...................462 463 .........693 694 ..........923 924 925 
Címkék: Velencei Bizottság, Maros Sefcovic, Frans Timmermans, Zsigmond Barna Pál, Európa Tanács, Európai Parlamentben, General Electricnek, Jörg Bauer, Margarítisz Szkínász, Lovász László, Európai Kutatási Tanács, European Research Council- ERC, Európai Unió, Európai Bizottság, Herbert Diess, Európai Parlament, liberális demokráciát, román kormányt, csúcstalálkozó megerősítette, határidő végéig, európai szociáldemokraták, ukrajnai kisebbség, hatóság azonban, tévéműsorban tett, emberi jogok, feljelentő nevét, cseh diplomácia, szavazáskor nagy, amerikai vállalat, korábbi felső, eladás első, erőszakos bűncselekmények, szervezett bűnözés, brüsszeli testület, együttműködés szellemében, való életben, nemzetközi biztonság, stabilitás megtartásához, főképviselő bejelentette, találkozó alkalmával, részleteket ismertetve, kereskedelmi megállapodás, balközép erőket, autógyártás átalakítása, döntésből fakadó, munkahelyek nagyjából, indulás mellett, első európai, jobboldal vagy, baloldal lesz-e, jövőben Európai,
© 2013 TVN.HU Kft.