Belépés
Tizenöt tagállam tovább szigorítaná az Európai Unió klímavédelmi célkitűzéseit
... csökkenteni ahhoz, hogy a felmelegedés ne haladja meg az 1,5 Celsius-fokot.
"A tudósok régóta figyelmeztetnek, hogy bolygónk lángokban áll, és ráadásul gyorsabban ég, mint gondoltuk. Az európai kormányok többsége kezdi elismerni, hogy ők is látják a füstöt. Ez csak az első lépés, a valódi kérdés azonban az, hogy milyen intézkedéseket fog tenni Európa a tűz eloltása érdekében"...
2018-10-09 19:11:55
Idén akár megduplázódhat az adathalászok csapdájába esettek száma
... felhasználók biztonságtudatos magatartása.
Sütő Ágnes elmondta: nő az elektronikuspénz-forgalom nagyságrendje, Magyarországon 9 millió bankkártya és 10,6 millió bankszámla van, és az Európai Központi Bank szerint Magyarország az 5. legbiztonságosabb bankkártyát használó ország az Európai Unióban.
A bankok, szolgáltatók sokat tesznek, hogy a pénz biztonságban legyen, de e...
2018-10-09 16:32:16
Határozottabb fellépésre kötelezte egy bíróság a holland kormányt a kibocsátás-csökkentés terén
... nevezték a döntést.
A kibocsátás tavaly mindössze 13 százalékkal volt alacsonyabb az 1990-es szintnél Hollandiában, amely sajtóhírek szerint az egyik legnagyobb szennyezőnek számít Európai Unióban.
A jelenlegi kormányzati tervek értelmében 2020 végéig 23 százalékos csökkentést fognak elérni, 2030-ra pedig 49 százalékosat.
Az Urgenda példáját követve az utóbbi évekbe...
2018-10-09 12:51:41
Horvát kormányfő: a bosznia-hercegovinai kollektív államelnökség horvát tagjának megválasztása rossz a horvátok
... bosznia-hercegovinai Horvát Demokratikus Közösség (HDZ-BH) jelöltjét választották meg újra, aki a kormányfő szerint az elmúlt négy évben Horvátország segítségével nagy előrelépést tett Bosznia európai integrációja felé.
Kiemelte: az Európai Unióban Horvátország gyakran hangsúlyozta, hogy a daytoni megállapodás értelmében mindhárom államalkotó népcsoport számár biztosítani ke...
2018-10-08 18:50:18
Külföldi sajtó Magyarországról - Lengyel lap: Orbán és Kaczynski alapvető partnerséget várnak el az EU-tól
...
A lap szerzője, Piotr Semka több uniós tagállam példájára hivatkozva úgy látja: az európai baloldal és a liberálisok - a politikusok és a főáramlatú média egyaránt - ma "egy íratlan doktrína" alapján "politikai karanténba próbálják helyezni" az úgynevezett új jobboldal pártjait. Az utóbbi tömörülések néha "identitárius pártoknak" nevezik önmagukat, "bírálóik pedig populistána...
2018-10-08 14:32:13
Fidesz: Brüsszel és a baloldal adókat akar emelni
...
A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta, a családokat, valamint a kis- és közepes vállalkozásokat segítené, ha az Európai Unió 25 százalékban maximálná az általános forgalmi adó (áfa) kulcsát.
A Fidesz reagálásában azt írta, az szja-növelés a valódi cél...
2018-10-05 19:42:28
Külföldi sajtó Magyarországról - A Mladá Fronta Dnes és a Právo az ukrán-magyar vitáról
... témával.
A vita lényege és a tények ismertetése mellett rámutat: a magyar útlevelek jól jövedelmező biznisszé váltak U...
2018-10-05 13:41:42
Átadták a megújult veszprémi érseki palotát
... szándéka, valamint a veszprémi érsek, Márfi Gyula személye garancia arra, hogy napjainkban magyar és keresztény élet tölti be az épületet.
A magyar kormány fordítja a legtöbb pénzt az Európai Unióban az egyház támogatására, ennek részeként újulhatott meg a palota mintegy 1,2 milliárd forintból - húzta alá.
Semjén Zsolt az épület történetéről felidézte, hogy a magyar baro...
2018-10-04 23:47:26
Az ukrán parlament megszavazta első olvasatban a nyelvtörvényt
... terjedelmükben.
A könyvek esetében évente legalább az 50 százalékuknak az államnyelven kell megjelenniük. A számítógépes programok felhasználói felületeinek szintén ukrán és/vagy az Európai Unióban hivatalos nyelvek valamelyikén kell íródnia.
Mindezeken túl az összes általános információnak - hirdetéseknek, felszólításoknak, üzeneteknek, egyebeknek - hang- és vizuális je...
2018-10-04 23:42:00
Afrikai sertéspestis - Nagy István: a legfontosabb feladat a vírus terjedésének és a házi sertések megfertőződé
... esetén újraindulhat a távol-keleti országba a magyar sertéshús exportja Magyarország alacsony kockázatú területeiről - közölte Nagy István.
Az agrárminiszter előadásában felidézte, az Európai Unióban 2014-ben, Magyarországon idén áprilisban jelent meg előbb Heves, majd Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az afrikai sertéspestis vírusa. A komoly gazdasági károkkal járó járványos á...
2018-10-04 23:29:26
1 2 3 .......................279 280 ...........419 420 ............558 559 560 
Címkék: Európai Unió, Mladá Fronta Dnes, Nagy István, Sütő Ágnes, Európai Központi Bank, Európai Unióban, Horvát Demokratikus Közösség, Európai Unióban Horvátország, Piotr Semka, Szanyi Tibor, Márfi Gyula, Semjén Zsolt, adathalászok csapdájába, holland kormányt, baloldal adókat, ukrán-magyar vitáról, megújult veszprémi, ukrán parlament, legfontosabb feladat, vírus terjedésének, házi sertések, tudósok régóta, európai kormányok, első lépés, valódi kérdés, pénz biztonságban, kibocsátás tavaly, 1990-es szintnél, egyik legnagyobb, jelenlegi kormányzati, utóbbi évekbe, kormányfő szerint, elmúlt négy, daytoni megállapodás, európai baloldal, főáramlatú média, íratlan doktrína, utóbbi tömörülések, nagyobbik kormánypárt, általános forgalmi, vita lényege, tények ismertetése, magyar útlevelek, veszprémi érsek, magyar kormány, legtöbb pénzt, egyház támogatására, palota mintegy, épület történetéről, magyar baro, könyvek esetében, államnyelven kell, számítógépes programok, összes általános, távol-keleti országba,
© 2013 TVN.HU Kft.