Regisztráció  Belépés
Ahmed H. pere - Kúria: törvénysértő volt az ítélőtábla hatályon kívül helyező végzése
... később Magyarországon őrizetbe vették.
A Szegedi Törvényszék első fokon a szíriai állampolgárságú vádlottat bűnösnek mondta ki terrorcselekmény és határzár tiltott átlépése bűntettében, ezért 10 év fegyházra ítélte, és végleg kiutasította Magyarországról. Fellebbezés után a döntést a Szegedi Ítélőtábla arra hivatkozva nem bírálta felül, hogy szerinte a törvényszék nem értéke...
2017-11-14 13:53:18
Római-part - Fővárosi MSZP: a város legnagyobb ingatlanpanamája a Római-parti gát ügye
... fogalmazott.
Horváth Csaba szerint "szánalmas és gyalázatos", hogy csak azért változtatták meg a védműről szóló határozat számát, hogy arról az emberek ne mondhassák el a véleményüket. Ezért a fővárosi MSZP megteszi a jogi lépéseket, és a kormányhivatalhoz fordulnak.
Közölte: addig igaz csak Tarlós István Magyar Időknek adott nyilatkozata, miszerint hét éve nincs a fővár...
2017-10-20 13:32:22
Vágó Gábor újabb korrupcióellenes népszavazási kezdeményezéseket nyújtott be
... referendumok esetében "szembesülnie kell azzal a népharaggal, amelyet a kormányzása okozott".
Vágó Gábor azt mondta, "a korrupciós rendszer pókhálójának közepében" Polt Péter főügyész ül, ezért egyik népszavazási kérdésében azt kezdeményezi, hogy szűnjön meg a főügyész újraválaszthatósága.
A politikus egy másik kérdésével azt szeretné elérni, hogy legfőbb ügyész ne lehes...
2017-09-20 19:54:01
Handó: látogatóközpont is nyílhat majd az Igazságügyi Palotában
... százötven év elteltével a bírósági szervezetrendszer visszatért a 19. században kialakított alapstruktúrához, amely a járási, törvényszéki, ítélőtáblai és kúriai szintre épül.
Kiemelte: ezért is van jelentősége a visszatérésnek a hagyományokhoz, valamint annak megismerésének, hogy miként formálódtak az akkori jogszabályszövegek, hogyan gondolkodtak az elődök.
Hozzátett...
2017-09-15 11:21:58
Ahmed H. pere - A legfőbb ügyész a Kúriához fordult jogorvoslatért
... hozott a szír férfi ügyében, amikor új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot, mivel a végzés indokaként megjelölt hiányosságok pótolhatók lettek volna a másodfokú eljárásban. Ezért Polt Péter azt kérte a Kúriától: állapítsa meg, hogy a táblabíróság a büntetőeljárási szabályok megsértésével helyezte hatályon kívül az ítéletet.
A szóvivő hangsúlyozta: a jogorvo...
2017-08-25 11:02:06
Lázár: két éven belül a GDP 5 százalékára növelné a kormány a családtámogatások összegét
... gondolkodjanak; erre szeretnék biztatni a magyar fiatalokat.
Rámutatott: ha a jelenlegi tendenciák maradnak, akkor belátható időn belül a munkaképes lakosság jelentősen csökken Magyarországon. Ezért szeretnék több mint 30 ezerrel növelni a megszületendő gyermekek számát - jelezte a miniszter, aki hangsúlyozta: minden olyan fiatalt támogatni szeretnének, aki gyermeket vállal ...
2017-05-25 17:14:17
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
... garantálják az ország biztonságát, őrzik a határokat, az utóbbi években többször is bizonyították rátermettségüket. Fontosnak nevezte, hogy hosszú távú pályaképet vázoljanak fel a katonának, ezért töretlenül folyik az illetményemelés és a bérjellegű juttatások rendszerének fejlesztése.
Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára közölte, május 21-én a Buda...
2017-05-22 16:02:02
Meggyes Tamást első fokon felmentették a hűtlen kezelés vádja alól
... összegeket. A bíróság szerint a másik két biztosítás esetében a kötelezettségszegés nem állt okozati összefüggésben a vagyoni hátrány megtörténtével, így nem valósult meg hűtlen kezelés, ezért a bűnsegédek sem követték el a bűncselekményt.
A biztosítási díjak függetlenül attól, hogy ki volt a kedvezményezett, az önkormányzat vagyonának minősültek, így az önkormányzat képvise...
2017-04-06 17:53:40
Harmadfokon is felmentették Budaházyt a 2009-es elhurcolása
... 2016 tavaszán elítélték. Ezt követően egy másodfokú tanács újra felmentette, amit a Polt Péter vezette ügyészség nem tudott elviselni, és mivel a két egymás utáni ítélet ellentétes volt, ezért megfellebbezhették a felmentő ítéletet.

A Debreceni Ítélőtábla azonban - immár harmadfokon - jogerősen, bűncselekmény hiányában felmentette Budaházy Györgyöt.

A 2009-...
2017-03-29 22:43:26
Orbán: olyan államot akarunk létrehozni, ami élvezi az emberek bizalmát
... jelentőségének és méretének folyamatos növekedését. Rámutatott: az 1990-es évek óta kétszeresére növekedett Szigetszentmiklós önerőből nem lett volna képes új igazgatási központjának létrehozására, ezért kormányzati segítséggel sikerült egy romos épületet 4,4 milliárd forintból felújítani a célra.
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a kormány 2010-be...
2017-03-03 13:15:08
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 28 
Címkék: Ahmed, Fővárosi MSZP, Vágó Gábor, Igazságügyi Palotában, Meggyes Tamást, Szegedi Törvényszék, Szegedi Ítélőtábla, Horváth Csaba, Tarlós István Magyar Időknek, Polt Péter, Ezért Polt Péter, Vargha Tamás, Honvédelmi Minisztérium, Debreceni Ítélőtábla, Budaházy Györgyöt, Lázár János, ítélőtábla hatályon, város legnagyobb, legfőbb ügyész, családtámogatások összegét, hűtlen kezelés, 2009-es elhurcolása, emberek bizalmát, szíriai állampolgárságú, védműről szóló, fővárosi MSZP, jogi lépéseket, kormányhivatalhoz fordulnak, kormányzása okozott, korrupciós rendszer, másik kérdésével, bírósági szervezetrendszer, szír férfi, elsőfokú bíróságot, végzés indokaként, másodfokú eljárásban, büntetőeljárási szabályok, szóvivő hangsúlyozta, magyar fiatalokat, jelenlegi tendenciák, munkaképes lakosság, megszületendő gyermekek, ország biztonságát, utóbbi években, bérjellegű juttatások, bíróság szerint, vagyoni hátrány, biztosítási díjak, önkormányzat vagyonának, önkormányzat képvise, másodfokú tanács, felmentő ítéletet,
© 2013 TVN.HU Kft.