Belépés
DK: Tarlós előre lemondott minden fővárosi jogkörről
... szerint Tarlós István az indulásával előre lemondott minden fővárosi jogkörről, hiszen úgy vállalta az újrázást, hogy ezen túl minden fővárosi beruházásról a kormány dönt majd, a Fővárosi Közgyűlés beleszólása nélkül. A fővárosi fejlesztési tanács megalakítását kérdésre válaszolva úgy értékelte: ez a testület alkalmatlan arra, hogy a Budapest érvényesítse benne az érdekeit.
G...
2018-10-10 14:32:17
MSZP: Orbán és Tarlós egyetlen érdemi szót sem szólt Budapestről
...
Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista képviselője arra a bejelentésre, hogy Tarlós István elfogadta a miniszterelnök felkérését a főpolgármester-jelöltségre, azt mondta: gratulálnak, de szerinte a budapestiek ennél többet érdemelnek.
Az ellenzéki képviselő szerint Orbán Viktor már sokat elvett a budapestiektől és úgy látja, hogy már nem is ígér semmit.
Hor...
2018-10-10 14:26:11
Kinevezték Terdik Tamást budapesti rendőr-főkapitánynak
...
Mint írták, az országos rendőrfőkapitány javaslatára és a Fővárosi Közgyűlés támogató véleményére figyelemmel került sor a főkapitányi kinevezésre.
A tárca szeptember elején tudatta, hogy a hónap végén távozik posztjáról a budapesti rendőrfőkapitány, Bucsek Gábor, akinek vezetői kinevezését saját kérésére vonta vissza a belügyminiszter. Közölték azt is, hogy a miniszter...
2018-10-01 10:52:29
LMP: már céldátuma sincs az e-jegyrendszer bevezetésének Budapesten
...
Gál József, a párt fővárosi közgyűlési képviselője pénteki tájékoztatóján elmondta: mintegy tízévnyi előkészítés után idén januártól kellene üzemelnie az e-jegyrendszernek, mostanra azonban már céldátuma sincs a bevezetésének.
A projektre szánt 17 milliárd forintos EBRD-hitelből a főváros már 5,3 milliárdot lehívott, ennek ellenére a tervezett 11 ezer jegyautomatából mi...
2018-09-28 14:38:57
Fővárosi Közgyűlés - Másfél év alatt újítanák fel a Lánchidat és az alagutat
...
Az ülés elején a képviselők egyperces néma felállással emlékeztek a nemrégiben elhunyt Lázár Egonra, a Vígszínház egykori gazdasági igazgatójára, Budapest díszpolgárára.
A közgyűlés első döntésével egyhangúlag támogatta Terdik Tamás kinevezését budapesti rendőrfőkapitánnyá. A jelenlegi rendőrfőkapitány, Bucsek Gábor szeptember 30-án távozik posztjáról, miután vezetői kin...
2018-09-26 13:58:11
Fővárosi Közgyűlés - Idén is támogatják az építészeti értékek védelmét
... épületek tulajdonosai és jogszerű használói pályázhatnak, mint építtetők.
Az Építészeti Örökségvédelmi Támogatás pályázataira 76 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre.
A közgyűlés 27 igen szavazattal 1 tartózkodás mellet fél milliárd forinttal 3 milliárdra növelte a TÉR-KÖZ pályázat keretét.
Tarlós István főpolgármester azt közölte, hogy a módosítást azért h...
2018-09-26 12:58:22
Fővárosi Közgyűlés - Hitelfelvételi lehetőség a Rác fürdő megnyitásához
...
A képviselők 26 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadták el Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes javaslatát, amelyen az előterjesztő az indítvány vitájában is változtatott.
Az elsőként szót kérő Tarlós István főpolgármester ugyanis arra hívta fel Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes jatertdrgö, ameljavamehdt ...
2018-09-26 12:57:46
Fővárosi Közgyűlés - Együttműködési megállapodást kötött a főváros a Magyar Kerékpárosklubbal
...
A megállapodást egyhangúlag hagyták jóvá a képviselők a közgyűlés szerdai ülésén.
Az együttműködés kiemelt célja, hogy teljesüljenek a fővárosi önkormányzat Balázs Mór tervében és a Budapest 2030 hosszú távú városfejlesztési koncepciójában kitűzött forgalmi részarány célok, illetve, hogy Budapest egyre élhetőbbé, közúthálózata és közterületei pedig kerékpáros baráttá vál...
2018-09-26 12:48:13
Fővárosi Közgyűlés - Másfél év alatt újíthatják fel a Lánchidat
...
A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén egyhangúlag hagyta jóvá az erről szóló előterjesztést.
Tarlós István főpolgármester a napirend tárgyalásakor elmondta, hogy a rekonstrukcióra szereztek a kormánytól hétmilliárd forintot, és a "nettó kivitelezési idő" 18 hónap.
A testület június 13-án döntött arról, hogy a Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti alu...
2018-09-26 12:37:39
Fővárosi Közgyűlés - Hatvan-hetven férőhely lehet a Rimaszombati úti téli hajléktalanszállón
...
A Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött arról, hogy a következő krízisidőszakra is térítésmentesen biztosít egy mintegy hétszáz négyzetméteres ingatlanrészt a célra a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.
A testület 27 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett támogatta az - október elsejétől a jövő év április 30-ig tartó - ingyenes használatba adást.
A téli időszakos, a h...
2018-09-26 11:18:06
1 2 3 .........................154 155 .............232 233 .............308 309 310 
Címkék: Kinevezték Terdik Tamást, Fővárosi Közgyűlés, Magyar Kerékpárosklubbal, Tarlós István, Horváth Csaba, Orbán Viktor, Bucsek Gábor, Lázár Egonra, Terdik Tamás, Építészeti Örökségvédelmi Támogatás, Bagdy Gábor, Balázs Mór, Széchenyi István, Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, e-jegyrendszer bevezetésének, építészeti értékek, indulásával előre, kormány dönt, fővárosi fejlesztési, testület alkalmatlan, miniszterelnök felkérését, budapestiek ennél, ellenzéki képviselő, országos rendőrfőkapitány, főkapitányi kinevezésre, tárca szeptember, hónap végén, budapesti rendőrfőkapitány, párt fővárosi, projektre szánt, ülés elején, képviselők egyperces, nemrégiben elhunyt, közgyűlés első, jelenlegi rendőrfőkapitány, módosítást azért, tartózkodás mellett, indítvány vitájában, elsőként szót, megállapodást egyhangúlag, közgyűlés szerdai, együttműködés kiemelt, fővárosi önkormányzat, erről szóló, napirend tárgyalásakor, rekonstrukcióra szereztek, kormánytól hétmilliárd, testület június, következő krízisidőszakra,
© 2013 TVN.HU Kft.