Regisztráció  Belépés
BÉT - Elemzők: negatív nyitás várható a tőzsdéken
... a kereskedelmi háborús félelmek miatt.
A Budapesti Értéktőzsde napközben követheti a nemzetközi hangulatot, ugyanakkor a budapesti nyitáshoz adhat némi pozitív hatást a GKI Gazdaságkutató konjunktúraindexe, amely a vártnál jobb lett.
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint továbbra is bizonytalan mozgás várható a Budapesti Értéktőzsdén, mivel ...
2018-06-25 08:31:51
A Századvég felfelé módosította az idei és a jövő évi növekedési várakozását
... eladósodásé.
A foglalkoztatásban az uniós átlagot már elérte a magyar gazdaság, de a fogyasztás bővüléséhez a foglalkoztatás további emelkedése is hozzájárulhat - írja elemzésében a Századvég Gazdaságkutató.
A beruházások az első negyedévben 17,1 százalékkal növekedtek, így a Századvég felfelé módosította az egész évre vonatkozó várakozását: eszerint a beruházások bővülé...
2018-06-19 14:01:38
BÉT - Emelkedésre számít a szakértő a tőzsdén
... Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: kedvező a nemzetközi hangulat, így enyhe emelkedés jöhet a budapesti tőzsdén is. A kereskedésre hatással lehet, hogy kedden jelenik meg a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet német és euróövezeti gazdasági hangulatindexe júniusról, délután még a májusi amerikai fogyasztói árak adatát közlik - tette hozzá.
A Budapesti Értéktőzsde részvényinde...
2018-06-12 08:31:12
Vértes András: a Fidesz buta, primitív módon szól a magyar n
... Közzétéve 2018, ápr 3
0 Vértes András


Nem szabad úgy szétszakítani a társadalmat, ahogy most van, mert ez súlyos gazdasági károkkal jár, mondja Vértes András, a Gazdaságkutató Zrt. elnöke, a Vasárnapi Híreknek adott interjújában.
A közgazdász szerint Magyarország évente átlagosan 1000 milliárd forint ingyen pénzt kap az Európai Uniótól.

Ez a b...
2018-04-03 18:37:27
BÉT - Csökkenésre számítanak az elemzők a magyar tőzsdén
... mellett, ezért összességében a BUX-index gyengülésére számít.
A várható nemzetközi adatok közül kiemelte az Egyesült Királyságból érkező inflációs adatot és a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet márciusi német és euróövezeti gazdasági hangulatindexét. Ballai Zoltán úgy fogalmazott: "a kereskedési napot gyakorlatilag ezek a hírek indítják be".
Kiss Mónika, az Equilor B...
2018-03-20 08:45:14
GKI: új történelmi csúcsra emelkedett a konjunktúra index februárban
...
A GKI Gazdaságkutató Zrt. - az EU módszertanának megfelelően - konjunktúra-indexének kiszámításakor az üzleti szférán belül az ipar, a kereskedelem az építőipar és a szolgáltató szektor, illetve a lakosság várakozásait veszi figyelembe. A GKI konjunktúraindex a lakossági bizalmi index és az üzleti bizalmi index súlyozott átlaga.
A GKI konjunktúraindexe 2018 februárjában ...
2018-02-26 07:03:56
Ennyire futotta a demokratikus teljhatalomból
... minimálbér gyakorlatilag egy szinten van a szomszédainkéval, ,,egészen minimális eltérések létezhetnek", ez függhet régióktól és gazdasági teljesítménytől is.

A GKI Gazdaságkutató szerint ez az adat kurvára nem azt jelenti, amit Hidvéghi állít. A helyzet az, hogy a minimálbér vásárlóerejét tekintve a románok konkrétan néhány hónapja beelőzték a magyarokat. Mo...
2018-02-04 09:59:09
Csepreghy: a növekedésre, a munkanélküliségre és a költségvetésre fókuszált 2010 óta a kormány
...
A parlamenti államtitkár szerint további hangsúlyos elem volt az elmúlt csaknem nyolc évben az állami szerepvállalás erősítése, a bürokrácia csökkentése és az állam működésének kiszámíthatóvá tétele.
Erős állami szerepvállalás nélkül mára nem sikerült volna elérni azokat az eredményeket a makrogazdasági mutatókban, amelyeket a hitelminősítők is elismertek - jegyezte meg...
2018-01-23 13:22:30
Századvég: nagyobb lehet a növekedés a vártnál
...
A Századvég Gazdaságkutató MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kiemelte: a háztartások fogyasztási kiadása a III. negyedévben a várakozásoknál némileg jobban, 4,7 százalékkal nőtt, előrejelzésük szerint éves szinten a növekedés 4,3 százalékos lehet.
Elemzésükben kiemelték: ezt elsősorban a háztartások jövedelmének növekedése segítette, és nem a lakosság túlzott ela...
2017-12-19 13:32:36
GKI: gyorsul a magyar gazdaság növekedése
...
A gazdaságkutató MTI-hez eljuttatott közleményében a 2016. évi 2,2 százalék után 2017-ben és 2018-ban egyaránt 3,8 százalék gazdasági növekedést jelez, és rámutat arra, hogy ez lényegesen meghaladja az EU átlagát, de a régióban az egyik legalacsonyabb, és ebben 2018-ban sem várható érdemi változás.
A fogyasztás bővülésére vonatkozó prognózisát a GKI 2017-re és 2018-ra is...
2017-12-13 07:04:01
1 2 3 ...15 16 ..23 24 ..30 31 32 
Címkék: Vértes András, Budapesti Értéktőzsde, Varga Zoltán, Equilor Befektetési Zrt, Budapesti Értéktőzsdén, Századvég Gazdaságkutató, Értékpapír Zrt, Gazdaságkutató Zrt, Vasárnapi Híreknek, Európai Uniótól, Egyesült Királyságból, Ballai Zoltán, Kiss Mónika, Equilor, Századvég Gazdaságkutató MTI-hez, magyar tőzsdén, konjunktúra index, demokratikus teljhatalomból, költségvetésre fókuszált, magyar gazdaság, kereskedelmi háborús, nemzetközi hangulatot, budapesti nyitáshoz, vártnál jobb, uniós átlagot, fogyasztás bővüléséhez, foglalkoztatás további, első negyedévben, egész évre, beruházások bővülé, nemzetközi hangulat, budapesti tőzsdén, kereskedésre hatással, májusi amerikai, közgazdász szerint, várható nemzetközi, kereskedési napot, hírek indítják, üzleti szférán, szolgáltató szektor, lakosság várakozásait, lakossági bizalmi, üzleti bizalmi, adat kurvára, minimálbér vásárlóerejét, románok konkrétan, parlamenti államtitkár, elmúlt csaknem, állami szerepvállalás, bürokrácia csökkentése, állam működésének,
© 2013 TVN.HU Kft.